bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neznámy Kimi Räikkönen

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neznámy Kimi Räikkönen

„Dajte mi pokoj. Viem, čo mám robiť.“

Neznámy Kimi Räikkönen je príbeh človeka pochádzajúceho zo skromných pomerov, ktorý prerazil až na vrchol nezvyčajnej profesie jazdca formuly 1.
Okrem Kimiho v tejto knihe prehovoria jeho matka, brat, manželka a dôverní priatelia. K slovu sa dostanú aj ďalší jazdci formuly 1, šéfovia tímov, mechanici, kondičný tréner, manažéri aj celkom obyčajný fanúšik F1.
Dočítate sa veľa o jazdení, rodine, dôvere, voľnom čase a o dramatických okamihoch v doterajšom živote zaujímavého mladého muža. Neznámy Kimi Räikkönen je nespútaná, humoristická a zároveň dojemná kniha. Odhalí svet rýchlosti aj pre tých, ktorí sa o motoristický šport nezaujímajú. Nájdete tu aj množstvo doteraz nezverejnených fotografií z rodinného archívu Kimiho Räikk?nena.
Dozviete sa, čo hovorí človek, ktorý zvyčajne nehovorí, a čo si myslí človek, o ktorom mnohí vedia, ale málokto ho pozná.

Z fínskeho originálu Tuntematon Räikk?nen (Kustannusosakeyhti? Siltala, Helsinki, Finland 2018) preložila Zuzana Drábeková.

Dostupné verzie titulu

Neznámy Kimi Räikkönen Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Neznámy Kimi Räikkönen

Originálny názov: Tuntematon Kimi Räikkönen

Objednávací kód NA203993

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá kniha nielen pre fanúšikov (Mária Takáčová, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neznámy Kimi Räikkönen je v súčasnosti jedinou autorizovanou knihou o živote majstra sveta F1 z roku 2007. Ponúka zaujímavý pohľad nielen do sveta F1 ale aj do súkromia jedného z najlepších jazdcov. Okrem vyjadrení samotného Kimiho Räikkönena v nej nájdete aj vyjadrenia jeho manželky, mamy, brata, blízkych priateľov a osobností pohybujúcich sa vo svete F1. Dozviete sa zaujímavosti o jeho detstve, dospievaní, začiatkoch v kariére, vstupe do sveta F1, ceste k absolútnej špičke, titule majstra sveta F1 ale aj o súkromnom život s manželkou a deťmi. Kniha je plná humoru a vtipných príhod, plus ako bonus obsahuje aj vtipné výroky. Kimiho legendárny výrok: „Dajte mi pokoj. Viem, čo mám robiť.“ pozná hádam každý. Obsahuje taktiež štatistiky a umiestnenia tohto fínskeho pretekára počas jeho dlhej kariéry. V knihe nájdete aj fotografie zo súkromného albumu Räikkönenovcov, ktoré neboli nikdy predtým publikované. Knihu odporúčam nielen fanúšikom F1 ale aj čitateľom, ktorí F1 nesledujú, keďže ide o prvotriednu autobiografiu plnú nečakaných príbehov zo súkromného života. Ak vás láka možnosť dostať sa k informáciám o tomto tajomnom Fínovi a nazrieť do luxusného a občas aj zákerného a rýchleho sveta kráľovnej motošportu, táto kniha je skvelá voľba.

Chýbalo mi k tomu ešte čosi (Petra, 8.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Kimimu som držala palce už od strednej školy. V knihe sa mi páči,že sú tu fotky zo súkromného archívu. Príbeh je popretkávaný výpoveďami rôznych ľudí - rodiny, kamarátov... Čakala som však od knihy možno niečo viac. Spočiatku ma kniha veľmi nebavila, ale neskôr to už bolo lepšie, no stále tomu chýbalo "niečo", čo človeka núti čítať ďalej a ďalej.

Výborné čítanie aj pre toho kto nie je milovníkom F1 (Diana, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som čakala na túto knižku, keďže Kimi je môj obľúbený jazdec F1. Dozvedela som sa z nej veľa zaujímavostí o detstve a živote tejto obľúbenej a svojskej postave zo sveta formuly 1.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Je čas naštartovať autá. Ferrari vydáva zvuk, ako keby zabíjali sedemstokilové prasa tak, že mu z oboch strán zabodnú do bokov sto nožov. Ten zvuk patrí nahnevanému, zranenému zvieraťu, ktoré chce čo najrýchlejšie vyraziť z boxu do pekla, z otroctva mužov v červenom do slobody štartovej rovinky, na uzavretú dráhu.
To zavýjanie preniká cez zátky do uší a prevŕta hlavu ako roztavená oceľ. Auto sa so svišťaním vyrúti z boxu na trať, kde sa jeho rýchlosť za päť sekúnd zvýši na 200 kilometrov za hodinu. Okruh dlhý päť a pol kilometra zvládne za menej ako pol druha minúty. Autá sa mihajú okolo boxov ako sotva rozoznateľné pozemné rakety. Hoci sa všetko odohráva priamo pred našimi očami, najlepší celkový obraz získame z monitora.
Neskôr Kimimu spomeniem tento pekelný rámus. Sucho skonštatuje, že zvuk tých súčasných pripomína kosačku na trávu, ale tie spred niekoľkých rokov ešte hučali poriadne.
Voľné tréningy sú dva, oba trvajú pol druha hodiny, počas nich sa skúmajú nastavenia a testujú pneumatiky. Všetko sú to prípravy na zajtrajšiu kvalifikáciu. Popoludní je už trať tichá, ale pracovný deň pokračuje technickou poradou, po ktorej Kimi musí robiť to, čo sa naučil ako trojročný, ale čo mu robí pred neznámymi ľuďmi stále problémy. Rozprávať. Stojí pred desiatimi mikrofónmi a pravou rukou si masíruje zátylok. Jeho mama Paula vie, čo to znamená: chlapec je veľmi rozrušený. Musí niečo povedať. Tvoriť vety, ktoré sú jasné, keď opúšťajú ústa, nič však neznamenajú.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x