bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nikdy, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nikdy, 2. vydanie

Po dvadsiatich rokoch spoločného života Peter jedného rána Katke oznámi, že miluje inú, zbalí si veci a je preč. Spolu s ním láska, v ktorú Katka verila, spoločné sny, plány, budúcnosť. Ako to má povedať Liv, sedemnásťročnej dcére, ktorá otca miluje? Ako má žiť? Dokáže to? Prehltne bolesť a zradu? Zo začiatku sa to zdá nemožné, no ako plynie čas, Katka si rekapituluje svoj život, manželstvo a pochopí, že všetko bolo trocha inak.

Detaily o knihe

Názov: Nikdy, 2. vydanie

Objednávací kód NA203971

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nikdy (Ružena Soósová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Nikdy podáva čitateľovi svedectvo o šťastne prežitom manželstve Katky a Petra. Zlom nastáva vtedy, keď sa hrdinka dozvedá o plánoch manžela opustiť rodinu kvôli inej žene. Katke sa rúca celý svet. Po počiatočnom šoku sa začína o seba viac starať. Najprv len po vizuálnej stránke, no neskôr prichádza i očista duše. Vďaka Petrovmu rozchodu paradoxne prichádza na to, že ona bola tá, ktorá dávala a Peter ten, čo len prijímal. Starala sa o teplo rodinného krbu aj za cenu straty samej seba. Páči sa mi, že autorka tu nadviazala na príslovie: „Všetko zlé je na niečo dobré“, a Katka zisťuje, že rozchod bol pre ňu vlastne prínosom. Hlavným posolstvom autorky v tejto knihe je uvedomenie si, že i keď sa človek v manželstvo mení a formuje, nikdy nesmie nastať situácia, že stratí sám seba, svoje sny. Ako sa Katka so svojou stratou vyrovná, či ju niečím obohatí a či znova nájde svoje šťastie, sa dozviete v závere knihy. Knihu hodnotím ako veľmi vydarenú, určite sa k nej ešte niekedy vrátim. Plne súhlasím so záverečným rozuzlením deja – s Katkiným konečným rozhodnutím. Kniha je veľmi podobná titulu "Do roka a do dňa" od Jarky Repovskej. Obe spracovávajú rovnakú zápletku, no každá z nich ináč. Obe sú však pozoruhodné a odporúčam ich prečítať každému, kto má rád rád knihy zo súčasnosti.

Hodnotím pozitívne (Alena Chovanečková, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala na Vianoce, je pútavo napísaná, prečítala som ju za 1 deň.Oslovila ma príbehom,ktorý sa môže stať hocikomu z nás.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Vieš, odchádzam. Určite to cítiš aj sama, takže to nebude pre teba také... prekvapujúce.“
„Čo cítim aj sama?“ spýtala som sa nechápavo cudzím hlasom a hnevala som sa sama na seba. Nevedela som prečo... v tej chvíli som ešte nič nevedela. Čičíkaná vlastnou hlúposťou. Jednoducho slovo odchádzam mohlo znamenať... všeličo. Ďalšie Petrove slová však prenikli do mojich útrob ako nabrúsený nôž, až som sa skrútila od bolesti.
„Už ťa nemilujem.“
„Nemiluješ?“ Dopekla, čí je to hlas? Môj? Veď preskakuje do fistuly a pôsobí akosi neisto pubertálne.
„Kati, neblázni!“
„Nemám blázniť?“ opakovala som ako papagáj... a túžila som vrátiť pásku tohto čudného filmu späť. Stačilo by len o pár minút.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x