bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska v čase cholery

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:59

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska v čase cholery

Päťdesiatjeden rokov, deväť mesiacov a štyri dni čakal Florentino Ariza na chvíľu, aby mohol Fermine Dazovej vyznať lásku. Bývalý milenec konečne využije príležitosť po tom, čo Ferminin osemdesiatročný manžel Juvenal Urbino zomrie po páde z rebríka, keď sa usiloval chytiť papagája, ktorý mu uletel. A skôr ako sa starí milenci vydajú na plavbu po rieke Magdaléne, aby vplávali do raja vzájomnej lásky, autorov pohľad sa obracia do ich minulosti plnej všednosti a neuveriteľnej krásy. Geniálny rozprávač Márquez načiera do vôd poklesnutých literárnych žánrov a predstavuje milencov v rôznych podobách lásky. Do sentimentálneho príbehu vkladá vlastné spomienky, sny i delirické predstavy.

Detaily o knihe

Názov: Láska v čase cholery

Objednávací kód NA396054

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Láska v čase cholery (Monika Kádeková, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Láska k Márquezovi je týmto dielom u mňa potvrdená a spečatená. Odporúčam aj tým, ktorí nemajú v obľube magický realizmus. Narozdiel od iných Márquezových kníh je v nej menej magična a viac realizmu. Je láska Florentina Arizu v listoch a predstavách silnejšia a opravdivejšia? Možno áno. Určite je však sebavedomejšia, ako tá, ktorú reálne zažíva vo svojom manželstve Fermina Dazová, objekt jeho vyše 50-ročnej túžby. Lebo v každodennosti prichádzajú aj pochybnosti. Florentino sa počas "trpezlivého" čakania na smrť Fermininho manžela vrhá do náruče mnohých žien - vdov, vydatých i slobodných. A to je ten paradox jeho citového života - šialená, celoživotná láska k Fermine, no zároveň stovky sexuálnych avantúr. Márquez tu okrem myšlienok o láske, vzťahoch a manželstve predkladá aj úvahy o starnutí, postupnom chátraní ľudského tela, ubúdaní síl, smrti a vyrovnávaní sa s ňou. A tiež o zmierení a upokojení, ktoré prichádza s vekom.

Láska (Martina Fraňová, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď zatvorím oči, vidím pred sebou Márquezov príbeh. Opálené, tmavé telá lesknúce sa od potu, spaľujúce teplo, ktoré dusí nielen pokožku, ale aj dušu, čas, ktorý sa zastavil a jemný vánok, prinášajúci úľavu. Papagáje skrývajúce sa pred ich majiteľmi a v popredí príbeh dvoch ľudí, ktorých láska prenasledovala po celý život. Toto všetko je Márquez a jeho Láska v čase cholery. A čo prichádza s láskou? Vášeň, vina, chtíč, žiarlivosť a beznádej. Tajomné bozky skryté pod rúškom tmy. Neviete rozoznať, kde začína tento pocit, ktorý vám bez ľútosti ukradne spánok a kde končia symptómy zákernej choroby. Je to cholera? Je to láska? Zvláštny Márquezov štýl som si obľúbila už v Kronike vopred ohlásenej smrti a opäť vo mne zanechal istú stopu. V knihe nájdete naozaj všetky podoby lásky v celej jej nádhere (a škaredosti) , životy obyčajných ľudí podané veľmi neobyčajne a záver, na ktorý sme si počkali 53 rokov, 7 mesiacov a 11 dní. Nádhera.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x