bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Terapia

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:49

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Terapia

Počas lekárskeho vyšetrenia bez stopy zmizne Josy, dvanásťročná dcéra renomovaného psychiatra Viktora Larenza. Ani po štyroch rokoch sa neobjaví jediný záchytný bod, ktorý by viedol k objasneniu prípadu. Doktor Larenz sa pokúša vyrovnať s tragédiou. Po dlhom vnútornom boji sa odhodlá poskytnúť interview istému renomovanému týždenníku a odíde do letného sídla na ostrove Parkum v Severnom mori, aby si v pokoji premyslel odpovede.
Jeho pobyt naruší známa spisovateľka Anna Spiegelová, ktorá ho požiada o terapiu. Psychiater sa spočiatku zdráha, ale Anna pri prvom sedení upúta jeho záujem. Jej schizofrenické predstavy kopírujú príbeh jeho dcérky Josy. Navyše na ostrove dochádza k nevysvetliteľným javom a čitateľ sa spolu s doktorom Larenzom dostáva do nebezpečného kolotoča šialenstva a skutočnosti.
Cez chaotické výpovede schizofreničky sa Fitzekovi podarilo zotrieť hranice medzi predstavou a realitou a po istom čase čitateľ už nie je schopný určiť, čo sa skutočne udialo a čo je len chorým výplodom Anny Spiegelovej.
Napínavý psychotriler s mnohými štylistickými prostriedkami hororu sa stal debutom roka. Terapia má geniálnu a svojím spôsobom jedinečnú ideu. Je nepredvídateľný, nervydrásajúci a neuveriteľne dobre vystavaný román. Rozuzlenie čitateľ vonkoncom netuší. Rovnakými vlastnosťami sa vyznačuje aj psychotriler Balík, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Tatran v roku 2017, a Pasažier 23, ktorý už v júni bude na pultoch kníhkupectiev.

Ikonou slovenskej detektívky je Dominik Dán. Ikonou nemeckej detektívky zasa Sebastian Fitzek. Nedočkaví fanúšikovia majú istotu, že pred Vianocami budú hltať nový príbeh a riešiť na sociálnych sieťach, či je lepší ako ten posledný. Fitzek počas desaťročnej kariéry predal vyše desať miliónov kníh a jeho bestsellery boli preložené do dvadsiatich piatich jazykov.

Detaily o knihe

Názov: Terapia

Objednávací kód NA395833

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

dokonaly psychotriler (Andrea Vojtech, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Psychologický triler s prvkami hororu, ktorý sa s vašou hlavou parádne pohrá. Mám pocit, že Fitzek má slabosť na osamelé severské ostrovčeky odrezané od sveta vďaka orkánu či hurikánu, pretože atmosférou som zažívala mierne deja vu na jeho román Izolovaní. No nemôžem povedať, že by mi to prekážalo. Práve naopak. Toto temnejúce prostredie skvele graduje temnejúci dej, z ktorého budete mať občas zimomriavky, ak budete správne tušiť hlavný dejový zvrat. Ak nie, tak vám z toho zaručene padne sánka, ak vám rovno aj nebuchne hlava z toľkej zamotanosti. Vlastne ako od Fitzeka vždy. Fitzek vám počas čítania takmer nič neprezradí, iba ak naznačí, no verte mi, nemôžete si byť istý ani vlastným nosom medzi očami. Nemôžete veriť žiadnej postave, žiadnym faktom, žiadnym dôkazom. Pretože toto je PSYCHOromán se vším všudy. Keď na konci konečne pochopíte, že ste celý čas nič nechápali, budete autora preklínať pri márnom pokuse zrovnať si to v hlave a preonačiť celý príbeh, ktorý ste si pri čítaní v hlave budovali. Ale viete čo, tentokrát mi tá jeho zamotanosť absolútne neprekáža (v porovnaní s Pasažierom 23). Dokonale totiž zapadá do tematiky, atmosféry, zápletky a celého prostredia okolo psychiatra Viktora Larenza. No samozrejme, nebol by Fitzek Fitzekom, keby si to úplne posledné megaprekvapenie nenechal až do úplného záveru v epilógu a nedaroval svojim čitateľom happyend, v aký ani nedúfali. Občas mi tieto jeho prešťastné konce prekážajú. Asi som príliš skazená severským noir, kde sa umiera vo veľkom štýle aj množstve. Nuž ale čo je 6-stranový epilóg v porovnaní s celou knihou? Určite nič tak závažné, aby mi to pokazilo skvelý dojem z celého príbehu a dokonalý čitateľský zážitok, keď som knihu nedokázala opäť raz pustiť z ruky, až kým som ju neprečítala celú. Na jeden hlt. Do druhej v noci. To vám ako odporúčanie musí zaručene stačiť ;)

Recenzia (Timea, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá kniha, ktorú som čítala od Fitzeka a úplne ma pohltila, nikdy predtým som nečítala psychotrilery ale touto knihou si ma autor fakt získal, na začiatku som ani len netušila, že koniec bude tak prekvapivý

Skvelý triller (Svetlana Dušková, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj napriek tomu, že toto bola moja prvá kniha od tohto autora, určite nebola posledná. Kniha ma držala v napätí od začiatku až do konca. Po celý čas som sa snažila zistiť, kto je vrah, resp. kam sa Josie podela. A nakoniec nič nebolo tak, ako sa po celý čas zdalo. Záver ma prekvapil mnohými zvratmi a aj úplným koncom, ktorý som teda fakt nečakala.

Skvelá prvotina (Petra, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Sebastiana Fitzeka som prečítala už niekoľko kníh a musím povedať, že Terapia sa radí medzi výborné. Je to síce autorova prvotina, ale nie je to vôbec poznať. Strhujúci, zamotaný dej, ktorý vám nedovolí knihu odložiť, až kým neprídete nakoniec. Rozuzlenie je ako vo všetkých jeho knihách nečakané. Krátke kapitoly mi maximálne vyhovujú, udržujú čitateľa v napätí. Ak niekto váha či dať tomuto autorovi šancu, nech skúsi túto knihu. Nebude ľutovať.

Neskutočná kniha!!! (Lucia, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu mi požičala kamarátka s komentárom, že sa od nej nebudem vedieť odtrhnúť. Skepticky som sa umsmiala: jasné takých kníh už bolo…. Prečítala som ju za jeden večer/noc!!!!! Tak napínavú a dobrú knihu som už dlho nedržala v rukách, dej bol od začiatku napínavý a ja som musela vedieť čo je na ďalšej strane..,keď som už bola v tom, že asi viem čo bude nasledovať , nastal zvrat…. A koniec…ten ma odpálil úplne!!!!! Určite pokračujem v čítaní tohto autora!!!!

autor znova nesklamal (Pato, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja druha kniha, ktoru som cital od tohto spisovatela. Aj vdaka nemu som si oblubil psichologicke trilery. Ako to u neho byva, je tu necakany dej i koniec. Bavi ma aj tema schizofrenie na ktorej je vlastne pribeh postaveny. Naozaj skvela kniha.

super (Jana Kufelová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Schizofrenické, rýchle čítanie. Fitzek ma jednoducho baví.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x