bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tanečnica

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:58

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tanečnica

Julienova rodina a ďalšie tisíce židov zomreli strašnou smrťou v koncentračných táboroch. Jedna z mojich dvoch najlepších kamarátok má vytetované číslo, ktorého sa nikdy nezbaví. Druhá zomrela pod rukami doktora Mengeleho, ktorého meno vyslovila Olive len pošepky a cez zovreté pery. Ako jej mám po tom všetkom povedať, že som odišla do Nemecka a vzala si Nemca v nacistickej uniforme?

Bohémske 20. roky 20. storočia v Paríži. Geraldine de Laffont tancuje vo vzduchu na čiernych stuhách. Jej životom je divadlo Folies Bergére a jeden nemecký muž. Je mladá a bezstarostná, až kým pritvrdo nedopadne na zem – jej stuhy sa zmenia na nacistické vlajky a milovaný muž má odrazu nacistickú uniformu.

Zdrvená Geraldine poznačená príchodom vojny stráca viac ako len vlastné ilúzie. Osud jej vracia lásku, ale berie viac, ako je človek schopný uniesť.
Jej mrazivý príbeh je ako zostup do neznámeho podzemia. Začnete v krásnom zámku a pôjdete hlbšie... chodby času vás prevedú životom odvážnej ženy a vzápätí vás nepripravených hodia z pompéznych divadelných dosiek do zbombardovaných Drážďan. Okázalé chodby Reichstagu v Berlíne i šesť mŕtvych detí vo vodcovom bunkri. Ako hlboko sa dá ukryť pravda?

O mnoho rokov neskôr prichádza do Paríža Júlia rozhodnutá vypátrať svoje korene. Skutočnosť, že zdedila zámok, však zďaleka nie je takým šokom ako to, že otvorí Pandorinu skrinku a vypustí z nej všetky hrôzy, ktoré musela prežiť jedna nešťastná... Tanečnica.

Detaily o knihe

Názov: Tanečnica

Objednávací kód NA395456

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná! (Michaela Linková, 6.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavná hrdinka Geraldine/Dine sa, ako sama neskôr zistí, zaľúbi do nesprávneho človeka. Teda, nesprávneho nielen v očiach Francúzov. Zaľúbi sa do mladého Andreasa, ktorý patrí k nacistom a pracuje pre samotného Hitlera. Aký je naozaj? A čo má spoločné s knihou Mein Kampf? Dine kvôli láske opustí svoje milované Francúzsko a začína úplne nový, iný život v novej krajine, medzi novými ľuďmi. Osobne sa spoznáva s vodcom, aj s ministrom Goebbelsom. Prežíva strach a hrôzy, ktoré neodmysliteľne patria k vtedajšej vojnovej situácii. Zažíva bolesť a smútok, ktoré nikdy nevylieči ani čas. Stráca nielen blízkych, ale postupne aj vôľu žiť. Aká ju čaká budúcnosť? Čím všetkým si ešte bude musieť prejsť? Ako sa skončí príbeh krásnej "Papillon Noir", ktorá sa poznala aj s Coco Chanel? Toto bol opäť jeden úžasný, silný príbeh. Aj keď, mne trochu chýbalo prostredie koncentračných táborov, ktoré bolo viac vykreslené v iných príbehoch. Oceňujem opisy miest, prostredia, budov... Ako keby tam človek naozaj bol. Páčili sa mi výborné charaktery postáv, ktoré by kľudne mohli byť aj skutočné. Stojím si za svojim, že Miška Hajduková je mojou najobľúbenejšou slovenskou autorkou

príjemné prekvapenie (Sisa, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začiatok knihy bol pomalý a nudný, no príbeh Geraldine bol o to silnejší, pútavejší, šťastný aj smutný zároveň. Knihu som nevedela pustiť z ruky, posledné strany jej príbehu som čítala cez slzy. Pri takýchto príbehoch si stále uvedomím, aké máme vlastne všetci šťastie a nevážime si to.

Tanečnica (Val, 20.4.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opäť kniha slovenskej autorky, od ktorej som doposiaľ nič nečítala. Ako inak, robila som veľkú chybu, že som po jej knihách nesiahla oveľa skôr. Jej štýl je perfektný, jednoduchý, pútavý… Síce ma knižka nevtiahla do deja od prvých strán, neskôr som ju už nevedela z rúk pustiť. Na začiatku spoznávame Júliu. Mladú ženu, ktorá ešte v detstve prišla o oboch rodičov,nemala možnosť ich spoznať ani si ich zapamätať. Všetko čo o nich vie,je z rozprávania tety,jej muža a bratranca,s ktorými vyrastala. Pre mňa prišiel veľký zlom v momente keď Júliu našiel francúzsky detektív. Od tejto chvíle som sa nevedela odtrhnúť od knihy, a to som nebola ani v jednej tretine príbehu. Väčšia časť knihy je písaná z pohľadu Júliinej starej mamy, čo autorka zvládla perfektne. Dokonale sa preklenula z prítomnosti, do minulosti, 20. a 40. rokov minulého storočia... Vďaka tejto Michaelinej prepracovanej linke príbehu sa Júlia dozvie všetko o svojej minulosti a predkoch bez toho, aby sa s niekým z rodiny svojej matky stretla. Dozvie sa,prečo jej mama ušla do komunistického Československa z nekonvenčného Paríža. Prečo ako jediné dieťa ušla od svojej matky. No hlavne sa dozvedáme to, kým bola Júliina stará mama Dine. Autorka sa snažila stručne a zároveň veľmi jasne poukázať nato ako sa aristokratka dostala do kabaretu. Bola známa v celom Paríži. Osud však zariadil aby sa počas druhej svetovej vojny ocitla v nacistickom Berlíne. Bola svedkom a priamym účastníkom hrôz, z ktorých mi behali zimomriavky po celom tele. Hajduková neuveriteľne skombinovala fiktívne postavy s historickými postavami tej doby.  Hlavná hrdinka Dine sa osobne stretla nielen s Hitlerom, Evou Braunovou či manželmi Goebbelsovcami a ich deťmi, ale aj osobnosťou ako Coco Chanel! S Dine som prežívala radosť, sklamanie, bolesť, obavy, strach, zimu a hlad, opovrhovala som dobou,v ktorej jej nebolo dopriate vychutnať krásy a dary života… Prečítajte si knihu Tanečnica a Papillon Noir sa vám zaručene vryje do srdca!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x