bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Oko za oko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Oko za oko

Londýn, štvrtkový podvečer. Preplnený osobný vlak naráža do vykoľajených vagónov s horľavinou. Katastrofa si vyžiada mnoho mŕtvych a ranených. Vo vlaku sa nachádza aj Ziba MacKenziová, bývalá členka špeciálnych jednotiek. Ešte donedávna zostavovala psychologické profily zločincov, analyzovala indície z miesta činu, správanie a gestá podozrivých osôb. Zachytila každý detail, vďaka čomu pomohla uzavrieť mnoho prípadov. Ziba sa bezprostredne po zrážke púšťa do záchrany ranených. Vtom si všimne staršiu umierajúcu ženu, ktorá ju zaujala už pri nástupe do vlaku. Žene, zjavne silnej katolíčke, už niet pomoci. Stihne však vysloviť znepokojivú vetu: „On to urobil.“ Tá veta Zibe vŕta v hlave.
Krátko nato ju kontaktuje inšpektor zo Scotland Yardu. Našlo sa telo a vyzerá to na útok dávneho sériového vraha. Rovnaký profil obete, rovnaký modus operandi. Ale prečo zabíjal po toľkých rokoch? Vyšetrovateľ ihneď vylúči možnosť, že ide o prácu imitátora. Vrah totiž zanechal špecifickú stopu, o ktorej polícia verejnosť nikdy neinformovala. Zibu táto skutočnosť zaujme. Vtom narazí na ďalšiu šokujúcu indíciu a viac nad ponukou spolupráce neváha. Tou indíciou je žena z vlaku.

Zo anglického originálu Blood For Blood (Thomas & Mercer, Seattle 2019) preložila Adriana Sýkorčinová.

Dostupné verzie titulu

Oko za oko Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Oko za oko

Originálny názov: Blood for blood

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Victoria Selman - Oko za oko (Patrícia Kozánková, 9.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento napínavý thriler je mojou prvou prečítanou knihou od autorky, a aj napriek nízkemu a negatívnymu hodnoteniu ostatných čitateľov sa mi príbeh páčil. Kniha sa mi veľmi dobre čítala, nevedela som sa od nej odtrhnúť, doslova som ju zhltla za jedno popoludnie. V knihe sa prelínajú 2 dejové línie - z pohľadu páchateľa a z pohľadu hlavnej hrdinky, ktorá sa špecializuje na ľudské správanie. Dej je doplnený aj o príbeh malého chlapca a jeho starkého. Páčilo sa mi, ako sa tieto príbehy spojili do jedného a postupne objasnili všetky skryté okolnosti. Určite tomu dopomohlo aj postupné odokrývanie minulosti hlavnej hrdinky i páchateľa. Hlavná hrdinka Ziba mi bola hneď sympatická (obľubujem ženské vyšetrovateľky), vďaka opisom jej myšlienkových pochodov som sa vedela do nej vcítiť a prežívať s ňou celý príbeh. Keďže Ziba je profilovačka, v príbehu nechýbali ani opisy neverbálnych prejavov postáv a ich význam. Autorka postupne odkryla aj totožnosť páchateľa, ale vôbec to neovplyvnilo napätie z knihy a zvedavosť, čo sa bude diať ďalej. Vraždy boli naozaj originálne, zvrátené a do detailu popísané. Preto túto knihu odporúčam hlavne čitateľom, ktorých neodradia brutálne vražedné scény.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vrahov s individuálnym rukopisom študujem už roky. Viem, akú majú motiváciu. Viem, na základe čoho konajú. A viem aj to, že podobne ako ja, aj oni sú profilovači.
Jediným rozdielom medzi nami je, že ja lovím zločincov, aby sa postavili pred súd, oni lovia ľudí ako korisť. Používame však rovnaké metódy. Pre úspech potrebujeme poznať svoj cieľ.
Sériový vrah chodieva na miesta, kde sa zdržiavajú jedinci, ktorých si vyhliadol ako obete – obchodné centrum, bar či herňa –, a vytypuje si osobu, ktorá najlepšie spĺňa jeho preferencie a javí sa mu ako najzraniteľnejšia.
Na ten účel číta reč tela. Pozoruje správanie potenciálnej obete, ako sa oblieka. Všíma si spôsob jej reči a komunikáciu s inými ľuďmi. Overuje si, či je to osoba plachá alebo spoločenská, v medziľudskom styku zručná alebo neobratná.
Na to všetko mu stačí niekoľko sekúnd.
Mojou úlohou je skúmať indície, ktoré po sebe vrahovia zanechávajú. Aké si vyberajú obete, aká je povaha ich zločinov, aké riziká podstúpili.
Dobre to povedal Goethe: „Správanie je zrkadlo, v ktorom každý ukazuje svoju podobu.“ Či inými slovami
– konanie človeka odráža jeho charakter.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x