bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Toto je moje srdce

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Toto je moje srdce

Nové srdce jej zachránilo život – ale pomôže jej zistiť, čo sa skutočne stalo jeho darcovi?

Sedemnásťročná Leah McKenzieová nemá srdce. Nažive ju drží umelé, ktoré si so sebou nosí v batohu. Ani to jej však nemôže dať viac ako pár rokov života. S jej vzácnou krvnou skupinou je transplantácia veľmi nepravdepodobná. Musí teda stále žiť tak, akoby umierala, a to veru nie je ľahké. Keď sa však predsa len naskytne vhodné srdce, Leah dostane druhú šancu na život. Potom však zistí, že darcom bol chlapec z jej školy, o ktorom všetci tvrdia, že spáchal samovraždu. Keď sa k tomu pripoja aj záhadné sny, ktoré sa jej od transplantácie ustavične vracajú, uvedomí si, že v nich možno nájde kľúč k tomu, čo sa naozaj stalo.
Matt odmieta veriť, že sa jeho dvojča zabilo. Leah ho vyhľadá a zistí, že majú obaja podobné sny. Je presvedčený, že to musí niečo znamenať. Kým Leah s Mattom odhaľujú tajomstvá, ktorými je opradená bratova záhadná smrť, zvláštne puto medzi nimi prerastie v lásku, o ktorú nechcú prísť. Budúcnosť je však nevyspytateľná a ani nové srdce Leah nič nezaručuje. Kto by to povedal, že žitie si vyžaduje viac odvahy ako umieranie?

Román C. C. Hunterovej Toto je moje srdce je napínavý a dojemný príbeh o živote a umieraní, o vyrovnávaní sa so žiaľom, s vinou a so zlomeným srdcom, o objavovaní lásky a nádeje uprostred smútku.

Z anglického originálu This Heart of Mine (Wednesday Books, New York 2018) preložila Barbora Andrezálová.

Detaily o knihe

Názov: Toto je moje srdce

Originálny názov: This Heart of Mine

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

C. C. Hunter - Toto je moje srdce (Patrícia Kozánková, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Román TOTO JE MOJE SRDCE je napínavý a dojemný príbeh o živote a umieraní, o vyrovnání sa so žiaľom, s vinou a so zlomeným srdcom, o objavovaní lásky a nádeje uprostred smútku. Do knihy som sa veľmi rýchlo začítala vďaka pútavému štýlu autorkinho písania, ale aj vďaka napínavému začiatku. Naozaj krásny príbeh, ktorý ma chytil za ❤️. Je to moje prvé stretnutie s autorkou a páčilo sa mi ako dokázala do knihy zakomponovať emócie - lásku, napätie, hnev, smiech, ale aj slzy. Milujem knihy, ktoré vo mne dokážu vyvolať toľko emócií. Hlavných hrdinov - Leah a Matta som si hneď zamilovala, autorke sa podarilo vymyslieť naozaj silné a inšpiratívne osobnosti. Oceňujem, ako autorka opísala ich pocity a myšlienky a všetko som prežívala rovnako intenzívne s nimi, ako keby sme boli prepojení. Okrem toho, že Vás tento príbeh chytí za ❤️, ešte Vás aj obohatí o pekné myšlienky a životné pravdy, preto neváhajte a určite si túto knihu prečítajte. Verím, že si ju zamilujete rovnako ako ja.

Toto je moje srdce - recenzia (Karin, 11.3.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha.Budem na ňu teraz dlho myslieť, pretože na takéto knihy sa nezabúda.

Už máte nakúpené? (Kristína Drážovská, 6.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavná hrdinka Leah McKenzie nemá srdce. Niežeby bola bezcitná, háčik je v tom, že trpí chorobou, ktorá ju prinútila nosiť si svoje umelé srdce, na každom kroku, v batohu so sebou. Umelé srdcia dlhú životnosť nemajú a tak je zmierená, že budúcnosť čaká iných, nie ju. Jej dni sa zúžili na chodenie v papučiach, čítanie kníh a čas s rodinou. Áno, Leah je na zozname ľudí, ktorí potrebujú transplantáciu, ibaže čakať na niečiu smrť je vari ešte horšie, než čakať na tú svoju a so vzácnou krvnou skupinou je to priam zbytočné. Tento nový román je nielen skvelým odporúčaním na prečítanie, ale aj výborným tipom na darček. Hlavné postavy sú skvelé a nehľadiac na svoj vek, som si isté momenty užila viac, než by sa patrilo. Autorka má, až neľudsky chytľavý štýl písania, takže začítať sa do príbehu vám nebude robiť žiadny problém. Aby som bola presnejšia, tak práve táto knižka ma prinútila nespávať, nosiť si ju všade so sebou, smiať sa, či cítiť hnev... Tých pár dní, ktoré som strávila ponorená do jej stránok, mi učarovali a ak som ju náhodou nemala pri sebe, v mysli som sa len tešila na to, kedy sa mi opäť dostane do rúk. Krásne spracovaná téma. Zaujímavá zápletka. Výborne napísaná kniha... Naozaj môžem len odporúčať :).

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Môj ruksak zapípa a naruší ticho, ktoré medzi nami nastalo. Obávaný zvuk mi oznamuje, že mi ostáva menej ako tridsať minút baterky. V Mattových očiach sa zablysne panika. Alebo je to Eric?
„To je normálne,“ poviem, ale pre ten zvuk, prekliatu trubicu a moje mŕtve srdce sa rozhodne normálne necítim.
„Takže toto budeš mať navždy?“ spýta sa.
Pokrútim hlavou. „Nie. Mala by som to mať len dovtedy, kým mi netransplantujú nové.“
„Mala by?“ Premeria si ma pohľadom.
Pozriem smerom k chodbe, aby som sa uistila, že mama nie je nablízku. Zdá sa, že pravdu zvláda celkom dobre, takže od toho už neustúpim. „Mám celkom vzácnu krvnú skupinu. AB. Pravdepodobnosť je pomerne malá.“
„AB?“ Zvraští obočie. „Nie je až taká vzácna. Ja ju mám tiež. Keby to bola oblička, pokojne by som ti jednu dal.“
Zasmejem sa, ale tentoraz nasilu. Nerada premýšľam nad transplantáciou. Jednak preto, lebo pochybujem, že k nej vôbec dôjde, a aj preto, lebo nie je správne, že niekto musí zomrieť, aby som ja mohla žiť. A presne to moji rodičia a Brandy robia. Dúfajú, že niekto zomrie.
To je ešte horšie ako priať niekomu bradavice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x