bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Milenkine prsia

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:191
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:49

Lepšia cena: 7,48 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 7,65 € (vrátane DPH)
Bežná cena:8,90 €
Ušetríte: 1,25 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Milenkine prsia

Sedemnásťročná Stela je fixovaná na prsia od chvíle, keď partnerka jej otca príde o prsník kvôli rakovine. Dozvuky ochorenia majú zhubný vplyv aj na jej vzťah k najlepšiemu kamarátovi Viktorovi. Je zlomená a hľadá riešenie. Myslí si, že kúpou silikónov získa späť rodinné šťastie. V čakárni u plastického chirurga sa však začne jej skutočná premena...

Detaily o knihe

Názov: Milenkine prsia

Objednávací kód NA394931

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

KJ (Valéria Lauková, 5.11.2023) Odpovedať

priemerná kniha
…súčasné, historické, mládežnícke aj erotické… Takýto koktejl namiešala Ježovičová v príbehu, kde sú ústrednou témou prsia. Nie je to však len také povrchné čítanie… Kristínin štýl som rozpoznala už od prvých riadkov. V úvode spoznávame puberťáka Viktora, ktorý je zahľadený do spolužiačky a dúfa, že náklonnosť je obojstranná. Ďalšou postavou je Stela, Viktorova rovesníčka, suseda a nie je tomu tak dávno, čo sa nazývali priateľmi. Táto súčasná linka bola typicky Ježovičovská, prirodzená, aktuálna, s charaktermi postáv mladých ľudí, ktoré môžeme vidieť vo svojom okolí. Keď však autorka “prepla” na minulosť, bolo to niečo nové, mnou nepoznané. Túto Kristíninu stránku som spoznávala postupne. Písanie bolo podľa mňa zvládnuté dobre, dobovo, avšak príbeh Emilly mi akosi nesadol. Jej pohnutý osud sa ma nedotkol, nesúcitila som s ňou. Všetko to boli jej rozhodnutia a ja som sa s nimi, napriek tomu, že som chápala, aké mali ženy postavenie v spoločnosti,nedokázala stotožniť. Príbeh Emilly má pokračovanie v knihe s názvom Porcelánová láska a ja som naň zvedavá, aj keď ma príliš nenadchol. Musím však uznať, že autorka sa pustila veľmi otvorene do dobových zábaviek, nerestí, intríg aj spoločenských vzťahov. Túto časť uzatvára vtedajšia medicína a je to riadne surové čítanie. Zaskočilo ma, že knižka nemá kapitoly a tiež fakt, že Stele a vlastne aj Viktorovi sa venovalo príliš málo priestoru. YA súčasná linka ma bavila viac, aj preto som jej v príbehu chcela viac. Snáď v pokračovaní si prídem na svoje. V hodnotení sa prikláňam k lepším 3 a slabším 4*.

Milenkine prsia (Emília Balková, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá trochu zavádza názvom a obálkou. Alebo ani nie? Podľa mňa je to jeden výborne napísaný a hlavne silný príbeh, najmä ten, ktorý si číta hlavná hrdinka Stela. Aj ten, ktorý prežíva ona sama doma. Najväčšou hrdinkou ale podľa mňa je práve Emilly, ku ktorej príbehu sa dostane Stela. To, čo sa rozhodla podstúpiť, je obdivuhodné. O to viac, keď vieme, že sa to odohráva na začiatku 19. storočia. Odporúčam prečítať si túto knihu všetkým ženám, hlavne tým, ktoré niečo podobné prežívajú, alebo majú niekoho takého vo svojom blízkom okolí alebo v rodine, ako napríklad ja. Veľa mi to dalo a veľa emócií pociťujem po dočítaní tejto knižky. Neviem, čo viac by som k tomu ešte dodala. Asi len toľko, že: Ženy, preventívne prehliadky sú dôležité! Nič nepodceňujte!

Prekvapujúci dej (Štefánia Setéthová, 11.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď sa pozriete na obálku tejto knihy, neviete, čo od nej čakať. Vlastne, prvé vás napadnú hriešne veci, ale keď si prečítate anotáciu, zistíte, že sa možno mýlite a príbeh bude silnejší ako si myslíte. Mala som presne takého zmiešané pocity, a mám ich doteraz... Stela je 17 ročné dospievajúce dievča, ktoré nechce nič viac iba zachrániť vzťah otca s macochou. Stáva sa z nej outsiderka, vyhýba sa aj vlastnému susedovi, najlepšiemu kamarátovi Viktorovi. Jej macocha totižto prišla o prsník. Stela jej silou mocou chce zaplatiť implantáty. A tu sa celý príbeh začína. Lenže predtým, ako spoznáme pravý dôvod Stelinej uzavretosti pred Viktorom nám musí rozpovedať svoj príbeh Emilly... Ani zďaleka som nečakala takýto príbeh. Dej ma milo prekvapil. Vážne som čakala príbeh plný bolesti a nádeje. Nečakala som, že sa prenesieme do iného storočia a dostaneme oveľa silnejší príbeh ženy, bojovníčky, ktorá sa nebála ničoho. Na začiatku som nechápala, ako to súvisí so Stelou, prečo sa ku nej príbeh Emilly dostal. A práve toto na autorkinej tvorbe milujem. Dokáže podať takú ťažkú tému, takým ľahkým spôsobom, že vás osvieti možno len na konci knihy. Možno by som si dovolila povedať, že je to kniha s malým posolstvom pre nás všetky ženy. Podľa mňa, by si túto knihu mala prečítať každá jedna žena, aby všetci pochopili, aká dôležitá je sebadiagnostika. A hlavne to najdôležitejšie : krása ženy nespočíva v jej prednostiach. Ak to si váš muž myslí niečo iné, nepatríte k sebe. Emilly bola veľmi silná a zachovala chladnú hlavu aj vtedy, keď išla do tuhého. Nechcem veľa prezrádzať, ale istý čas, mi behal mráz po chrbte, také zimomriavky som mala ako nikdy predtým. Došlo mi, že v tom čase asi žiadne anestetiká neexistovali a ľutovala som Emilly, ale na druhej strane som ju obdivovala. Na druhej strane je zasa prítomnosť, vzťah medzi Stelou a Viktorom, o ktorom sme sa veľa nedozvedeli, ale obidvaja mi boli veľmi sympatický a pevne verím, že si k sebe nájdu cestu v druhej časti knižky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x