bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Niet úniku

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Niet úniku

VAROVANIE:
Nečítajte pred spaním!

Príbeh vyrážajúci dych o štyroch cudzincoch, snehovej víchrici, unesenom dieťati a odhodlanej mladej žene, ktorá sa zúfalo snaží odhaliť a oklamať zákerného psychopata.

Taylor Adams napísal naozaj pozoruhodný triler odohrávajúci sa počas jedinej noci. Príbeh sa začína za súmraku o 19.49 a chvíľu nato autor spustí lavínu zvratov, ktorá vás prinúti obracať stránky jednu za druhou. Pri čítaní budete uvažovať, ako by ste sa v podobnej situácii zachovali vy, a možno so všetkými Darbinými rozhodnutiami nebudete súhlasiť. Jedno je však isté, čím hlbšia bude noc, tým viac si budete želať, aby už bolo ráno. Dožije sa ho aj Darby?

Trúfli by ste si riskovať vlastný život kvôli niekomu inému?

Vysokoškoláčka Darby Thornová urobila chybu. Na dlhú cestu za svojou ťažko chorou matkou sa vydala príliš neskoro, a čo je horšie, v ústrety snehovej búrke. Uprostred noci sa ocitá uväznená na diaľničnom odpočívadle vysoko v horách a v spoločnosti štyroch úplne neznámych ľudí.
Čas sa vlečie a spočiatku to pre Darby vyzerá na nudnú noc, až do chvíle, keď v snehom zapadnutej dodávke spozoruje detskú ruku.

Tá malá ruka za zamrznutým oknom zvierala akúsi mrežu, bledé prsty sa opatrne roztvárali a zatínali tým nekoordinovaným spôsobom, akým sa deti učia ovládať svoj nervový systém, a potom sa náhle stiahli späť do tmavého priestoru auta. Zmizli z dohľadu. Všetko sa to udialo veľmi rýchlo, v priebehu troch, možno štyroch sekúnd. Darby so zatajeným dychom uviazla v absolútnom tichu.

Nie je to prelud, dieťa je tam skutočne uväznené, zamknuté v klietke pre psy. Uprostred snežného armagedonu, odrezaná od sveta a bez možnosti úniku sa Darby rozhodne riskovať vlastný život a malé dieťa zachrániť. Kto zo štyroch neznámych je únosca? Môže niekomu z nich dôverovať? Pre Darby sa začína hrozivo dlhá noc, ktorá otestuje jej odvahu a pevnú vôľu. 

Detaily o knihe

Názov: Niet úniku

Originálny názov: No Exit

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Niet úniku (Katarína Marčoková, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Triler plný hrôzy,prekvapivých zvratov,strachu a napätia,tak o tomto je táto kniha.Autor vás drží v napätí od začiatku až do konca.Snehová metelica,noc,opustené odpočívadlo,štyria neznámi cudzinci, jedno uväznené dieťa a veľká snaha pomôcť, podarí sa odvážnej Darby to všetko zvládnuť? Dej plný strachu a napätia, čitateľovi zostanú zimomriavky ešte dlho po prečítaní,úplne výstižný názov naozaj" Niet úniku "

Niet úniku (Tina, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento žáner môžem, kniha napísaná celkom pútavo, dobre sa číta, prečítala som ju na jeden šup :D. Vrelo odporúčam.

Niet úniku (Off, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som začala čítať v jeden pokojný večer. Ako prvý som si prezrela obal, na ktorom bolo upozornenie, že knihy nemáte čítať večer pred spaním. Aj napriek varovaniu som začala a neoľutovala som. Kniha je stručne a výstižne napísaná, s prvkami napätia až do samého konca. Odporúčam všetkým, ktorých baví tento druh žánru

Niet uniku (Vlasta Antalicova, 26.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá, napínavá kniha, top

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Tu sa Darby rozhodla, že prejde pomedzi zaparkované autá a vyberie sa po naznačenom chodníku priamo k vchodu do budovy necelých pätnásť metrov od nej. Brodila sa uličkou medzi sivou dodávkou a hondou, opierala sa o dvere vlastného auta, aby vo vysokom snehu nestratila rovnováhu.
Na bočnej strane dodávky bol nakreslený oranžový lišiak, podobal sa trochu na Nicka Wilda zo Zootopie. Držal klincovaciu pištoľ, ako špeciálni agenti v akčných filmoch držia ozajstnú pištoľ. Vyzeralo to ako reklama na nejakú stavebnú alebo rekonštrukčnú firmu. Meno spoločnosti zakrýval nános snehu, ale jej motto bolo viditeľné: ČO ZAČNEME, TO DOKONČÍME. Na zadných dverách dodávky boli dve okná. Pravé zastreté uterákom. Ľavé odkryté. Darby v ňom zazrela odlesk lampy nad vchodom budovy, keď prechádzala okolo, a čosi bledé. Ruku.
Malú, akoby patrila bábike. Ruku.
Zarazene zastala uprostred pohybu.
Tá malá ruka za zamrznutým oknom zvierala akúsi mrežu, bledé prsty sa opatrne roztvárali a zatínali tým nekoordinovaným spôsobom, akým sa deti učia ovládať svoj nervový systém, a potom sa náhle stiahli späť do tmavého priestoru auta. Zmizli z dohľadu. Všetko sa to udialo veľmi rýchlo, v priebehu troch, možno štyroch sekúnd. Darby so zatajeným dychom uviazla v absolútnom tichu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x