bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jednosmerný lístok

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jednosmerný lístok

Autorka cestovateľských článkov Lee Smithová prežíva po návrate do Kanady z luxusnej plavby po Karibiku nemilé prekvapenie. Nečakane sa jej na displeji mobilu objaví správa od najlepšieho priateľa, multimilionára Jacka Hughesa: „Niekto sa ma pokúsil zabiť.“ O tri hodiny Lee stojí pri Jackovej nemocničnej posteli neďaleko svojho domova v nádhernej oblasti Muskoke v Ontariu. Jack nežartoval, niekto ho naozaj chcel prejsť autom. A čo je ešte horšie, stalo sa to v areáli prestížnej strednej školy v Berkshire pri jazere Joseph, kde sa Jack a Lee kedysi zoznámili.
Pred dvadsiatimi rokmi berkshirská železná brána a hrubé múry možno ochránili Lee pred mediálnym besnením okolo senzačného súdneho procesu s jej otcom, no zároveň ju uväznili v jej vlastnom väzení. Napriek detailne prepracovanému príbehu, ktorý si vymyslela na zatajenie svojej identity, spolužiačky prišli na to, kto v skutočnosti je, a nemilosrdne ju šikanovali. Emocionálne jazvy sa dosiaľ nezahojili.
Hrubé školské múry neochránili ani súčasnú študentku. Sedemnásťročná Kayla vypadla z okna veže a zabila sa. Vyskočila alebo ju niekto sotil? Lee by radšej ušla na opačný koniec sveta, než by sa vrátila do Berkshire, ale Jack potrebuje pomoc. A možno je už načase vyrovnať sa s traumou z mladosti. Lenže vyzerá to tak, že Lee by mohla byť ďalšou obeťou.

Z anglického originálu One Way Ticket (Endeavour Press, 2017) preložila Jana Melcerová.

Detaily o knihe

Názov: Jednosmerný lístok

Originálny názov: One-Way Ticket

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Kayla Wilkesová nebola stoosemdesiatkilový medveď čierny, ktorý sa hrabal v smetnom kontajneri. Bolo to sedemnásťročné dieťa, ktoré možno zomrelo tak, že ho niekto sotil z okna. V Berkshire. Myslel som si, že práve ty by si chcela nájsť spravodlivosť pre dievča, ktoré možno odstrkovali. Ju odsunuli na okraj záujmu natrvalo. Teba odstrkovali iba dočasne, ale vždy keď spomeniem Berkshire, sa poľutuješ, aká si chuderka.“
Príjemná bavlnka stvrdla na kus ľadu. Držala som jazyk za zubami, lebo som vedela, že ak poviem len polovicu nahnevaných slov, ktoré sa mi vkradli do myšlienok, mohli by natrvalo zničiť naše priateľstvo. A absolútne nič mi nestálo za to riziko. Dokonca ani moja pýcha.
Doparoma aj s Jackom!
A čo na tom bolo najhoršie?
Že mal pravdu.
Prvý raz som si dovolila zamyslieť sa nad tým dievčaťom. Šikanovali ju až tak veľmi, že si siahla na život? Čosi o tom viem. Ešte si jasne pamätám, aké to bolo, keď som stála pri okne vo veži, pozerala som sa dolu na kamenné levy po bokoch vstupného schodiska a rozmýšľala, či by ma viac bolelo, keby som dopadla na jedného z nich, alebo keby som sa obrátila a znovu mala čeliť svojim trýzniteľom. Ale ja som neskočila.
Neskočila som vďaka Jackovi.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x