bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nôž

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:536
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nôž

BORIS FARKAŠ číta z knihy NÔŽ:

Harry Hole sa vracia do podnájmu na ulicu Sofies Gate, len o poschodie nižšie, než keď spoznal Rachel. Tentoraz neodišiel sám, vyhodila ho ona a zdá sa, že je po všetkom. Harry sa utápa v alkohole. Po jednej prepitej noci sa prebudí s rukami od krvi a oknom ako svet. Tých pár posledných hodín, na ktoré nemá ani len hmlistú spomienku, mu zmení život na nepoznanie a zrazí ho na kolená.
Udalosti naberú rýchly spád – je suspendovaný, čelí podozreniu z vraždy a po krku mu ide jeho úhlavný nepriateľ Svein Finne, ktorý vyliezol po dvadsiatich rokoch z väzenia a zdá sa, že svoje odporné zvyky nezmenil. No nebol by to Harry, keby si život ešte viac neskomplikoval – púšťa sa do vyšetrovania na vlastnú päsť.
V dvanástej časti krimisérie si Harry Hole prejde dosiaľ najhorším osobným peklom a siahne na dno, z ktorého sa dá len ťažko odraziť.

Z nórskeho originálu Kniv (H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard), Oslo, 2019) preložil Jozef Zelizňák.

Dostupné verzie titulu

Nôž Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nôž

Originálny názov: Kniv

Objednávací kód NA203797

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Opäť famózna kniha (Monika Matúškova, 21.4.2022) Odpovedať

Nesbo nesklamal a opäť priniesol zaujímavú knihu, ktorú nebudete chcieť odtrhnúť z rúk. Už by si aj človel myslel že Harry pôjde pomaly do dôchodku, avšak nestalo sa tak a opäť zažíva ďalší prípad, ktorý dokáže napísať iba tak dokonalý autor ako Nesbo. Ak máte aj jeh predchádzajúce knihy, táto vám nesmie chýbať v knižnici. :)

Komentár k súťaži (Jana Csákiová, 7.4.2022) Odpovedať

Harry Hole je na úplnom dne, neúspešne zápasí so svojou nočnou morou.Je tu ale prípad, ktorý je potrebné vyriešiť.

Nôž (Mária Malá, 23.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalší z prípadov Harryho Holea. Kniha opäť nesklamala. (A nepíšem to len kvôli tomu že Nesbo je môj najobľúbenejší autor). Príbeh je od začiatku napínavý a núti vás čítať knihu ďalej a ďalej a rozmýšľať kto bude tento krát vrahom. Ako pri každej knihe sa mi (samozrejme) nepodarilo zistiť kto je vrah, až kým nepadlo vrahovo meno. Harry Hole sa teraz ocitá asi v najťažších chvíľach vo svojom živote. Ako sa píše aj v popise knihy, Harry si siahne až na úplne dno a je otázne či sa mu tentokrát podarí postaviť sa znova. Neviem si pomôcť ale Harry, hoc je aký je, je jednou z knižných postáv, na ktoré sa stále teším. Zbožňujem ako autor opisuje okolie kde sa postavy nachádzajú. Najviac sa mi však páči ako opisuje Nórsku prírodu. Vtedy sa cítim akoby som sa tam naozaj nachádzala. Knihu odporúčam prečítať každému kto má rád kvalitné a napínavé kriminálky. A nie len túto jednu knihu, ale všetky príbehy s detektívom Harrym Holeom ako aj samostatné knihy, ktoré Nesbo napísal.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pohľad na mŕtvolu ovplyvní zmysly aj najskúsenejších vyšetrovateľov, premôže ich vo väčšej alebo v menšej miere, otupí a zabráni, aby prijímali aj menej intenzívne vnemy, všetky tie drobné detaily na mieste činu, ktoré im niečo prezradia. Čo vedia rozpovedať súvislý, logický príbeh. Alebo naopak, upozornia na niečo, čo škrípe, čo sem nepatrí. Prechádzal pohľadom po stenách. Osamelý červený plášť visel na háčiku pod poličkou. Tam si vešala kabáty, čo mala oblečené naposledy, ak teda nevedela s istotou, že si ich nabudúce nevyberie. V tom prípade ich zavesila do skrine k ostatným. Musel sa ovládnuť, aby ho nevzal, nepritisol si ho k tvári a nenadýchol sa jej vône. Vône lesa. Nech používala akýkoľvek parfum, symfónia vôní vždy zahŕňala aj základný tón slnkom prehriateho nórskeho lesa. Nevidel červenú hodvábnu šatku, čo si uväzovala k plášťu, no čierne čižmy stáli na svojom mieste. Harry pokračoval pohľadom do obývačky, ale ani tam neobjavil nič nové. Vyzerala presne ako miestnosť, z ktorej vyšiel pred dvoma mesiacmi, pätnástimi dňami a dvadsiatimi hodinami. Nijaký obraz nevisel šikmo, nábytok sa nepohol, koberec neodhrnul. Pohľadom pokračoval do kuchyne. Tam. V drevenej pyramíde na kuchynskej linke chýbal nožík. Oči mu skĺzli na mŕtvolu.
Niečia ruka na jeho ramene.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x