bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nekonečný príbeh, 2. vydanie

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:424
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nekonečný príbeh, 2. vydanie

Rob, čo chceš – tak znie nápis na symbole neobmedzenej moci v krajine Fantázia. Skutočný význam tejto vety sa však Bastián dozvie až po dlhom a dobrodružnom hľadaní...

Dvanásťročný Bastián Baltazár Bux nie je v škole veľmi obľúbený, preto je často sám a najlepšie sa cíti medzi policami plnými kníh. Jedného dňa neodolá a z antikvariátu ukradne tajuplnú hrubú knihu so znakom dvojhlavého hada na obálke a s dvojfarebným písmom. Keď sa do nej začíta, kniha ho nečakane vtiahne do svojho deja a chlapec sa tak stane súčasťou napínavého príbehu. Dozvie sa, že krajine Fantázia a jej vládkyni, detskej kráľovnej, hrozí zánik. Kráľovná si na pomoc zavolá Atreja a poverí ho, aby sa spolu s drakom šťastia Falkom pokúsil zachrániť krajinu. Všetko však nasvedčuje tomu, že práve nešikovnému Bastiánovi, ktorý je v triede terčom posmechu, sa podarí odvrátiť zánik Fantázie a zachrániť jej podivuhodných obyvateľov.

Nekonečný príbeh, ktorý prvýkrát vyšiel v Nemecku roku 1979, preložili do viac ako 35 jazykov a predalo sa vyše osem miliónov výtlačkov.
Na motívy skvelej Endeho knihy nakrútil režisér Wolfgang Petersen roku 1984 rovnomenný film. Obľúbili si ho už celé generácie detí aj rodičov a dodnes rovnako uchvacuje malých aj veľkých divákov.

Z nemeckého originálu Die undendliche Geschichte (Thienemann Verlag GmbH, Stuttgart/Wien 2004) preložila Elena Diamantová.
Verše preložila Jana Kantorová-Báliková.

Detaily o knihe

Názov: Nekonečný príbeh, 2. vydanie

Originálny názov: Die unendliche Geschichte

Objednávací kód NA203768

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nekonečný príbeh (Martina, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Väčšinu kníh, ktoré vlastním, som si vybrala sama. Sama viem, čo by sa mi mohlo páčiť a čo nie. Ale občas sa k Vám dostanú knihy, ktoré Vám niekto daroval. Tieto knihy sú darované od srdca a vy ich s nehou prijmete. Možno vy sami by ste si túto knihu nevybrali, ale teraz, keď už s ňou máte osobnejší vzťah, jej dáte šancu a pozeráte sa na ňu iným pohľadom. Zrazu sa Vám zdá dokonalá a chcete ju chrániť ako drak Smaug svoj poklad. A keď sa pustíte do čítania, poviete si, páni. Vždy, keď si kúpite knihu, zabudnete, kedy ste si ju kúpili, ale pri darovaných knihách si vybavíte presne ten moment, keď ste ju po prvýkrát držali v rukách. A toto sa mi stalo pri Nekonečnom príbehu. Najprv, som ani netušila, že existuje kniha. A potom som si uvedomila, že kniha je omnoho rozsiahlejšia, ako film. Od začiatku až po koniec je táto kniha jedinečná a nádherná. Už len tým, že každá kapitola začína krásnym maľovaným prvým písmenom. Potom som zistila, že tieto písmena nasledujú za sebou podľa abecedy. Autor má obrovskú fantáziu, s ktorou pracoval na plné obrátky. Spravil niečo, čo som ešte nevidela. Spojil svet našej fantázie, s ktorou pracujeme počas čítania, s reálnym svetom. Kladie dôraz na to, že je potrebné utekať do sveta fantázie, ale zároveň v nej nemôžete zostať navždy, lebo by ste stratili svoju podstatu. Nekonečný príbeh nepatrí medzi najnovšie knihy, ale tento rozprávkový svet si určite zaslúži svojich čitateľov. Pretože bez nás by zanikla celá Fantázia s Atrejom, Falkom a ďalšími postavami, ktoré čakajú iba na vás.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zrazu sa v sieni rozhostilo ticho a všetky pohľady sa obrátili k veľkým dverám. Otvorili sa a dnu vstúpil Cheirón, chýrny a povesťami opradený majster liečiteľstva.
Bola to bytosť, ktorú v starých časoch nazývali kentaurus. Prednú časť tela mal ľudskú, zadnú konskú. Cheirón bol však takzvaný čierny kentaurus. Prichádzal z veľmi vzdialenej oblasti, ležiacej ďaleko na juhu. Preto bola jeho ľudská polovica ebenovočierna, len vlasy a bradu mal biele a kučeravé, konskú časť mal pásikavú ako zebra. Na hlave mu trónil čudesný trstinový klobúk. Okolo krku mal reťaz so zlatým amuletom, na ktorom boli dva hady, jeden svetlý, druhý tmavý, ktoré sa navzájom hrýzli do chvosta a tvorili ovál.

Bastián prekvapene prestal čítať. Zaklapol knihu – tam, kde skončil, strčil prst – a ešte raz si pozorne prezrel obal. Boli na ňom dva hady, ktoré sa navzájom hrýzli do chvosta a tvorili ovál! Čo asi znamená tento zvláštny znak?

Každý obyvateľ vo Fantázii vedel, čo tento medailón znamená. Bol to znak toho, koho poverila detská kráľovná, aby konal v jej mene.
Povrávalo sa, že medailón dodáva nositeľovi tajomnú silu, hoci nik presne nevedel, akú. Každý však vedel, ako sa volá: ORIN.
Mnohí sa vyhýbali vysloviť toto slovo a nazývali ho „klenot“ alebo pentakel, prípade iba „Lesk“.

Teda aj na knihe bol vyobrazený znak detskej kráľovnej!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x