bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetci za jedného

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetci za jedného

DANIEL FISCHER číta z knihy VŠETCI ZA JEDNÉHO:

Možno nie som taká slušná, ako som si myslela.
Možno som predsa len monštrum.

Red, Leo, Rose a Naomi majú problém zapadnúť medzi spolužiakov. Red má doma hotové peklo, jej mama je alkoholička a otec nikdy nie je doma, takže sa musí starať nielen o seba, ale aj svoju malú sestru Gracie. Leov starší brat sa dostal na šikmú plochu a ťahá so sebou na dno aj jeho. Rose zasa strieda frajerov a pije, aby zabudla na bolestivú skúsenosť z minulosti. Naomi uteká z domu v nádeji, že nájde slobodu, po ktorej tak veľmi túži. Stoja sami proti svetu, až kým si nezaložia kapelu Zrkadielko, zrkadielko. Len v nej sú skutočne sami sebou.
Jedného dňa Naomi zmizne a po niekoľkých dňoch ju nájdu na hranici života a smrti v rieke. Nikto nevie, čo sa stalo, ale polícia je presvedčená, že si sama siahla na život. Jej priatelia sú zmätení – boli si s Naomi takí blízki, ako je možné, že si nevšimli varovné signály? Vedeli o nej predsa všetko... alebo nevedeli? Boli naozaj priatelia, alebo to všetko bolo ďalšie klamstvo?
Postupne sa na povrch začnú vynárať čudné okolnosti Naominho zmiznutia a zdá sa, že veci v skutočnosti nie sú také, ako sa na prvý pohľad javia. Doposiaľ úprimné priateľstvo Red, Lea aj Rose sa otrasie v základoch a nič viac nebude ako predtým – prasknuté zrkadlo sa totiž naozaj ťažko zliepa.
Svetoznáma modelka a herečka Cara Delevingne napísala pútavý debut o sile priateľstva, skutočných citoch a o tom, že netreba ľudí súdiť podľa toho, ako vyzerajú.
#mirrormirror

Z anglického originálu Mirror, Mirror (Trapeze, an imprint of The Orion Publishing Group Ltd, Great Britain, London 2017), preložila Mariana Ferusová, texty piesní preložila Viktória Kukucsová.

Dostupné verzie titulu

Všetci za jedného Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Všetci za jedného

Originálny názov: Mirror, Mirror

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Kvalitné čítanie (Dominik, 4.9.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
O dospievaní a hľadaní vlastnej identity rozprávajú viaceré knihy pre mladých. Dielo Cary Delevingne sa však snaží o niečo viac. Popri ústrednej tematike dospievania rozvíja aj nástrahy sociálnych sietí a moderných technológií, teda výdobytkov modernej doby, ktoré sa stali neodmysliteľnou súčasťou života mladých. Poukazuje na odlišnosť virtuálneho sveta od toho skutočného a snahu vyzerať na internete čo najlepšie. V neposlednom rade venuje pozornosť aj hľadaniu samého seba, odlišnej sexuálnej orientácii či problémom zapadnúť medzi ostatných. Hoci vo viacerých knihách musí čitateľ nájsť posolstvo sám, autorka ho do svojej knihy vložila na úplný začiatok. V úvodnej kapitole totiž vyzýva svojich čitateľov, aby sa nevzdávali, ak o sebe pochybujú, a dodáva im odvahu zachovať si v každej situácii pravú tvár. Práve úvodná časť knihy zaujala moju pozornosť, pretože si ňou autorka získala moju dôveru a prinútila ma pokračovať v čítaní... Ak by som mal spomenúť nedostatky tohto príbehu, pravdepodobne by to boli miestami idealizované postavy, ktorých správanie boli niekedy prehnané. Autorka sa prostredníctvom ich charakterov snažila priblížiť svojim čitateľom a viac či menej sa jej to aj podarilo. Ďalšiu výhradu mám voči vývoju dejovej línie, ktorá bola nevyvážená. Pátranie po spravodlivosti a páchateľovi totiž nabralo spád až v posledných kapitolách. Netvrdím, že je táto kniha bezchybná, práve naopak. Ak ste si však prešli bujarou pubertou alebo stále hľadáte samého seba, Všetci za jedného môže byť tou správnou knihou, ktorá vás prinúti zamyslieť sa. :)

Neurazí, nenadchne (Neliss, 29.8.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Klasická trendy contemporary posledných rokov: nemožno jej uprieť čitateľnosť a nechýbajú v nej svojské postavy, LGBT tematika, tínedžerský život bez príkras, sociálne médiá, love storky, dráma, diverzita a pátranie po pravde na vlastnú päsť. Väčšinu času sa nič poriadne nedeje, skrátka sledujeme životy a vzťahy hlavných postáv, ktoré sa mi nezdali dostatočne prepracované a miestami ich osudy i charaktery pôsobili doslova prehnane. Postupne sa začnú pridávať malé náznaky ohľadom toho, čo sa stalo, a hoci nepatrím medzi obzvlášť predvídavých čitateľov, hlavného záporáka som odhalila dopredu. Záverečná pasáž bola zase neveľmi napínavá. Všetci za jedného sa tvári ako realistický a zároveň výnimočný príbeh, nijako sa mu však nedarí vybočiť z rady ďalších, podobne ladených, adeptov na tento titul. Ak kniha patrí do žánru, ktorého nikdy nemáte dosť, prípadne vás čímsi zaujala a/alebo ste fanúšikmi Cary Delevingne, pokojne jej dajte šancu. Za mňa neurazí, nenadchne.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nemocnica je ďaleko za nami, nad mestom sa pomaly rozprestiera súmrak a my sa blížime k parku, v ktorom sme sa ako malí hrávali. Samozrejme, nie spolu. Poobede sa tu na ceste zo školy zastavili deti, ale teraz je park už prázdny. Sadneme si pod šmykľavku a mlčíme. To ticho sa mi páči. Som rada, že si rozumieme aj bez slov, stačí nám, že sme spolu. Za posledný rok sa pre nás veľa zmenilo. Naše životy nadobudli zmysel, pretože sme mali jeden druhého.
Predtým sme boli zmätení, stratení a čakali sme, kým sa táto trápna etapa skončí a začne sa ozajstný život, v ktorom budeme naozaj slobodní. Potom sme však založili Zrkadielko, zrkadielko. Názov vymyslela Rose, pretože podľa nej sme spolu najkrajší na svete.
Kapela nám dodávala silu a prestíž. Teda, aspoň sme verili, že sme silní, ale asi nám uniklo niečo, pre čo sa Naomi od nás oddelila. Takmer sme ju stratili a ani sme si nevšimli, že s ňou niečo nie je v poriadku. Nedokázali sme sa rozprávať o tom, čo sa mohlo stať, čo to mohlo zapríčiniť.
Sme jej najlepší kamaráti a nikto z nás ani len netuší, prečo ušla alebo prečo mohla... nie, naozaj mi nenapadá jediná vec, pre ktorú by skákala z mosta do tmavej vody, ktorej sa tak bála.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x