bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlaté pravidlá stravovania

Vydavateľ: Paco - Fin (PACO-FIN, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:155
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:58

Lepšia cena: 10,08 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,32 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,- €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlaté pravidlá stravovania

Kniha vznikla na základe dopytov čitateľov predošlej knihy Šlabikár zdravia. Ide o voľné pokračovanie zamerané na zdravú výživu. Od detstva si vytvárame základné stravovacie návyky bez toho, aby sme o nich rozhodovali. Automaticky ich preberáme od našich rodičov, blízkeho okolia a spoločnosti. Keď sa začíname viac zaujímať o kvalitu a zloženie našej stravy, stretávame sa s množstvom diét a protichodných názorov na zdravú výživu.
Viete o tom, že výrobcovia potravín a predajcovia sa najviac podieľajú na vzdelávaní ľudí v oblasti výživy? Chcem tým naznačiť, že vzdelávanie ohľadom zdravej výživy je zmanipulované. Naša nevedomosť pri výbere a spôsobe prípravy stravy nám spôsobuje čoraz vážnejšie zdravotné problémy. Zlaté pravidlá stravovania tvoria ucelený systém stravovacích návykov zameraných na dosiahnutie a udržiavanie zdravia, energie a vitality. Zlaté pravidlá vychádzajú zo systému zdravia, ktorý je dôkladne rozobratý v Šlabikári zdravia.
Kniha je rozdelená do dvoch častí. V prvej sa dozviete najdôležitejšie informácie o tom, aký ste metabolický typ, o hlavných druhoch potravín a ich zložení, o správnych kombináciách potravín, o biologických stravovacích cykloch, o energii na trávenie jedál a o najvhodnejšom pomere surovej a varenej stravy a spôsobe ich prípravy.
V druhej časti je daný dôraz na systém a technológiu prípravy zdravých jedál. Je tu predstavených vyše 165 návrhov konkrétnych receptov. Sú rozdelené podľa hlavných druhov jedál a tiež podľa použitých druhov potravín. Podľa nich si môžete pripravovať chutné a zdravé jedlá prispôsobené špeciálne pre váš metabolický typ. Recepty sú navrhované tak, aby ste si mohli do nich pridávať tie suroviny, ktoré vám najviac chutia a vyhovujú. Každý človek by mal mať vlastný jedálny lístok a svoju diétu. Po prečítaní knihy pochopíte čo, prečo, kedy a ako máte jesť, aby ste boli zdraví a plní energie.

Detaily o knihe

Názov: Zlaté pravidlá stravovania

Objednávací kód NA393232

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x