bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dorianova kliatba

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:00

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dorianova kliatba

KREHKÝ PRÍBEH LÁSKY, KTORÝ MÔŽE ROZBIŤ ODHALENÁ PRAVDA.

Dorian Wayne je mladý muž, ktorý sa rád obklopuje umelcami a plnými dúškami si vychutnáva všetko, čo mu život v Londýne na konci 19. storočia ponúka. Do jeho života však vstúpi mladá nádejná maliarka Violette Reynardová. Ich vzájomné city prehĺbi obraz, ktorý namaľuje. Ani jeden z nich však ešte netuší, ako veľmi ovplyvní táto osudná maľba ich životy a že v Dorianovom vnútri prebudí netvora, ktorý nepozná hranice...

O mnoho desaťročí neskôr žije v Londýne Annabelle Evansová – žena poznačená tragédiou, ktorú však životné okolnosti nedokázali zlomiť. Pracovný telefonát od známeho muža rozhodí jej pokojný svet a dá mu smer, ktorý by ani vo sne nečakala.

Čo spája Annabelle s umelkyňou z minulosti?
A môže pomsta zahojiť staré rany, alebo spôsobí, že pre ňu príde ešte o viac, ako mohla získať?

Detaily o knihe

Názov: Dorianova kliatba

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dorianova kliatba (Emília Balková, 15.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priala by som si, aby mala táto kniha oveľa viac strán. Príbeh Doriana Graya pozná snáď úplne každý a ja som bola veľmi zvedavá, ako sa s tým autorka popasuje a čo nové do toho vnesie. A keďže už som trochu vedela, čo čakať od jej štýlu, mala som nejaké očakávania aj od tejto knihy. A som naozaj milo prekvapená a nadšená. Veľmi mám rada v knihách striedanie minulosti a prítomnosti, preto sa mi to čítalo veľmi dobre. Kapitoly boli dlhé tak akurát. Čítanie v tretej osobe až tak veľmi nemusím, nie vždy sa to vydarí, ale tu mi to vôbec nevadilo, skôr naopak. Dorian Wayne a Annabelle Evansová si ma od začiatku získali. Každý niečím iným a veľmi som fandila ich prvotnej mailovej komunikácií. Annabelle, v ktorej Dorian videl svoju dávnu lásku Violette, je pre mňa výnimočná postava, lebo sa v nej sčasti vidím ja sama. Prežívala som jej emócie s ňou, hlavne po Dorianovej tragédií. Čakala som, kedy sa znova objaví na scéne a veľmi som si želala, aby sa to stalo a aby bola kliatba zlomená. Posledné strany som nevnímala nič okolo seba, len som to už chcela dočítať a dozvedieť sa, čo sa stalo a stane. Ten záver bol prekvapivý, krásny a som rada, že to tak dopadlo. Krásny príbeh, krásna obálka, žiadne chybičky v texte - proste nemôžem neodporúčať :)

Dorianova kliatba, Hajdukova (Maria Hladiková, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som knihu Portrét Doriana Graya, videla som film Dorian Gray a čítala som knihu od Michaely Elly Hajdukovej Dorianova kliatba. Autorka sa inšpirovala dielom Oskara Wilde, ale opísala ho po svojom, s fantaziou jej vlastnou a vdýchla mu nový život, preniesla ho do súčasnosti. A urobila to úžasne. Knihu odporúčam aj tým čitateľom, ktorí nepoznajú Dorianov pribeh od O. Wilda.

Dorianova kliatba (Daniela G., 13.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavý dej knihy ,i keď ja takýto žáner kníh nezvyknem čítať ,tato sa mi páčila .Dorian ,ktory sa stane nesmrteľnym musí prejsť rôznymi skúškami ,aby nakoniec získal svoju smrtelnost .Je to príbeh lásky ,porozumenia ,odvahy.Odpručam .

Veľmi zaujímavé (Jana P., 3.3.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
Široký záber, ktorý autorka vo svojich knihách má, je obdivuhodný. Romantické príbehy inšpirované históriou, nevšedný pohľad na historické osobnosti, klasické romány a príbehy, no rovnako tak veľmi emotívne výpovede z II. Svetovej vojny a pohľad z viacerých strán, ktoré sa dnes len málokto odváži otvoriť. Jedno však všetky autorkine knihy majú spoločné – prepletanie vecí medzi nebom a zemou, návraty z minulosti, spomienky, ktoré dotvárajú neuveriteľnú atmosféru jej kníh. Rovnako to je aj v jej poslednej knihe Dorianova kliatba, inšpirovanej klasikou, čo v príbehu značne cítiť, ale musím podotknúť, že si zvolila svoju vlastnú cestu. Rozhodne to nie je iba prepis Oskara Wilda a jeho Doriana Graya. Dorian Wayne, muž uväznený v obraze, poznačený tragédiou minulosti, nenaplnenou láskou a krvou, ktorú očistí len čas a oheň... a žena, Annabella, ktorá si prešla krutým osudom a v ktorej duši sa ukrýva desivé tajomstvo minulosti. Michaela Hajduková je autorkou, ktorá si vybrala svoju vlastnú, originálnu cestu a píše knihy, na ktoré len tak nezabudnete. Tí, ktorí radi siahnete po neokukaných príbehoch, si prídete na svoje, rovnako tak tí, ktorí v knihách radi zablúdite do klasiky, histórie, aj romantiky. Autorka vám v tejto knihe ponúkne všetko. Odporúčam.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x