bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Psia cesta

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Psia duša
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Psia cesta

Psia cesta je voľné pokračovanie príbehu verného psieho kamaráta z Cameronovho bestsellera Psia duša/Psie poslanie, ktorý sa v roku 2017 dočkal aj filmového stvárnenia v réžii Lasseho Hallströma.
Kamoš, teraz už starý pes dožívajúci na Farme, nachádza po smrti svojho „chlapca“ Ethana nový zmysel života, keď zachraňuje život jeho malej vnučke Clarity. Po svojom skone a prevtelení do kríženky Molly oddane bdie nad dospievajúcou Clarity, ktorá čelí psychickému týraniu matky a bývalého priateľa s násilnými sklonmi. Po Mollinej tragickej smrti Kamoš, tentoraz v tele temperamentného a nebojácneho kríženca yorkshira a čivavy Maxa, verne sprevádza mladú Clarity v najproblémovejšom období jej života. Kamošova reinkarnačná púť vrcholí v tele bígla Tobyho, ktorý v kláštornom hospici v role terapeutického psa poskytuje útechu umierajúcim.
Psia cesta je ďalšie humorom sršiace rozprávanie o psoch, očarujúci a precítený príbeh o nádeji, láske a oddanosti, ktorá zdolá všetky prekážky.

Z anglického originálu A Dog’s Journey (Forge Book, Tom Doherty Associates, LLC., New York 2012) preložila Zora Ličková.

ALFRÉD SWAN číta z knihy PSIA CESTA:

Dostupné verzie titulu

Psia cesta Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Psia cesta

Originálny názov: A Dog's Journey

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Výborné čítanie (Dominik, 11.6.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keďže som milovníkom psov, čítanie Psej cesty bolo pre mňa zážitkom. Autor vynikajúco skombinoval veselé momenty s tými smutnými. Poukazuje na odvahu, vytrvalosť, ale takisto na poslanie, ktoré máme v tomto živote – a v neposlednom rade aj na poslanie, ktoré majú naši domáci miláčikovia. Psiu cestu odporúčam každému, kto má chuť na netradičné a nenáročné čítanie, no zároveň rád siahne po kvalitne spracovanom príbehu.

Psia cesta (Nika, 29.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa teším na tuto knižku ....mám ju uz doma v cestine ale urcite si ju kupim aj v slovencine.... lebo je to uzasna knizka tak isto ako aj psia dusa tak isto aj p s ia cestabude uzasne citanie

... (Zuzana, 26.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som sa potesila pri citani titulku mailu, ze dalsie pokracovanie....potom ma sklamalo, ze takto oneskorene vydavate knihu, ktoru mam uz davno doma v cestine a preluskanu odpredu aj odzadu... Kniha je inak paradna a cloveka chyti za srdce :) odporucam kazdemu milovnikovy psov :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V stajni bol kôň menom Troy. Keď ešte Ethan žil, občas si na Troyovi zajazdil, s čím som nie celkom súhlasil, lebo kone nie sú také spoľahlivé ako psy. Zamladi raz Ethan spadol z koňa – a zo psa ešte nikto nikdy nespadol! Hannah na Troyovi nikdy nejazdila.
Vošli sme s Clarity do stajne a začul som, ako Troy zaerdžal. Vzduch bol presýtený vôňou sena a konským pachom. Clarity pochodovala rovno k boxu na ustajnenie Troya. Ten prudko mykol hlavou hore-dole a znova zafŕkal. Clarity sa načiahla k mrežiam vrát a oblapila ich rúčkami. „Koníček,“ nadšene džavotala. Naradostene vystierala a ohýnala kolienka.
Cítil som, ako v Troyovi rastie napätie. Kôň mi teraz nevenoval veľkú pozornosť. Pri predošlých návštevách v stajni som si však všimol, že v mojej prítomnosti znervóznel. Clarity naťahovala rúčky cez mreže, aby pohladila Troya. On sa však splašene odťahoval.
Podišiel som ku Clarity a drgal do nej ňufákom, aby som jej naznačil, že niet nad lepšieho maznáka, ako je pes. Doširoka otvorené oči jej žiarili a ústočká mala pootvorené – zadúšala sa túžbou po Troyovi, ani na okamih z neho nespustila oči.
Vráta boli zavreté slučkou z reťaze. Keď sa však Clarity zaprela do mreží, reťaz povolila a ja som zaraz vedel, čo má za lubom. So šťastnými výkrikmi sa bokom prešmykla k otvoru a pretlačila cez medzeru.
Rovno do Troyovho boxu!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x