bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vrania šestka (Vrania šestka 1)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Vrania šestka (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:488
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vrania šestka (Vrania šestka 1)

Šesť nebezpečných vyvrheľov. Jedna neuskutočniteľná úloha. Vrania šestka – to je šesť zúfalých a pokútnych indivíduí: trestanec (čo prahne po pomste), ostrostrelec (ktorý neodolá žiadnej stávke), zbeh (čo zutekal pred životom v luxuse jednej z najbohatších rodín), špiónka (známa ako Prízrak), lámačka (čo sa pretĺka spodinou sveta pomocou mágie) a zlodej (s darom vyviaznuť živý zovšadiaľ). Najali ich na pochybnú lúpež storočia. Ich úloha je celkom jednoduchá. Vlámať sa na Ľadový dvor a oslobodiť jedného väzňa. Až na to, že Ľadový dvor je nedobytná vojenská pevnosť, ktorú zatiaľ nikto, ale naozaj nikto nezdolal. Väzňom je známy vedec, ktorý dokáže šmahom ruky rozpútať magickú spúšť v celom známom svete. A členovia Vranej šestky musia prežiť dosť dlho, aby si vyzdvihli (a potom aj minuli) svoju nepredstaviteľnú finančnú odmenu. Vrania šestka je nezastaviteľná, ak sa len Kaz, Inej, Jesper, Nina, Matthias a Wylan nepozabíjajú navzájom skôr, než vstanú od stola.

Detaily o knihe

Názov: Vrania šestka (Vrania šestka 1)

Originálny názov: Six of Crows

Objednávací kód NA391820

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vrania šestka (František Baláž, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vraniu šestku mi takisto odporúčala kamoška a som strašne rád že som ju poslúchol. Do knihy som sa zamiloval. Prežíval som každú sekundu s Kazom s Inej s Matthiasom s Jesperom s Ninou aj s Wylanom. Predstavoval som si akoby prežíval každé jedno dobrodružstvo s nimi vrelo odporúčam každému :)

Skvelá séria (Lenka, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na oko séria o skupinke ľudí, podvodníkov, zdanlivo bez akýchkoľvek spoločných záujmov, ktorých spája nesplniteľná úloha. V dvoch knihách sa postupne odkrýva životný príbeh jednotlivých postáv, ktoré na začiatku vystupujú spôsobom, ktorý vás môže pobaviť, ohúriť alebo aj úplne znechutiť. Najmä v prípade chladnokrvného prístupu, "veliteľa" tejto partičky, Kaza Brekkera. Ale je skutočne len bezcitným mladým chalaniskom, prezývaným Špinavec, z pochybnej štvrte v Ketterdame, zo Suda? Alebo za tou vycibrenou brilantnou mysľou nájdeme aj kus citu. Prečo má Jesper potrebu neustále neskutočne riskovať? Nájdu k sebe nejakú cestu Nina s Mathiasom, ktorí si navzájom pomohli prežiť, keď nebola iná možnosť, keď sú od nepamäti vychovávaní vo vzájomnej nenávisti, už len preto, čím a odkiaľ sú? Ostane Inej navždy len Prízrakom, neviditeľné dievča, verné svojím svätým? Či Wylan navždy outsiderom len preto, že je kupeckým synom? Ako ďaleko sa dá zájsť s vidinou pomsty? Postupne zisťujeme, že možno za tvrdou maskou a skameneným srdcom, či za neustalým vtipkovaním, môžu byť skryté mnohé rany a strachy. Že medzi láskou a nenávisťou je skutočne tenká čiara. Že zo strachu pred niečím, čo nie sme schopný pochopiť, môžme zatracovať dobro a snažiť sa ho zničiť. Zisťujeme, že chamtivosť nemá hraníc, keď vďaka nej ste ochotný riskovať životy iných. Ale aj to, že niekedy tá chamtivosť môže skrývať dobré srdce, ktoré dokáže napriek všetkej bolesti milovať. Aký to je však život, keď musíte robiť aj to, čo sa vám prieči, lebo proste chcete prežiť a nemáte na výber? Knihy sú úžasne napísané, hoci začiatok bol, pre mňa, trochu ťažkopádny, však veľmi rýchlo som sa opäť zahĺbila, tentokrát nielen do sveta gríš, ale aj najväčšej "spodiny" z opačnej strany, ktorej jediným prianím je žiť, napriek ich zlodejským a podvodníckym praktikám, ako tak slušný život, a hlavne prežiť. Autorka odviedla opäť úžasnú prácu, kde už keď si myslíte, že viete ako to bude pokračovať, príde zvrat a vy sa s tým musíte zmieriť.

Kniha, ktorú musíte mať doma (Nikola, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Vrania šestka je presne tá kniha, ktorá vás celých pohltí a neviete sa dočkať, kedy si prečítate ďalšiu stránku! Hoci parí do Grishaverse, vôbec nevadí, ak nemáte prečítanú Trilógiu Griša, v knihe sa určite nestratíte. Po prečítaní knihu neviete dostať z hlavy a túžite iba po jednom - prečítať si ju znova! Aj keď som predtým nebola veľmi fanúšičkou tohto žánru, kniha ma veľmi zaujala. Zamilovala som sa do postáv, ktoré aj napriek svojím príbehom držali spolu a bojovali ďalej. Som si istá, že každá jedna z nich sa nejakým spôsobom, dotkne aj vášho srdca.

Odporucam (Klaudia Mazurkievičová, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slová, ktorými by som opísala túto knihu? Prekvapivá, nápaditá, dychberúca! Rôznorodosť hlavných postáv, v ktorej si každý nájde svojho obľúbenca. Po prečítaní túžba pridať sa k Zberbe. Presne o tomto je Vrania šestka. Nikdy by som nepovedala, že ma zaujme tento žáner. Zbrane, lúpeže, krv… Po knihe som siahla kvôli dobrým recenziám a obávala som sa, že to nebude moja šálka kávy. Myslela som si, že mi bude chýbať základ, pretože som nečítala Grišu, ale vôbec to nevadilo. Musím s radosťou povedať, že neľutujem! Dej je napínavý a až do konca nepredvídateľný. Oceňujem pekné názvy a zaujímavé fjerdské slová. Jednoducho som sa zamilovala! Zamilovala som sa do Jespera a jeho priateľskosti, do Wylana a jeho snaživosti, do Matthiasa a jeho oddanosti, do Nininej pomoci, Inejinej odvahy a Kazovej drsnosti.Na začiatku som sa cítila zmätená. Nevedela som čo je Sud, Kerch či Ravka. Veľmi mi však pomohli dve mapky na začiatku knihy. Postupne sa to ale čitateľ všetko dozvie. A dozvie sa toho omnoho viac. Spozná minulosť našich šiestich vrán a nechá sa pohltiť strhujúcim príbehom, ktorý mu neraz rozbúcha srdce, i keď to bude čítať so zatajeným dychom. Toto je jedna z mála kníh, po ktorej prečítaní neviem čo ďalej so životom. Určite odporúčam a už teraz sa teším na druhý diel Kráľovstvo podvodníkov!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x