bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Irenine deti

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:58

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Irenine deti

Strhujúci príbeh o Irene Sendlerovej – hrdinke, ktorá sa stala ženskou verziou Oskara Schindlera a zachránila pred smrťou a deportáciou 2 500 detí z nacistami okupovaného Poľska.

V roku 1942 dostáva mladá sociálna pracovníčka Irena Sendlerová povolenie vstúpiť do varšavského geta ako verejná zdravotná špecialistka. Počas svojej práce sa snaží dostať k židovským rodinám, chodí od dverí k dverám a prosí rodičov, aby jej dôverovali a zverili jej svoje deti. Tie potom postupne pašuje cez múry geta a presviedča svojich kamarátov a susedov, aby ich ukrývali. V extrémnych podmienkach a s pomocou lokálnych obchodníkov, obyvateľov geta a svojej osudovej lásky sa Irene nakoniec podarilo prepašovať do bezpečia tisíce detí. Mnohé pritom putovali mestskými odpadovými kanálmi, skrývala ich však aj v truhlách a posúvala cez tajné priechody v opustených budovách. Okrem toho na vlastné riziko schovávala tajné zoznamy, v ktorých figurovali mená a skutočné identity židovských detí. Urobila tak s nádejou, že príbuzní ich vďaka tomu budú vedieť po vojne nájsť. To, čo vtedy Irena nemohla tušiť, je, že deväťdesiat percent týchto rodín zahynie.

Autorke Tilar Mazzeovej sa v knihe Irenine deti podarilo vyrozprávať úžasný príbeh tejto odvážnej a statočnej ženy, ktorá riskovala vlastný život, aby zachránila nevinné deti pred holokaustom.

Detaily o knihe

Názov: Irenine deti

Objednávací kód NA391620

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Irenine deti (Eliška, 16.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi silný príbeh. Príbehy z obdobia 2.svetovej vojny sa v zverstvách nelíšia, ale každá kniha ma núti zamyslieť sa nad toľkou beštiálnosťou ľudí...kde sa v nich nabralo toľko zla...a potom v každom príbehu nájdeme ľudí, ktorí sú odvážni a ľudskí ako Irena a jej priatelia. Obdivuhodné, koľko detí zachránili, koľkým ľuďom pomohli úplne nezištne z vlastného presvedčenia, vydržať mučenie, nezradiť, či umrieť pre iných...skláňam sa... Veľakrát som čítala so zatajeným dychom, či si slzami v očiach. Treba dúfať, že ak ľudia poznajú minulosť, nikdy nezopakujú to zlé. Neviem si to anilen predstaviť... Spracovanie knihy mi nevadilo. Na autorkin štýl písania som si rýchlo zvykla.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x