bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Levica z Mogadoru

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Levica z Mogadoru

VLADO KOBIELSKY číta z knihy LEVICA Z MOGADORU:

Mladá Angličanka Sibylla Spencerová má podrezaný jazyk, čím už odohnala nejedného nápadníka. Lenže nevydatá žena v prvej polovici 19. storočia je na spoločenskom rebríčku na rovnakej priečke ako dieťa, a tak šikovná a sčítaná Sibylla prijme žiadosť o ruku od Benjamina Hopkinsa. Ten pracuje v lodiarskej spoločnosti jej otca, no k Sibylle ho neťahá len láska, má aj bočné úmysly.
Manželia krátko po svadbe odchádzajú do Maroka, aby rozšírili otcovo impérium. Sibyllu fascinuje exotická krajina – rušné bazáre plné vzrušujúcich vôní i úmorná horúčava púšte. Maroko sa rýchlo stane jej domovom, no Benjamin v Afrike trpí. Zapletie sa do nekalých kšeftov, čím ťahá na dno aj manželku. Sibylla tak musí preukázať veľkú silu a statočnosť, čo v časoch a v krajine, ktorá nepraje ženám, nie je vôbec jednoduché.

Zo nemeckého originálu Die Löwin von Mogador (Drosden, Westfalen 2013) preložila Zuzana Guldanová.

Dostupné verzie titulu

Levica z Mogadoru Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Levica z Mogadoru

Originálny názov: Die Löwin von Mogador

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Levica z Mogadoru (Katarína Marčoková, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha ktorá sa postupne ako kvet otvára čitateľovi.Autorka sa snaží priblížiť život v krásnej exotickej krajine a značne sa jej to aj darí.Ukazuje nám kultúru života v ktorej to ženy nemajú ľahké a sú podriadené mužom.Pribeh ženy, ktorá sa tomu všetkému vzoprela a šla si za svojím cieľom, ukázala že aj žena má svoje práva,vie byť sebestačná a uznávaná.Zažila život plný nádeje, obetovania sa,sklamania ale i život plný lásky hoc aj nenaplnenej,no nakoniec za svoje úsilie sa dostavila aj odmena - aká? dočítajte sami. Príbeh pohladí dušu, aspoň moju pohladil určite!

Fajn historický román (Neliss, 29.9.2018) Odpovedať

Mohla byť táto kniha kratšia, lepšie napísaná a mohla by mať strhujúcejší úvod? Určite. Bola zlá? Vôbec nie! Začiatok bol neistý. Príbeh sa rozbiehal pomaly a spočiatku sme sledovali len Sibyllu, ktorej správanie bolo občas prehnané. K tomu sa pridali prvé náznaky zakázanej lásky, romantické a erotické scény pôsobili, akoby som čítala románik z červenej knižnice, dialógy boli spočiatku akési kostrbaté. Autorka sa však postupne rozpísala, k Sibylle sa pripojili ďalšie postavy a vykukla zápletka. Z jednoduchej romantiky sa napokon vykľul vcelku pôsobivý generačný román o rôznorodých postavách, ktoré zastupujú rozmanité kultúry i názory. Levica z Mogadoru je príbeh o láske, zrade, odpustení a z veľkej časti tiež o kultúrnych rozdieloch. Nechýba v ňom správna dávka drámy, komplikácií a dokonca ani menšia záhada, hoci pri jej rozlúštení pravdepodobne predbehnete postavy. Popritom sa autorke podarilo vyťažiť maximum z toho, že ide historickú knihu zasadenú do exotického prostredia a vytvorila vydarenú atmosféru. V konečnom dôsledku ide o fajn čítanie, ktoré má svoje slabé aj silné miesta. Ak máte chuť na zmenu alebo ste práveže fanúšikmi tohto žánru, pokojne dajte Levici z Mogadoru šancu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x