bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajný život húb

Vydavateľ: PRÍRODA (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajný život húb

Toto nie je atlas či kľúč na určovanie húb. Nenájdete tu ani návod, ako hubárčiť či pripravovať tieto občas chutné, inokedy zradné dary lesov či lúk. Pri čítaní odhalíte fascinujúce súvislosti neznámeho univerza, nad ktorým budete žasnúť.
Poďte s nami na výlet do tajuplného sveta húb. Natrafíte na aristokratov i prefíkaných podvodníkov, ale aj na užitočné spletité výtvory pod zemou a skutočných majstrov omamných premien. Predovšetkým však odhalíte súvislosti života a svet, ktorý sa vyvíja na základe symbiózy, partnerstva a vzájomnej podpory. Nechajte sa očariť!

Z nemeckého originálu Das geheimnisvolle Leben der Pilze: Die faszinierenden Wunder einer verborgenen Welt (Gütersloher Verlagshaus, München 2017) preložila Terézia Šinková.

Dostupné verzie titulu

Tajný život húb Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Tajný život húb

Originálny názov: Das Gehemnisvolle Leben Der Pilze

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fascinácia hubami (Peter, 15.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha pre každého milovníka prírody. Nejedná sa o hubársku príručku, ale o napínavé rozprávanie o svete, ktorý takmer nepoznáme. Dobre napísaná kniha plná faktov zo sveta húb, ktorá rozhodne nenudí. Autor rozpráva fundovane o tom, kde všade okolo nás sa huby nachádzajú a aké dôležité sú pre fungovanie sveta a život ostatných tvorov na našej planéte. Odporúčam každému, kto si chce rozšíriť obzor o fascinujúcom svete, ktorý poznáme príliš málo.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Možno ste si aj vy až dosiaľ mysleli, že existujú iba dva druhy živých tvorov, ktoré sa dajú pozorovať bez mikroskopu – rastliny a zvieratá. Nie je to tak. V skutočnosti našu planétu osídľujú tri veľké skupiny vyššej formy života. Tretia skupina, huby, je prinajmenej rovnako rozsiahla a všadeprítomná ako zvieratá a rastliny. Význam húb je však oveľa väčší, ako sa zvyčajne domnievame a predpokladáme. Nejde totiž len o všeobecne známe huby, ktoré nájdeme v lese, patria sem aj mikroorganizmy – a tie sú predsa všade. Preto sa pri našom putovaní možno občas vydesíte. Vedeli ste, že v každom vašom vydýchnutí je najmenej desať spór húb? Ak sa nebojíte, počkajte, kým sa presunieme k medicínskej mykológii... Som si totiž istý, že pri každom preľaknutí sa aj veľmi začudujete.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x