bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ako to bolo kedysi?

Vydavateľ: PharmDr. Kopřivová Monika (Familium, s.r.o.)
Formát:Kniha
Počet strán:-
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Lepšia cena: 25,12 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 25,71 € (vrátane DPH)
Bežná cena:29,90 €
Ušetríte: 4,19 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ako to bolo kedysi?

Rozprávajte sa a objavujte príbehy zo života svojej rodiny.
Chcete spoznať rodinné príbehy, o ktorých ste ešte nikdy nepočuli? „Ako to bolo kedysi?“ je nová hra, pri ktorej si babička, dedko, mamička, otecko, ale aj deti a kamaráti príjemne zaspomínajú a dozvedia sa zabudnuté príbehy z rodinnej histórie. Hra obsahuje veľa kariet s retro fotografiami a hravou formou pobáda do rozprávania príbehov.
Napadne vám pri pohľade na kartu s fotografiou nejaký zážitok? Spoločne si vypočujete udalosti, o ktorých by ste sa inak možno vôbec nedozvedeli. V hre sa ukrýva takmer nevyčerpateľná studnica rodinných zážitkov.
V druhej fáze hry hráči odpovedajú na otázky viažuce sa k príbehom. Počúvali ste pozorne a dokážete správne odpovedať? Ak áno, posúvate sa na hernom pláne. Víťazí ten, kto si všetko najlepšie zapamätal a bude prvý v cieli.
Lenže víťazstvo v tejto hre nie je to podstatné. Tým sú zážitky a udalosti, ktoré si vypočujete. A nepochybujte, že veľa príbehov babičky, dedka a všetkých vašich blízkych si navždy uchováte v pamäti ako krásnu spomienku.
Ako to bolo kedysi?“ je unikátna rodinná hra, ktorá spája generácie a zábavnou formou pomáha trénovať pamäť.

-Hra je určená pre 2 – 12 hráčov od 6 do 120 rokov
-Hra trvá 45 – 90 minút
-Hra obsahuje veľký hrací plán, karty s retro fotografiami, karty s otázkami a 12 drevených figúrok

Viac o hre:
Hráči dostanú 5 kariet s obrázkami. Pozrú si ich, vyberú jednu a k nej - k retro obrázku na karte - začnú rozprávať príbeh. Odporúčame 2 až 3 minúty, aby hra mala spád.
Počas rozprávania sa ostatní môžu pýtať na všetko ohľadom príbehu.
Po dorozprávaní položí kartu obrázkom nahor pred sebou a doplní si z kopy ďalšiu kartu. Pokračujú ďalší hráči: ak sú 2 hráči, vyrozpráva každý striedavo 3 príbehy. Ak sú viac ako 3 hráči, vyrozprávajú striedavo 2 príbehy.
Prvá fáza hry sa končí, keď všetci vyrozprávajú svoje príbehy.

Detaily o knihe

Názov: Ako to bolo kedysi?

Objednávací kód NA390601

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Magdaléna, 14.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekne premyslená hra, ktorá na trhu chýbala. Určite poteší každého člena rodiny ako darček. Veľmi sme sa pri hraní bavili.

super nápad (Svetlana F., 6.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Starkým sme hru kúpili na 40. výročie sobáša. Prvá hra bola trošku rozpačitá, ale v konečnom dôsledku je to super - zistili sme, že sa viac rozprávame a nielen o minulosti. Ďakujeme!

výborná hra (Michal, 29.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hra má síce svoje dané pravidlá, ale dá sa hrať donekonečna... A zakaždým vypláva na povrch iná spomienka. Hráme ju so starými rodičmi veľmi radi.

super (Svetlana, 12.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Babka a dedko sa veľmi potešili tejto hre, pretože sa pri nej veľa rozprávame. Aj my ako ich deti sa vždy podozvedáme nové veci, ako sa im spomienky vynárajú. Mnoho z nich si veru budeme pamätať dlho.

Skvelá! (Jana B., 27.10.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
U nás bola vždy veľká dilema, čo dať svokrovcom na Vianoce... Obaja majú veľa zážitkov z minulosti, tak sme spojili príjemné s užitočným a kúpili túto hru. Bol to skvelý nápad.

perfektne (Veronika, 25.10.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasny napad na darcek pre starkych... My sme sa vdaka tejto hre dost vela dozvedeli - teda hlavne nase deti. A velkym plusom su jednoduche pravidla, co pochopia aj naozaj starsi clenovia rodiny ;-)

Super (Rodina C., 29.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dcéra s deťmi je kvôli covidu doma už pár mesiacov. Deti musíme nejako zaujať a tak hráme tpto hru. Nevieme sa od nej odtrhnúť.

neomrzí (Tina, 9.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších hier celkovo, s akými som sa kedy stretla. Ideálny námet, možnosť veľa hráčov, pekné spracovanie a nikdy neomrzí - zakaždým iná! Odporúčame každej rodine.

Ideálna! (veľká rodina, 29.5.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Parádna hra! Nedávno nám prišla a nevieme sa jej nabažiť. Stále je to iné, tým že nás môže hrať veľa, tak nás to vôbec nenudí a veľa sa pri tom nasmejeme :) PS: konečne sa myslelo pri počte hráčov aj na veľké rodiny ;)

Retro hra (Miška, 26.2.2020) Odpovedať

Super hra! Sme očarení, lebo je to hra pre viac hráčov, veľa sa pri nej narozprávame a spoznáme sa :)

Skvelá, vnučkám sa páčila (Tina, 15.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hru som na odporúčanie kolegyne kúpila synovi s rodinou. Ich dcérky zbožňujú hrať spoločenské hry a veľmi rady do toho zapájajú celú rodinu. Hra sa im páčila až tak, že si ju vzali do Bratislavy, kde ju budú hrávať aj s druhými starými rodičmi a ich rodinou.

Odporúčam (Tamara, 25.12.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hru sme si vybrali lebo je určená aj pre veľa hráčov a nás je v rodine veľmi veľa, ktorí sa chceme hrať. Včera po tom, čo sme si ju našli pod stromčekom sme si ju zahrali. Naozaj je super! Jednoduché pravidlá a skvelo sme sa zabavili :)

Milé (Marek, 8.12.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hra má jednuduché pravidlá, skvelú pointu, a tak skoro sa neobohrá. Hráme ju celá rodina - stále nejakí iní členovia. Naozaj sa pri tom bavíme.

zaujímavá (Majka, 17.11.2019) Odpovedať

Veľmi sa nám páči, že má jednoduché pravidlá, a tak nie je problém, aby sme ju hrali zakaždým iné rodinné zoskupenie :) Okrem toho sa pri nej zabavia aj prisediaci, ktorí ju nehrajú. Naozaj sa pri nej stále zabavíme a hráme ju často.

Rodinné retro (Olívia, 12.11.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Krásna retro hra, ktorá podporuje rodinnú atmosféru a núti nás uvedomiť si dôležitosť rodinného puta. Veľmi radi ju hrávame a veľa sa o sebe dozvedáme. Naozaj sú to kúzelné okamihy.

Zábavné (Terezka, 20.10.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Kúpili sme ju mojim rodičom i svokrovcom. Najprv sa čudovali, no keď prišli deti a začali sme ju spolu hrať, tak hneď pochopili, že to bol skvelý nápad. Užijeme si pri nej hromadu zábavy a ešte sa aj dozvieme zaujímavé veci.

Pre celú rodinu (Naďa, 5.10.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hru sme s manželom kúpili na minulé Vianoce. Odvtedy ju pravidelne hrávame. Páči sa aj starých rodičom, aj deťom. Skvelý spôsob trávenia spoločného času s rodinou.

Milá a zábavná (Monika, 5.9.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to milá rodinná hra, zábavná a deti i niečo naučí. Je i pekne spracovaná, a má celkom jednoduché pravidlá, ktoré pochopia bez problémov i menšie deti. Dobre sme sa pri hraní zabavili.

Dobrá a zábavná (Zuzana T., 13.8.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri hre sme si užili veľa zábavy a príjemných chvíľ pri počúvaní rodinných príbehov. Hra neomrzí, a má spád, bavila starkých i naše deti. Jednoznačne dobrá voľba!

Zabavili sme sa (Tereza, 29.5.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri hre sme sa dobre bavili, a páči sa nám i jej spracovanie a výber predmetov a udlaostí na kartičky. Babka s dedkom zaspomínali na svoje vtipné zážitky z mladosti, a my sme sa na nich dobre zasmiali.

Veľmi dobrá (Katarína, 11.4.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hráme ju s deťmi a starkými na spoločných návštevách. Je ozaj veľmi dobrá, nasmejeme sa pri nej, niektoré rodinné príbehy sú i vážne, vždy je to výborný zážitok!

Je super (Natália s rodinou, 4.3.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekná a zábavná hra, kúpili sme na odporúčanie kamarátov, a bola to dobrá voľba. Páči sa nám, že sa pri nej detti dozvedia viac o svojich starých rodičoch zábavnou formou.

Kto sa hrá, dozvie sa (Eva, 25.2.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hra nás ako rodinu nadchla, deti ju veľmi rady hrajú s dedkom i babičkou, a i s nami, rozprávanie o tom, ako sme niekedy žili im príde dosť ťažko uveriteľné, vtipné i zaujímavé. Hra má spád, a je vždy iná. Odporúčame.

Skvelá a zábavná (Mária K., 11.12.2018) Odpovedať

Skvelá a zábavná rodinná hra, ktorá je i veľmi pekne graficky spracovaná. Hrali sme ju so starkými viackrát počas návštev, a vždy bola iná a zaujímavá. Deti sa okrem vtipných príbehov nášho dedka dozvedeli i veľa nových vecí o tom, ako sa žilo pred pár desaťročiami. Všetkým odporúčam.

Pekný vianočný darček (Daniela, 26.11.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto hra je podľa mňa veľmi pekný vianočný darček pre starých rodičov. Preto som ju i kúpila, a som zvedavá, čo na ňu povedia, i ako sa nám spolu bude hrať. No keď čítam recenzie nižšie, verím, že to bude dobrá voľba.:-)

Dobre sme sa zabavili (Marián M., 18.10.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvýkrát sme ju hrali u známych, a zapáčila sa nám. Kúpili sme si ju potom i domov. Má spád, a hranie sme si užili malí i veľkí. Príbehy z našej mladosti boli niekoľkokrát pre deti ako sci-fi, a teraz si pamätajú i na vtipné historky, na ktoré by sme my koľkokrát radšej i zabudli :-)

hráme ju radi (Jarka s rod., 30.9.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
V našej rodine máme veľmi radi hranie spoločenských hier. Na tejto sa nám najviac páči to, že vniesla do hracích večerov zaujímavé i vtipné príbehy našich najbližších, ktoré sme často ani nepoznali. A tiež je fajn, že ju môžu hrať i menšie deti.

Zábavná i poučná (Miro, 23.8.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podarená rodinná hra. Zabavili sme sa všetci, deti i my dospelí, deti keď počúvali, my keď sme spominali na udalosti, ktoré sa nestali zas až tak dávno. Hra je i pekne ilustrovaná, a kartičky zachytávajú typické veci z minulosti - tuzex, žuvačky Pedro, ale i pochody na 1. mája. Všetko, o čom sa oplatí deťom porozprávať.

Výborná rodinná hra (Magda, 10.8.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
O hre sme počuli od známych, ktorí nám ju odporúčali ako rodinnú hru. Kúpili sme si ju nedávno, a boli sme milo prekvapení, ako jednoducho sa hrá, a koľko srandy sme si pri rozprávaní príbehov a hádaní otázok užili. Páčila sa i babke a dedkovi, ktorí si pri nej pekne zaspomínali na dobu, keď boli mladí.

Hra na prázdniny s dedkom (Tamara, 31.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Deti si hru vzali na prázdniny k babke a dedkovi, a hrali sa ju spolu pri rybníku a večer na chalupe. Všetci boli nadšení, vraj si užili vela srandy a vypočuli si veľa vtipných historiek z dedkovho detstva a mladosti.

Príjemná spoločenská hra (Deni, 31.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hra je milá, pekná, zábavná, i cenovo dostupná. Nám sa osvedčila ako príjemná spoločenská hra na rodinných stretnutiach a oslavách. Zvládli ju i menšie deti, a bavili sme sa všetci. Zároveň sme sa dozvedeli zaujímavé príbehy zo života babky, dedka, ale i strýkov a tiet. Určite odporúčame.

Spokojnosť (Lucka V., 10.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naše dievčatá dali babke hru k Vianociam, videli ju v obchode a chceli si s babkou zahrať. Páči sa im, a nám, rodičom, i babke tiež. Je to graficky pekne a vtipne spracovaná hra, a dobre sa hrá, utečie rýchlo, i sme ju ľahko pochopili. Je taká netradičná, že vlastne pomáha spájať rôzne generácie. Ako darček výborná.

Milá rodinná hra (Adela, 30.6.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Užili sme si s hrou príjemný večer, i sa zasmiali nad dedkovými historkami z detských rokov. Rozhodne nás zaujala, pretože sa týkala práve tej našej rodiny, a sami sme si ju svojimi príbehmi tvorili. To hodnotím ako najlepší prínos hry, naviac je i veľmi pekne ilustrovaná, a fotky k príbehom sú tiež pekne vybrané.

Darček pre celú rodinu (Julka, 9.6.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som túto hru ako spoločný darček k Vianociam. Sme rodina, čo miluje stolné spoločenské hry, a sme radi, že tu sa mohli zapojiť všetci, deti, my i stari rodičia.

Dobrá zábava (Michal, 28.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto sa rád hrá s rodinou, príde si pri tejto hre na svoje. My sme ju hrali na rodinnom stretnutí, a veľmi sa nám páčila. Rýchlo sme pochopili pravidlá, a pri hre sa nasmiali na historkách našich starých rodičov. Najviac si zapamätali samozrejme deti, a ešte pár dní po hre na príbehy spomínali.

Veselá i poučná medzigeneračná hra (Natália, 17.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, táto hra je výborná. Zabavíte sa pri nej s deťmi i starými rodičmi na najrôznejších rodinných historkách, je pekne ilustrovaná, má jednoduché pravidlá a veľmi rýchlo vás "vtiahne do deja". Zároveň milou formou predstavuje, aký bol život u nás v minulosti.

Rodinná história zaujímavou formou (Paľo, 15.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekný nápad, páči sa mi, že sa naše deti interaktívnou a hravou formou dozvedeli o živote u nás v minulosti, a bolo fajn, že to bolo naviac prostredníctvom zážitkov ich babky a dedka.

Zaujímavá retro hra s príbehmi (Daniel, 27.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milo ma prekvapila, stolné hry mám rád, ale málokedy nájdem takú, ktorá by ma ešte prekvapila niečím novým. Tejto sa to podarilo, jednak je kvalitne spracovaná, i retro kartičky sú dobre zvolené vzhľadom k našej minulosti. Najviac sa mi ale páči nápad s rozprávaním a pamätaním si príbehov, ktoré robia každú hru inou a novou. S deťmi sme sa tak dozvedeli zaujímavé spomienky našich starých rodičov. Deti nám napríklad ani neverili, že sme za bývalého režimu nemohli cestovať na západ, myslím, že hra bola pre nich i v mnohom poučná. Odporúčam všetkým rodinám, ktoré sa rady bavia i niečo dozvedia.

Oživila rodinné stretnutia (Martin, 16.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nečakal som, že nás hra bude tak baviť. Hrali sme s dedkom, babkou i deťmi niekoľkokrát, a vždy sme sa dozvedeli nové príbehy. Deti sa smiali, koľko toho dedko vyviedol, a my sme tiež niektoré historky počuli prvýkrát. Užili sme si tak spoločný čas, odporúčame i ostatným rodinám.

Zaujímavá (Zuzana, 5.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najviac sa nám na nej páči, že je pomerne jednoduchá, a pritom zábavná, pretože sme si ju tvorili sami svojimi príbehmi. Nie je len pasívnou hrou, kde sa hádže kockou. Zabavila aj naše malé deti, a pritom nenudila nás dospelých. Dobre vymyslená, odporúčame.

Zábavná (Dominika, 27.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hrali sme ju s kamarátmi a ich deťmi u nich doma na návšteve. Mysleli sme, že to bude hlavne zábava pre decká, no i my rodičia sme sa dobre zasmiali. O niektorých vtipných historkách manžela som doteraz netušila, a bola by škoda, keby som sa ich nebola dozvedel :-).

Výborný nápad (Milan P., 20.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto hra je veľmi pekný spôsob, ako si užiť zábavu s rodinou, a zároveň sa dozvedieť cenné a veľmi zaujímavé rodinné príbehy zo života babky a dedka, ale napríklad i rodičov, strýkov a tiet. Hrali sme ju niekoľkokrát na rodinných stretnutiach, a vždy sa dozvedeli niečo nové. Deťom sa tiež veľmi páči.

Velmi pekna hra (Martina N., 14.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hru sme si kupili len nedavno, a minuly vikend prvykrat hrali so znamymi na horach. Je velmi vydarena, hned na zaciatku sa nam pacilo, ako je pekne spracovana graficky. Retro fotky a obrazky ukazuju ozaj najtypickejsie veci z minulosti, hned sa vam vybavi mnozstvo vlastnzch zazitkov a pribehov. Detom sa velmi pacila, a nam dospelakom tiez.

Super hra (Dávid, 24.2.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná rodinná hra, kúpili sme ju ako vianočný darček babke a dedkovi, a hrali celé Vianoce. Nasmiali sme sa pri počúvaní dedkových príbehov, a deti sa dozvedeli veľa o živote starých rodičov. Hra má jednoduché pravidlá, je pestrá a má spád, oceňujeme i trefne zvolené dobové retro fotky.
Všetky komentáre (44)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x