bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zakázané ovocie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Vaša cena: 3,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 10,- € (zľava 72%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zakázané ovocie

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy ZAKÁZANÉ OVOCIE:

Ospalé prímorské mestečko Merham neponúka v päťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia veľa vzrušenia. Aspoň v očiach mladej Lottie a Celie, ktoré vyrastajú v jednom dome takmer ako sestry.
Keď sa do Arcadie, veľkolepého sídla v štýle art déco, nasťahuje skupina bohémov, Lottie a Celiu priláka ich alternatívny spôsob života, taký poburujúci pre miestnych obyvateľov. Lenže to, čo sa v dome stane, má napokon tragické a trvalé následky pre všetkých.
Teraz, takmer po päťdesiatich rokoch, Arcadiu renovujú a znova vyvoláva v Merhamčanoch silné emócie. Ako sa dom prebúdza k životu, prebúdzajú sa aj tajomstvá pochované pred mnohými rokmi. A vynára sa otázka – môže človek uniknúť pred svojou minulosťou?

Z anglického originálu Foreign Fruit (Hodder & Stoughton House, UK, 2004) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Zakázané ovocie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zakázané ovocie

Originálny názov: Foreign Fruit

Objednávací kód PO203638

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelý román (Kristína Drážovská, 7.6.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
To bolo tak výborné! Často ma knihy strhnú natoľko, že ich prečítam na jedno posedenie a užívam si dobrý pocit z nich. Ohodnotím ich kladne a som z nich nadšená. Pri Zakázanom ovocí som nečítala rýchlo, vôbec nie. Pomaly som si vychutnávala každú jednu stránku a dej som si užívala. Autorka mi poskytla presne to, čo som potrebovala, pričom som ani sama netušila, že to hľadám. Nenapadá mi jediné negatívum a vlastne som ani koniec koncov žiadne nenašla. Úseky z minulosti boli fantastické o postavách nehovoriach. Rovnako ma však zaujala aj zápletka zo súčastosti a umierala som zvedavosťou... Totižto veľmi ma zaujímalo, ako súvisí minulosť s budúcnosťou a samozrejme, aké sú osudy postáv, ktoré som si tak veľmi obľúbila. Jojo Moyes ma presvedčila o jej talente a kvalitách. Knihu určite odporúčam :)! Je to príbeh, ktorý mi sadol po každej stránke a ktorý mi v pamäti ostane dlhý čas. Stojí za chvíle strávené čítaním.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

A ešte tu bol pocit viny – v noci si zapchávala uši, aby nepočula Celiin dych, a ticho plakala nad svojou zúfalou túžbou zradiť dievča, ktoré jej bolo ako sestra. Nikto jej nikdy nebol taký blízky. Nikto k nej nebol taký láskavý. A pre tento hrozný pocit svojho pokrytectva Celiu ešte väčšmi nenávidela.
Niekedy zazrela záblesk starého priateľstva, akoby sa rozišli oblaky a odhalili nekonečnú modrú šíravu, ale potom sa znova zhlukli a Lottie ju nevedela vnímať bez spojitosti s Guyom.
Ak mu Celia poslala vzdušný bozk, musela potláčať nutkanie vrhnúť sa iracionálne medzi nich ako ľudský štít, ktorý by mu zabránil bozk prijať. Keď videla, ako ho ležérne objala okolo pliec, doslova mala chuť vraždiť. Striedavo cítila pocit viny a zúrivej žiarlivosti a kyvadlo sa najčastejšie zastavilo niekde medzi tými dvoma bodmi.
Celia akoby to nevidela.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x