bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Gamblerova žena

Vydavateľ: Brána SK (Nakladatelství Brána a. s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:58

Vaša cena: 1,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,99 €
Ušetríte: 8,09 € (zľava 81%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Gamblerova žena

Ružena Scherhauferová, skvelá rozprávačka príbehov zo života, rozohrala v románe Gamblerova žena napínavý príbeh Hanky, manželky hráča rulety. Braňo Dufek, dispečer mestského dopravného podniku, sa za istých okolností dostáva do herne v bratislavskej Redute a postupne sa z neho stáva patologický hráč. Manželka Hanka až po roku zisťuje, že jej muž je gambler. Toto hrozné poznanie ju zaskočí, zároveň vystraší, hoci si v začiatkoch rodinnej tragédie vôbec neuvedomuje, aké ťažké obdobie ju čaká. Je rozhodnutá bojovať s mužovou závislosťou, pomôcť mu, no ešte nevie, že gamblerstvo je obrovský negatívny spoločenský fenomén - a omnoho silnejší protivník ako ona a syn Dušan. Vášeň jej muža si zatiaľ potichu vyberá svoju krutú daň na rodine a blízkych. Začína sa nerovný boj manželov a Hanka zažíva nielen trápenie a bolesť, ale aj domáce násilie. Okrem toho sa hlásia známi aj neznámi, od ktorých si Braňo požičal peniaze.

Detaily o knihe

Názov: Gamblerova žena

Objednávací kód WP390409

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Gamblerova žena (Majka Časomeračka, 3.12.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napínavý príbeh drží čitateľa stále pri knihe. Ako autorka rozvíja dej, tak narastajú aj prejavy závislostí jej manžela. Ako metastázy zhubnej a nemilosrdnej choroby napádajú a ničia všetko čo im príde do cesty. V tomto prípade svoju rodinu a najbližších. Žiaľ, podmienky prevádzkovania herní a podobných zariadení nie sú v našej spoločnosti nastavené tak, aby zabránili gamblerstvu a ochránili rodiny nimi produkovaných gamblerov.

Gemblerova žena (Marta, 19.10.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj táto kniha je veľmi dobrá a poučná, hlavne pre mládež má v sebe veľké ponaučenie,že gamblerstvo je také nebezpečné a návykové, čo si neuvedomujeme.Autorka píše zo života,a to sa mi páči.Želám veľa úspechov v písaní.Kniha je výborná a odporúčam ju.

Kniha má veľmi oslovila (Katka, 10.9.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha. Po všetkých tých plytkých pokusoch v slovenskej tvorbe, s ktorými som sa posledné obdobie stretla a po pár týždňoch som zabudla , o com kniha bola, myslím si , že na tuto knihu nezabudnem. Moznoze by bola užitočná aj ako povinne čítanie pre stredne školy, aby pochopili nebezpecnost týchto hazardných hier pre nich samých a aj pre ich blízkych. Vrelo odporúčam a autorke prajem veľa zdravia a síl na ďalšiu tvorbu

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x