bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Margaret Raven

Vydavateľ: -
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Margaret Raven

Čo ak všetko čo sa deje, nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Neveríš v nadprirodzeno? Trpko to oľutuješ! Možno to nebola smrť z vlastnej vôle, možno to bola vôľa niekoho... záhadného. Niekoho, kto by existovať nemal a predsa tu je.
O to zložitejšie sa vám hľadá pravda, ak je vaše svetlo zahalené v tme. Zrak vie veľa napovedať, ale keď nie je... pátranie po pravde občas poriadne zabolí. Strata ako taká je bolestná sama o sebe, no presvedčenie o opaku pravdy vás môže priviesť do záhuby.

Detaily o knihe

Názov: Margaret Raven

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Začiatok skvelej novej série? (Eva Medeová, 27.9.2017) Odpovedať

priemerná kniha
Na čítanie tejto knihy som sa veľmi tešila. Nezaujala ma len obálka, ktorá je úžasná, no i skvelá anotácia, ktorá síce prezrádzala veľa no zároveň ma navnadila na čítanie. Po prečítaní knihy sa cítim všelijako. Autorka si vymyslela zápletku, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani skúsený autor. Alebo mám povedať zápletky? Kniha bola neskutočne akčná, povedala by som, že až príliš. Chudák hlavný hrdina si nikdy neoddýchol a dej sa dokázal za jednu stranu zmeniť o 180 stupňov. Ešte by som povedala, že knihu čítajte na vlastnú zodpovednosť, pretože tu je veľa chýb v slovoslede, občas i v pravopise. Ale vďaka tým obratom v deji som vôbec netušila ako by kniha mohla skončiť, čo je jedno veľké plus. Tiež autorku obdivujem za používanie slov, ktoré v bežnej konverzácii nepočujeme a za skvelo vytvorené vetné konštrukcie. Som veľmi rada, že taká mladá baba napísala túto úžasnú knihu a tým len dokazuje, že nie všetci z nás už nečítame.

Veľký potenciál (Petra Zmatková, 20.9.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri čítaní som mala zmiešané pocity, pretože hoci autorka dokázala udržať moju pozornosť, kniha bola vyslovene prepchatá. Zdá sa, že autorka nám toho má veľa čo povedať a to nie je zlé, naopak, no v knihe chýbali také oddychové pasáže. Na jednej stránke sa dej stihol zvrtnúť aj dvakrát. Myslím, že by bolo lepšie, keby sa príbeh rozdelil do dvoch kníh, aby sme mali možnosť lepšie spoznať svet a nejako sa uzrozumieť s tým, čo sa deje. Alebo... okresať zápletku o niekoľko bodov. Ale ako som povedala, kniha sa mi čítala veľmi dobre. Čo len ukazuje, že napriek tomu, že Barbora Šedíková má vo svojej spisovateľskej (a k tomuto titulu gratulujem) kariére ešte čo zlepšovať, tak je tam obrovský potenciál a ja sa teším, až si od autorky neskôr prečítam niečo ďalšie. A zároveň jej veľmi držím palce.

Jaji bloguje hodnotí (Jana Paveleková, 9.9.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh plný napätia a neočakávaných zvratov, ktoré si pre nás autorka premyslene pripravila. Hoci sa jedná o jej prvotinu, čítanie sa mi veľmi páčilo. Nemám rada moc detektívne príbehy alebo duchariny, ale Margaret Raven ma veľmi očarila, že asi siahnem aj po iných knihách tohto žánru. Čo mi však skôr vadilo bolo pre mňa menej časté opisovanie pocitov a myšlienok samotných postáv. Dialógy super, plné napätia, ale čakala som, že sa dozvieme viac z vnúrotných monológov. Chcela som viac spoznať vlastnosti hlavného hrdinu, ktorý sa stal pre mňa záhadou. Pevne verím, že ak sa autorka rozhodne pokračovať v príbehu, nám zodpovie všetky naše otázky. Musíme sa nechať prekvapiť.

Margaret Raven (Maggie, 25.8.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Väčšinou sa knihám od slovenských autoriek vyhýbam. Veľakrát som sa už sklamala a tak len málokedy sa pustím do slovenskej knihy. Ale, práve pri Margaret Raven som spravila výnimku. A ostala som milo prekvapená - celkom mladá autorka dokázala napísať na to, že je to jej prvotina - celkom dobrú knihu. Jedným z hlavných negatív bolo hlavne ustavičné vyskytovanie v príbehu že "Magraret Ravenová", keď aj kniha sa volá Margaret Raven, a ešte k tomu sa dej odohráva v Anglicku. A vzhľadom na to, že to bola prvotina, autorke akosi v príbehu chýbala dynamika. Totižto, stále sa niečo deje, o to nejde, už asi dlho som nečítala knihu, ktorá by bola vyslovene založená iba na akcii...Skôr ide o to, akým štýlom bola tá akcia podávaná...Neviem prečo, ale vôbec mi to neprišlo nejako akčné - nech sa dialo čokoľvek, pripadalo mi to iba ako ďalší vyrozprávaný príbeh, nie niečo od čoho by som sa nedvihla a nemohla to prestať čítať... Ale, to by bolo asi hlavné negatívum. V ostatnom ma kniha veľmi milo prekvapila - ako zložitý bol samotný príbeh, ako sa menili postavy zo záporných na kladné, znova na záporné...Takisto, to mala autorka veľmi šikovne vymyslené a premyslené - všetko dávalo ako taký zmysel, a rozhodne som vo výsledku bola nakoniec veľmi milo prekvapená.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x