bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Artemis

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Artemis

Jazz Basharová nemienila byť hrdinkou. Chcela len zbohatnúť.
Netúži stať sa výstrednou miliardárkou ako mnohí návštevníci Artemidy, prvej a jedinej pozemskej kolónie na Mesiaci. Stačilo by jej zbohatnúť natoľko, aby nemusela bývať v byte malom ako truhla a živiť sa len ochutenými riasami. Natoľko, aby splatila dlh, ktorý ju už dlho ťaží.
Keď sa jej konečne naskytne príležitosť dostať sa k veľkým peniazom, jednoducho jej neodolá. Pravda, musí sa pritom vypracovať z drobnej pašeráčky na riadnu kriminálničku. Táto akcia si vyžaduje unikátnu kombináciu prefíkanosti, technických zručností a neskutočnej dávky drzosti. Jazz však ešte nikdy nenarazila na prekážku, ktorú by neprekonala, a drzosti má na rozdávanie.
Problém je v tom, že dokonalý zločin nemusí byť len koncom, ale aj začiatkom ešte väčších ťažkostí. Najmä ak sa zapletiete do boja o ovládnutie jediného mesta na Mesiaci.
Na úteku pred zločincami aj mužmi zákona si ešte aj Jazz musí priznať, že toto by mohlo byť nad jej sily. Teda ak nevymyslí plán, ako zachrániť Artemidu a neprísť pritom o život.

Z anglického originálu Artemis (Crown, an imprint of the Crown Publishing Group, a division of Penguin Random House LLC, New York 2017) preložil Patrick Frank.

 

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy ARTEMIS:

Dostupné verzie titulu

Artemis Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Artemis

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Artemis (Mmmm, 28.11.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
Nič viac ma nevie sklamať v dobrej knihe ako pokazený preklad. Lebo ak niekto nevie, že kysličník uhličitý sa už nepoužíva, ale je zavedený termín oxid uhličitý, asi by si mal zopakovať odborné názvoslovie a až potom sa pustiť do prekladu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Navliekla som sa do skafandra. Samozrejme, stopovala som si čas. Jedenásť minút. Dopekla! Ako to môže Bob zvládnuť za tri? Ten chlap je normálny div prírody.
Zapla som vnútorné systémy skafandra. Všetko naskočilo ako treba. Zbehla som tlakovú skúšku. Skafander sa presne podľa pokynov natlakoval a monitoroval stav. Je to najlepší spôsob, ako skontrolovať, či niekde neuniká kyslík. Len čo to bolo hotové, otvorila som vonkajšie dvere.
Dobré ráno, Mesiac!
Sólo výstup nie je sám osebe nebezpečný. Špecialisti také robia dennodenne. Ja som ho však chcela absolvovať tajne. Ak sa vyskytne nejaký problém, nikomu ani nenapadne hľadať ma vonku. Kdesi na povrchu bude skrátka ležať veľmi atraktívna mladá mŕtvola, až kým si ju časom niekto nevšimne.
Uistila som sa, že mám vypnutý mikrofón, ale prijímač som nechala nastavený na frekvencii verejného výstupového kanála. Keby niekto šiel von, rada by som o tom vedela včas.
V dvoch kyslíkových fľašiach som mala dosť vzduchu na šestnásť hodín. Pre istotu som si vzala ešte ďalších šesť po osem hodín. Oveľa viac, ako budem potrebovať (dúfam), ale väčšia rezerva nikdy nie je na škodu. Skrátka väčšia bezpečnosť.
Teda... Ťažko hovoriť o bezpečnosti, keď idem do vákua sama a chystám sa pustiť zváračkou do pohybujúceho sa zberača skál. Ale chápete, ako to myslím, nie?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x