bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nočný vták

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nočný vták

 

Keď niekoľko žien po nevysvetliteľnom nervovom kolapse spácha samovraždu, Frost Easton zo sanfranciskej polície má pred sebou záhadný prípad. Na prvý pohľad nesúvisiace obete majú jedno spoločné. Všetky boli pacientkami renomovanej psychiatričky Francescy Steinovej, ktorá pomocou spornej terapie vymazáva pacientom z pamäti traumatické spomienky.
Okrem Eastona vedie vyšetrovanie na vlastnú päsť aj Steinová. Obaja začnú dostávať tajuplné správy od kohosi, kto sa podpisuje ako Nočný vták. Prípad postupne nadobudne osobný charakter a na povrch vyplávajú dávne tajomstvá. Steinová musí čeliť záhadným výpadkom pamäti a Easton zasa vrahovi, ktorý pozná jeho najhoršiu spomienku.
Počet obetí rastie a Nočný vták sťahuje slučku okolo Eastona a Steinovej čoraz tesnejšie. Na všetko odhodlaný policajt a brilantná psychiatrička musia zastaviť rafinovaného vraha, skôr ako ovládne myseľ ďalšej mladej ženy.

Z anglického originálu The Night Bird (Thomas & Mercer, Seattle 2017) preložila Beata Horná.

Dostupné verzie titulu

Nočný vták Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nočný vták

Originálny názov: The Night Bird

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (6)

Hodnotenie čitateľov

skvelé (Iveta Školkayová, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
nový príbeh, vtipný, gradujúci a neočakávaný záver

nočný vták (Andrea Vojtech, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to také typické americké krimi - nie je to ťaživé a temné ako severské noir, dejovo je to veľmi akčné bez akýchkoľvek prestojov a odohráva sa v americkom veľkomeste, ktoré na vás celý čas vplýva svojou atmosférou a láka kúpiť si letenku a navštíviť všetky miesta, kadiaľ prešla noha hlavného hrdinu. Zápletka bola naozaj skvelá s mnohými zvratmi, autor vás celý čas bude kvalitne miasť a aj keď budete tušiť, čo za tým všetkým je, identitu Nočného vtáka celkom určite tak ľahko neodhalíte. Za tento dokonalý mätúci element by som knihe udelila kľudne aj 6/5. Kniha sa číta naozaj veľmi rýchlo, keďže sa v nej neustále niečo deje. Problém však môžete mať s mierne plochými a miestami až hlúpymi či patetickými postavami. Ak si nepotrpíte na detailoch a nemáte nutkanie analyzovať správanie a charakter každej postavy, tento mysteriózny triler si určite užijete. Je to miestami fakt desivé. Z predstavy manipulácie správania cez hypnózu vám bude behať mráz po chrbte, pretože keď sa vám niekto “pohrá” s hlavou, stratíte pevnú pôdu pod nohami a istotu vedomia, čo je pravda a čo nie.

Skvelá kniha (Martina, 19.4.2022) Odpovedať

Nočný vták je vlastne prvá detektívka, ktorú som prečítala a musím povedať, že je to skvelá,pútavá, napínavá, miestami aj vtipná kniha s prekvapivým záverom. S prekvapivým myslím, že hoci vraha chytili, niečo nie je ako má.

Napätie až do konca (Alena Sládečková, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítam veľa kníh a krimi zbožňujem…pri tejto knižke som si až do konca nebolaistá kto bude vrah a to ma na nej bavilo.Detektíva Frosta Eastona som si obľúbila.Kniha je skvele napísaná .

Psychotriler ako z učebnice (Mirka, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nebyť akciových ponúk na bux.sk, asi by som tohto autora nikdy neobjavila. A bola by to škoda. Všetky jeho knihy som doslova hltala a dúfam, že v slovenčine vyjdu aj ďalšie pokračovania. Nechcem prezrádzať viac, ako je v anotácii, aby som neobrala ostatných čitateľov o pôžitok a zážitok z čítania, ale knihu určite odporúčam všetkými desiatimi.

Recenzia (Jozef, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Román sa začína predstavením detektíva z oddelenia vrážd Frosta Eastona. Je to všestranný policajt, ​​ktorý sa po vražde svojej sestry plne oddal policajnému zboru. Avšak zavraždené sú aj dve ďalšie mladé ženy. Easton vedie vyšetrovanie a objaví niečo oveľa zlovestnejšie. Obe ženy majú jedno spoločné: obe boli pacientkami toho istého lekára. Terapia Francescy Steinovej je kontroverzná, ale účinná; stojí za svojimi metódami, kým nezačne dostávať výhražné správy od niekoho, kto sa nazýva 'Nočný vták'. Uvedomí si, že úmrtia jej pacientov neboli náhodné. Čas sa začína krátiť a nadaná lekárka a oddaný policajt sa musia spojiť, aby sa pokúsili zastaviť prefíkaného vraha.

WoW (Veronika, 7.10.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je úžasná kniha!!!!!! Miestami mi prebehol mráz po chrbte... Pretože som mala pocit ze aj ja som súčasťou deja...

Výborné! (Dominik, 4.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hneď na začiatku musím povedať, že Nočný vták bol iný než väčšina detektívnych príbehov, ktoré som čítal. Freeman vybudoval príbeh na pomedzí psychologického románu, ktorý nazerá do ľudského vnútra. Dokonale opisuje jeho pamäť, spomienky, sleduje správanie človeka. Aj to robí knihu výnimočnou. Freeman nenazerá iba do vnútra obetí, sleduje aj život psychiatričky Steinovej. Odkrýva tajomstvá, všíma si jej súkromie a postupne zápletku zamotáva. Autor navyše píše veľmi dobre. Kniha sa číta rýchlo, dej je dynamický, udalosti sa odohrávajú jedna za druhou, bez hluchých miest. Pre zámerne krátke vety listujete stále ďalej a od knihy sa nemôžete odtrhnúť. Autor ma až do samého konca držal v napätí a neustále som sa pýtal, kto môže byť Nočným vtákom. Mal jednoducho všetko dopredu premyslené a vytvoril dokonalú sieť vzťahov. Knihu vám dozaista odporúčam! :)

Skvelý psychologický román (Sima, 15.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som sa púšťala do tejto knihy, tak som očakávala nejaké mrazivé krimi, kde hľadajú vraha, vyšetrovacie miestnosti, dôkazy, policajti a pod. Veď to poznáte. Keď som ju dočítala, tak som ostala s otvorenými ústami. Naproste dokonalý psychologický román, v ktorom autor načrie do psychiky človeka, až budete mať pocit, že je všetko až desne reálne. Autor nielenže ponúka úžasný príbeh, ale aj vysvetľuje, ako funguje naša pamäť, ako pracovala psychiatrička Steinová. Všetko malo svoju príčinu a dokonale do seba zapadalo. Vytvorilo to dokonalý celok, ktorý sa vám vryje pod kožu a nebudete ho vedieť pustiť z rúk, až kým ho neprečítate. Naučíte sa dokonale zadržiavať dych, čítať rýchlejšie, ako ste zvyknutí, podozrievať každého. Kniha sa určite stala mojou srdcovkou a aj keď má svoje hluché miesta, tak si ma úplne získala.

Skvelá kniha (Lucia, 14.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Nočný vták sa číta veľmi dobre a rýchlo. Autor sa postaral o zaujímavú a mrazivú zápletku, neraz som sa pristihla, že mi po chrbte behá mráz. Téma s manipuláciu pamäte bola poriadne desivá a vyvolávala u mňa tú správnu dávku vzrušenia, ktorú očakávam u dobre napísanej krimi knihy.

Desivá predstava (Martina Kušnieriková, 14.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha u mňa získala plný počet bodov za veľmi zaujímavé spracovanie deja. I keď autor motúzikmi fantázie motá čitateľovu predstavivosť, dosiahne vždy rovnaký účinok. Čitateľ je presne tam, kde ho autor chcel mať usadeného. A takéto pohrávanie sa s mojimi čitateľskými citmi zbožňujem. Priatelia, knihu odporúčam do rúk hlavne tým, ktorí milujete krimi, ale i tým, ktorí siahate po mysterióznych temách. Toto je rozhodne zaujímavá téma, minimálne na debatu. Problematiku otvárania mysle je potrebné zmapovať. A verte mi, o nude nebude ani reč. Dej vo vás rozohní koleso zvedavosti. Nočný vták je ten, ktorý vám nedá v noci spať.

Parádna knižka (Didi, 13.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa číta veľmi rýchlo, dej má spád a záver sa pochopiteľne zamotá. Presne tak, ako to má byť.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Najstrašnejšie spomienky sú tie, ktoré si nepamätáme

Čo ju zobudilo?
Poobzerala sa po spálni, no všetko vyzeralo v poriadku. Záclony boli odhrnuté a dovnútra prenikalo svetlo veľkomesta. Niekedy do okien narážali jastraby a čajky, až sa bála, že rozbijú sklo, ale bola si istá, že to ju nezobudilo.
Zrak jej padol na nočný stolík.
Telefón.
Odomkla obrazovku. Dostala ďalší e-mail. Prišiel len pred pár sekundami. Od tej istej osoby, čo ju sledovala v reštaurácii. Naskočili jej zimomriavky a roztriasla sa. Bežne si z nenávistných e-mailov nič nerobí, ale tu šlo o niečo iné. Na týchto bolo niečo hrozivé. Odosielateľ bol ako dravý vták číhajúci v tme. Inštinktívne si vytiahla prikrývku až po bradu, akoby ju niekto teleskopom z diaľky sledoval. Vidím vás. Zápasila s pokušením vymazať správu bez prečítania, ale zvedavosť napokon zvíťazila. Končekom prsta ju otvorila.
Správa mala opäť len jeden riadok.

Uvidím vás umierať.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x