bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska môjho života

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Vaša cena: 2,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 13,- € (zľava 82%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska môjho života

Držal som ťa v náručí každú noc desať rokov a ani som nepoznal tvoje meno. Máme spolu dieťa. Psa, dom. Kto si?

Emma ľúbi svojho manžela Lea a ich malú dcérku Ruby, urobila by pre nich čokoľvek. Ale takmer všetko, čo im o sebe povedala, je lož. Možno by jej to prešlo, nebyť manželovej práce. Leo je autor nekrológov, Emma známa morská biologička. Keď ju postihne vážna choroba, Leo sa s tým vyrovnáva tak, že robí to, čo vie najlepšie – pátra a píše o živote svojej manželky. Ako však postupne odhaľuje pravdu, zisťuje, že žena, ktorú ľúbi, v skutočnosti neexistuje. Dokonca ani jej meno nie je pravé. Leo tak po rokoch vzťahu odhalí najtemnejšie momenty manželkinej minulosti a Emma mu musí dokázať, že je naozaj tou ženou, za ktorú ju vždy považoval... Najprv mu však musí porozprávať o druhej láske svojho života.

Z anglického originálu The Love of my Life (Pamela Dorman Books/Viking, London 2022) preložila Denisa Jahičová.

Detaily o knihe

Názov: Láska môjho života

Originálny názov: The Love of My Life

Objednávací kód DY203515

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemná oddychovka (Adela, 23.2.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetci skrývame nejaké tajomstvá zo svojej minulosti. A myslíme si, že v danom okamihu je správne rozhodnutie nechať všetko za sebou a začať nový život takpovediac s čistým štítom. Ale či chceme, alebo nie, minulosť nás vždy dobehne. Naše skryté tajomstvá vyplávajú na povrch. A zrazu sme pre ľudí, ktorí nás poznali a milovali dlhé roky, cudzí ľudia. Lebo sme nemali odvahu povedať im o svojej nie príliš dobrej minulosti. Báli sme sa, že nebudeme pochopení, že nás odsúdia za chyby, ktoré sme urobili. Keď nájdeme lásku svojho života , pochopíme, že ak nás tá druhá polovička naozaj miluje, bude nás milovať aj napriek minulosti a tajomstvám, ktoré sme pred nimi ukrývali. O tomto rozpráva príbeh Láska môjho života, ktorý je plný zvratov a prekvapení. Emma žije už niekoľko rokov v šťastnom manželstve s mužom. Spoločne vychovávajú malú dcérku. Emma ich nadovšetko miluje a urobila by pre nich čokoľvek. Ale takmer všetko, čo im o sebe povedala, je lož. Možno by jej to prešlo nebyť manželovej práce, kde začne písať o živote svojej ženy, lebo trpí vážnou chorobou. Ako však postupne zisťuje, svoju ženu, ktorú miluje, vôbec nepozná. Na povrch vychádzajú Emmine najtajnejšie tajomstvá z minulosti. Emma musí Leovi dokázať, že je tou ženou, za ktorú ju vždy považoval. Podarí sa jej to? Najprv mu však musí porozprávať o svojej druhej láske svojho života. Emma je morská biologička, ktorá rada zhromažďuje staré, nepotrebné veci. Milujúca matka a manželka. Jej život sa zdá byť priam dokonalý. Ona však skrýva tajomstvo z minulosti, ktoré nám odhalí úplne inú osobu ako sme poznali. Prežívala som veľa napätia pri odhaľovaní tajomstiev. Keď som si myslela, že viem, akým smerom to asi pôjde, prišlo ďalšie prekvapenie a ostala som v šoku. Už dávno som sa nestretla s postavou, ktorá bola tak záhadná, nevyspytateľná, no aj tak si ma získala. Leo bol pisateľ nekrológov, ktorý mal ťažké detstvo, no napriek tomu to bol dobrý a srdečný človek. Miloval svoju rodinu. Súcitila som s ním, pretože život mu neustále vhadzoval polená pod nohy. On sa vždy pozbieral a bol odhodlanejší. A ma veľké srdce. Bol proste úžasný. Romantická linka - Ako v každom manželstve aj v Leovom a Eminom sa vyskytli problémy a prekážky, ktoré museli prekonať. A vôbec neboli jednoduché. Miestami som mala obavy, či to zvládnu. Láska však prekoná aj tie najťažšie prekážky. V príbehu sa vyskytli šokujúce zvraty, ktoré som absolútne nečakala. Láska môjho života ma milo prekvapila a ohromila svojim nevšedným príbehom, ktorý vás vtiahne do deja a vy sa budete zmietať celou škálou emócií a knihu nepustíte z ruky, kým sa nedozviete, ako to celé na koniec dopadne. Rozhodne vám to odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zúfalo som sa mu túžila priznať, povedať mu, akú ženu si vzal za manželku.
Dôvod, ktorý mi v tom bránil, bol už vtedy rovnaký ako vždy. Leo by sa s tým nikdy, nikdy nezmieril. Existuje iba malá hŕstka mužov, ktorí by to možno dokázali, ale môj manžel medzi nich nepatrí.
Aj keby bol iný človek s menej komplikovanou minulosťou – taký, ktorý by mi možno odpustil, čo som vykonala –, nikdy by mi neodpustil moje pokusy zatajiť pravdu. Leovi klamali odo dňa, keď sa narodil, a teraz nedokáže tolerovať nečestnosť v akejkoľvek podobe. Minulý rok vyhodil našu pestúnku, lebo nám tvrdila, že vzala Ruby do parku, hoci v skutočnosti s ňou šla k frajerovi. Kým som sa večer vrátila, zaplatil poradcovi z personálneho oddelenia, aby overil, či pestúnkino klamstvo predstavuje hrubé porušenie pracovnej disciplíny, a vyhodil ju z nášho domu.
Bolo to správne. Nemohli sme Ruby zveriť niekomu, komu nemôžeme dôverovať. Intenzita jeho hnevu však zahasila akúkoľvek nádej, že by som mu jedného dňa mohla prezradiť pravdu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x