bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sníh, oheň, vina a smrt

Vydavateľ: Host (HOST - vydavatelství, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,79 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sníh, oheň, vina a smrt

Silný román o neopětované lásce, záhadné vraždě a strhujícím pátrání

Mladý vídeňský historik Max Schrei¬ber přijíždí na podzim 1950 do vesničky v tyrolských horách, aby zde prozkoumal vraždu čarodějnice, která se odehrála v devatenáctém století. Zjišťuje, že čelit archaickému alpskému světu a uzavřené a nedůvěřivé komunitě, která má svá vlastní pravidla, znamená cítit se odcizeně a izolovaně. Ve své samotě se Schreiber bezhlavě zamiluje do mladé němé ženy, o niž však usiluje další muž.
Když za záhadných okolností zemře jeden z venkovanů, stodolu zachvátí pla¬meny, zima udeří brutální silou a na ves¬nici se řítí jedna lavina za druhou, situace se v sevření klaustrofobie a strachu ze smrti vyhrotí k nesnesení a Schreiber beze stopy zmizí.
O více než půl století později se jeden starý muž rozhodne konečně přijít na kloub tomu, co se před všemi těmi lety stalo. Pronásledován vlastním stínem se vrací do vesnice využít svou poslední šanci.

Detaily o knihe

Názov: Sníh, oheň, vina a smrt

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mrtvi potrebuju chlad (Danka85, 11.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hohohoooo.... Knihu som citala v decembri, prave vtedy ked zacal poletovat sneh. Dodavalo jej to autenticnost. A riadnu. Druha kniha ktorej tlieskam za tu skvelu seversku atmosferu. Zima, vetrisko, sneh. Kopy snehu. Co kopy, tony. Parada. Ani neviem ako by som sa vyjadrila. Sprvu som bola velmi skepticka. Velmi tazko sa mi zacitavalo lebo priamej reci je tu naozaj minimalne a autor sa vyziva v opisoch. To som vycitala v recenziach no zaroven ruka v ruke s tym mal ist putavy a prekvapivy dej. Tak som zatala zuby a povedala som si ze vydrzim. Ze oprasim tie tony snehu nech sa dostanem k horucemu zakladu. Podarilo sa. A oplatilo. Dej je vyborny. Pre mna takmer dokonaly. Stretnete sa s malou komunitou, s ludmi v dedinke ktori veria na prekliatia, zlych duchov, carodejnice. S ludmi ktori v obdobi medzi sviatkami vykladaju pred dvere mlieko a chlieb nech sa jeden z prizrakov tohto obdobia naje a neublizi. Vykuruju si domy bylinkami aby zahnali zlo. A nevyhyba sa tomu ani miestny farar. Drzia spolu lebo zima im inak nedovoli. Taka zima ze mrtvych nemozu pochovat a tak ich tyzdne nechavaju v pivniciach ci stodolach. Ked pride to najhorsie ziju s nimi v jednom dome pri otvorenych oknach. Lebo mrtvi potrebuju zimu... Zapletka mne pohladila dusu. Taketo mozem. Take jemne duchariny ktorym sa da uverit. Lebo take sa najdu aj u nas. Babky korenarky povazovane za bosorky, za tie co vedia prekliat. Aj u nas sa veri nato ze niektore rodiny su skratka prekliate a nestastie kraca vedla kazdeho clena rodiny cely zivot. No a tajomstva ktore sa v zavere odkryli boli dokonalou bodkou. Rozmyslam k comu knihu prirovnat. Prve mi napadnu Zitkovske bohyne. Tak myslim ze komu sa pacili tie, uzil by si aj tento pribeh. Staci sa prehryzt tym zaciatkom. Potom to ide. Slubujem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x