bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bez kože

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bez kože

 

VLADO KOBIELSKY číta z knihy BEZ KOŽE:

Matthew Cave po smrti svojej priateľky a ich nenarodenej dcéry stratil chuť do života. Smútok ho priviedol do Grónska, kde pracuje v Nuuku ako novinár v tamojšom vydavateľstve. Jedného dňa ho vyšlú na okraj ľadového príkrovu, aby napísal článok o náleze mumifikovaného severského Vikinga. Vyzerá to na svetovú senzáciu, ľudia v Nuuku zadržiavajú dych, no na ďalší deň vypukne chaos. Múmia zmizne a policajta, ktorý ju mal na ľade strážiť, nájdu zavraždeného.
Počas pátrania Matthew narazí na odložený prípad z roku 1973, keď brutálnym spôsobom prišli o život štyria muži. Všetkých podozrievali zo sexuálneho zneužívania vlastných maloletých dcér. Dve z nich zmizli bez stopy a nikdy viac sa nenašli. Tie, ktoré prežili, ostali „bez kože“, navždy poznačené prežitou traumou.
Matthewovi sa oba prípady zlievajú a pohltia ho natoľko, až sa nakoniec sám stane podozrivým. Spoľahnúť sa môže jedine na mladú grónsku ženu Tupaarnaq, ktorú práve po dvanástich rokoch prepustili z väzenia, kde si odpykávala trest za vraždu otca a ďalších členov rodiny. Naozaj sa to tak odohralo? Spod ľadových nánosov minulosti sa vynára jedno temné tajomstvo za druhým.

Preložila Zuzana Kocsisová

Dostupné verzie titulu

Bez kože Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Bez kože

Originálny názov: Pigen Uden Hud

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Top kniha (Daniela G., 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som váhala kúpiť ,ale som rada ,že som si ju kúpila .Za mňa, je to top kniha so severnych krajín .Dej je poprepletany a zaujímavý ,proste budete chcieť vedieť kto je vrahom .A ak to aj budete vedieť vôbec nebudete vraha súdiť, ale simpatizovat s ním .Veľmi zaujímavo napísaná kniha ,môžem odporúčať .

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Haló? Je tu niekto?“
V malej kajute cítil ryby a motorový olej. Na jednej strane videl zopár prepraviek a na opačnej strane ich bolo niekoľko do polovice naplnených rybami. Na dlážke nebolo veľa voľného miesta. Z jednej prepravky zložil vrchnák. Boli tam najmä tresky a ostrieže. Vôbec na ne nedali ľad, hoci ich rozrezali a očistili. Na dlážke vedľa vysokej skrine, ktorá vyzerala ako podomácky vyrobená, bola špina a krv.
„Prečo tu nechal ryby?“ zamumlal si Matthew pre seba. „Mali by byť na ľade alebo niekde.“ Podišiel k skrini, od podlahy až k stropu obloženej sololitom. Prekvapilo ho, že rybár nepitval ryby vonku, keďže vyčistiť drsnú dlážku v kajute mohlo dať zabrať.
Mohutnejšia vlna odhodila loďku tak, že silno narazila na skalu. Zároveň čosi zadunelo v skrini. Matthew sa pozrel na svetlú rozliatu rybaciu krv pri špičkách topánok a chytil kľučku skrine.
Vo chvíli, keď otváral dvere, zasiahla loďku ďalšia vlna a zo skrine vypadol nízky grónsky muž. Obaja sa prevrátili a zhodili debničku s rybami. Tie skončili na dlážke medzi nimi.
Matthew kričal, pretože cítil, ako sa po ňom a po debničke, ktorá mu zasiahla plece, váľa vlhký Grónčan. Nalepeného chlapa odhodil zo seba. Zastavil sa, až keď sa odplazil k dverám, a tam sa zrútil na zem. Mužove ruky, nohavice a sveter boli celé od krvi. Ležal medzi rybami hore bruchom, rozrezaný od rozkroku až k hrudi. Bez vnútorností, tak ako ryby okolo neho.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x