bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Papierová princezná

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Royalovci (1.diel z 5)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Papierová princezná

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy PAPIEROVÁ PRINCEZNÁ:

S Ellou Harperovou sa život nemaznal. Sťahovala sa z miesta na miesto, zápasila s finančnými ťažkosťami, no verila, že jedného dňa sa z bahna dostane. Po matkinej smrti však ostala sama. Zarábala si pochybným spôsobom, nevhodným pre mladé dievča, vždy však s jediným cieľom: zmaturovať a dostať sa na vysokú školu. Zrazu jej cesty pretne Callum Royal, nechutne bohatý otec piatich synov a jej nový poručník. Sľúbi Elle štedrú odmenu za každý mesiac, ktorý v sídle Royalovcov do skončenia štúdia vydrží. Neplnoletá Ella vlastne nemá na výber, no je tu jeden veľký háčik. Callumovi synovia ju z duše nenávidia. Najmä ten najstarší, no nepochybne najočarujúcejší Reed Royal je rozhodnutý poslať vypočítavú zlatokopku tam, odkiaľ prišla. Bohatstvo, luxus, intrigy. Nič z toho Ella doteraz nezažila, no ak má vydržať v zlatej klietke, musí stanoviť vlastné pravidlá.

Z anglického originálu Paper Princess (Ever After Romance 2016), preložila Martina Šturcelová.

 

Dostupné verzie titulu

Papierová princezná Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Papierová princezná

Originálny názov: Paper Princess

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Úžasné! (Klára Kocúrová, 9.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha mi sedela na poličke rok, neprečítaná a ja som pomaly zvažovala jej predaj. To by bola teda hlúposť! Chvalabohu som mala doma aj druhý diel, tak som sa doňho musela hneď pustiť. To-bolo-akože-čo? To boli moje prvé slová po dočítaní tejto young-adult knihy. Podľa mňa je vek na obálke (17+) zbytočne prehnaný a prikláňam sa k veku na Martinuse (14+). Pri čítaní sa vo mne vystriedalo asi všetko, zo začiatku to bol nezáujem, pretože som mala predsudky. Postupom to boli sympatie k hlavnej postave Elle, pretože bola sakra úžasná! Ďalej sa u mňa vystriedal smútok, vzrušenie, hnev aj pubertálne chichúňanie či dokonca poskakovanie. (Áno naozaj som poskakovala po izbe. Čo vám poviem Reed je/bol očarujúci) Z Royalovcov je môjmu srdcu blízky najmä Easton, Reed si to s prepáčením posral, aj keď bol veľmi príťažlivý. Prebehla tu platonická láska, ktorá ako rýchlo začala, tak aj skončila a číslo 1 je opäť 3. brat. Dej má veľa zvratov, nie je to len tínedžerská erotická kniha, má v sebe aj hlbšiu myšlienku a vážne témy. Bola tu presne tá iskra, ktorú má len zopár kníh. Hneď ako som sa prelúskala začiatkom, nemohla som knihu pustiť z ruky kým som ju neprečítala. Seriózne som dala cez 200 strán za deň!

Papierová princezná (Emília Balková, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
5 dní a 5 kníh. Áno, presne tak. Táto séria si vyžiadala moju pozornosť v každej voľnej minúte. Erin Watt - zo začiatku som ani netušila, že je to pseudonym a kto sa pod ním ukrýva. Knihy som mala pripravené na čítanie veľmi dlho, ale vždy ich niečo predbehlo. Čo po ich dočítaní aj trošku ľutujem. Papierová princezná - Prvá časť je veľmi pekná. Príjemné a rýchle čítanie. V podstate všetky diely sa čítajú veľmi dobre a rýchlo. Nie sú tu žiadne nudné pasáže, siahodlhé opisy všetkého naokolo. Naozaj len to najnutnejšie, aby si to človek vedel predstaviť. S Ellou sa život naozaj vôbec nemaznal a veľmi som bola milo prekvapená, ako to také mladé dievča mohlo zvládať. Robila, čo musela, aby pomohla mame a neskôr sebe. Keď sa dostala k Royalovcom, život sa jej zo dňa na deň otočil o 180 stupňov. Callumovi synovia sa k nej zo začiatku správali myslím dosť pochopiteľne, čo sa týka jej odmietania v dome, pretože nemali dobrý vzťah so svojím otcom a ona len prišla na vojnové územie. Neskôr sa to už lepšilo a páčilo sa mi hlavne, že to nebolo len tak zo strany na stranu, ale niečo sa udialo, niečo si povedali a neskôr uzavreli mier. Tam začala romantická linka Ella a Reed, ktorá nebola vôbec urýchlená a ani nebola hneď hŕŕŕ. Začínali naozaj pomaly a pekne. Záver časti bol veľkým prekvapením a rozhodne navnadením na ďalšiu časť.

Papierová princezná (Petra Husáriková, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po knižke som dlho pozerala vďaka jej krásnej obálke. Príbeh ma veľmi zaujal hneď po prvej stránke. Postavy nie sú tuctové hlavne hlavná postava. Nie je to typický naivný príbeh pre teenagerov. Pri knihe som sa zasmiala, poplakala si a aj sa často zamyslela nad situáciami, ktoré sa tam diali. Odporúćam

Odporúčam (Vanessa, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu mám veľmi rada je napínavá a aj sa zasmejem. Mám doma celú sériu a vrelo ju odporúčam. Hlavná hrdinka je silné a nezávislé dievča čo je veľmi príjemnou zmenou pretože to není len jemná kvetinka :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Môj najväčší talent, ak vôbec nejaký mám, nie je na tanec. Je to moja schopnosť veriť, že zajtrajšok bude lepší. Naozaj neviem, odkiaľ čerpám toľko optimizmu. Možno som ho zdedila po mame. Vsugerovala som si, že ak sa prenesiem ponad zlé skúsenosti alebo prežijem zlý deň, zajtrajšok bude lepší, jasnejší a prinesie niečo nové.
Stále v to verím. Verím, že na mňa kdesi čaká niečo dobré. Iba sa nesmiem vzdávať, kým nenadíde môj čas. Nič zlé by sa určite, určite neprihodilo, keby ma potom nečakala odmena.
Zhlboka sa nadýchnem. Morský vzduch je čerstvý a ostrý. Royalovci sú síce hrozní a Dinah O’Halloranová ešte horšia, ale dnešok je lepší než celý môj život pred týždňom. Mám posteľ, pekné šaty, teplé jedlo. Chodím na skvelú školu. Mám kamarátku.
Bude to dobré.
Musí.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x