bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratený svet

Vydavateľ: SnowMouse (SnowMouse, s.r.o.)
Edícia:Arthur Conan Doyle
Séria:Arthur Conan Doyle (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratený svet

Ilustroval: Martin Mrva
Preklad: Ján Kamenistý

Profesor Challenger je kapacita. Vyniká v štúdiu prírodných vied, inteligenciou ďaleko prevyšuje bežných ľudí a so solídnou dávkou bohorovnosti si to aj uvedomuje. Okrem toho je mocný ako býk, rovnako nebezpečne energický, impulzívny, a keď už sme pri tom, aj zdvorilý. Prosto, je to ten najbystrejší chrapúň pod slnkom.

Keď sa kvôli jednej výprave spred dvoch rokov stane terčom výsmechu akademikov i verejnosti, znáša to veľmi zle. Iba mladému novinárovi Malonemu sa podarí prekonať jeho výbuchy, a tak sa stane členom expedície, ktorá má Challengerovu reputáciu buď vzkriesiť, alebo navždy pochovať. Veď kto so zdravým rozumom by uveril báchorkám o dinosauroch žijúcich v amazonskom pralese?

Excelentné rozprávačstvo A. C. Doylea ani po rokoch nestráca podmanivé čaro a Stratený svet je to pravé miesto pre tých, ktorí sa chcú stratiť vo svete dinosaurov, dobrodružstva a pôvabov minulosti.

V edícii ACD prinesieme tri knihy zo série o profesorovi Challengerovi, Stratený svet je prvá z nich.

Detaily o knihe

Názov: Stratený svet

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nádhera (Veronika Voľanská, 6.5.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Och, tak táto kniha bola balzamom pre dušu, ako obsahom, tak aj svojim prevedením. Úžasné, dychberúce spracovanie od vydavateľstva @snowmousepublishing jednoducho mať doma musíte. Ku "kolegovi" Holmesovi pribudol v mojej knižnici profesor Challenger, za čo som neskonale vďačná. Overená klasika v novom šate je "must have". K tomu prekrásne ilustrácie Martina Mrvu, ktoré dokonale doplnili dej a urobili z čítania o čosi väčší zážitok. Kto by nepoznal Sira A. C. Doylea a jeho Stratený svet. Hádam taký čitateľ nie je (aspoň dúfam:-). Rukopis tohto autora je viac menej priamočiary a základ tohto románu je dosť podobný Sherlockovi, čo mne maximálne vyhovuje, nakoľko Sherlock je mojou srdcovkou. Aj tu je ústrednou postavou osoba, ktorá sa vymyká priemeru, je zvláštna správaním a ohurujúca inteligenciou - profesor Challenger. Mňa táto postava veľmi bavila, svojim vystupovaním oživila dej a ja som sa dobre bavila. Román však nie je rozprávaný z jeho pohľadu, ale z pohľadu novinára Edwarda Maloneho, ktorý sa s ním a ďalšími mužmi vyberie na expedíciu do Južnej Ameriky, aby sa na vlastné oči presvedčili, že existuje iný, stratený svet. Stratená civilizácia s bájnými tvormi. Celú cestu mapuje hodnoverne, a tak som sa mohla stať platným členom expedície aj ja prostredníctvom skvelých opisov a pomocou vykreslených charakterov postáv som im bola o to bližšie. Moju predstavivosť podnietili aj krásne ilustrácie, ktoré knihe pridali na hodnote. Bolo nesmierne zaujímavé, ba aj vtipné akú predstavivosť mal autor pri vedeckom bádaní a predstavovaní, dá sa povedať, budúcnosti. Na záver musím škontatovať, že klasiku v podaní Sira A. C. Doylea doslova "žeriem" a teším sa, že dobrodružstvá profesora Challengera touto knihou nekončia, ale čakajú ma ešte dve ďalšie knižné spracovania. Ak sa ešte stále vyhýbate klasike, skúste siahnuť po tomto autorovi, ktorý vám k nej zaručene ukáže cestu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x