bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Každý deň sa počíta

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 8,32 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,51 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,90 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Každý deň sa počíta

Čo je nezvyčajné na tom, keď dievča už od trinástich rokov posiela listy slávnemu rockerovi? Nič, pokiaľ si, celkom oprávnene, nemyslí, že je jeho dcéra. Taliah Abdallatová po troch rokoch už prestala veriť, že sa s Julianom Oliverom, frontmanom kapely Staring Into the Abyss, niekedy stretne. Viete si teda predstaviť to prekvapenie, keď sa z ničoho nič zjaví na jej prahu!
Julian dcéru požiada, aby s ním na pár dní odcestovala do jeho rodného mesta Oak Falls v Indiane. Má sa tam zoznámiť so starým otcom, ktorý pravdepodobne už nebude dlho žiť. Hoci Taliah nechce zradiť maminu dôveru, túži spoznať členov svojej stratenej rodiny a získať odpovede na otázky, ktoré ju už dlho trápia.
S najlepšou kamoškou Harlow nasadnú do Julianovho čierneho mustanga a vydávajú sa na cestu. Taliah počas nej spoznáva svojho „nového“ otca a zisťuje, že je celkom iný, ako si ho predstavovala. Keď však začne odhaľovať aj mamine tajomstvá, odrazu je toho na ňu priveľa.

Preložila Diana Ghaniová

Dostupné verzie titulu

Každý deň sa počíta Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Každý deň sa počíta

Originálny názov: Here We Are Now

Objednávací kód NA203465

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Taká YA pohodka (Nikol, 22.8.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Do tejto knihy som sa pustila bez očakávania. Myslím, že všeobecne je to dobrý prístup, vyhneš sa sklamaniu. Táto kniha má zaujala názvom a 3 jednoduchými slovami na obale. Som rada, že som sa zapojila do štafety s touto knihou bolo to pohodové čítanie. Autorka vytvorila príjemne postavy ich rozvoj, pozvoľný dej. Fascinovali ma myšlienky aj komunikácia tínedžerov. V príbehu bola nenásilne spomenutá LGBT komunita, proste boli súčasťou nič viac, nič menej. Čo mňa osobne trochu nebavilo, boli úseky ako sa spoznali Julian s Lenou. Lena mi celkovo nesedela, neodsudzujem, len som sa nestotožnila s viacerými jej myšlienkami. Čítanie pre nenáročných čitateľov, ktorý chcú fajn knihu. Rozhodne siahnem po ďalšej knihe od tejto autorky.

Super young adult príbeh (Heni, 11.4.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavý príbeh o dospievajúcej Taliah, ako zisťuje, kto v skutočnosti je, zozamuje sa s novou rodinou a dozvedá sa o minulosti rodičov. Nechýba ani kúsok romantiky. Pri čítaní zistíte, že nie všetky veci sú také ako sa na prvý pohľad zdajú. Mne chýbal ešte nejaký epilóg, ale určite stojí za prečítanie.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nechceš to skúsiť ešte raz?“
„Čo mám skúsiť ešte raz?“
„Povedať mi, prečo máš rada hudbu.“
Zadívala som sa na špičky červených konverziek. „Čo ja viem...“
„Skús to.“
Zdvihla som zrak. Zavládlo nepríjemné ticho. „Ne...“ začala som.
„Len to skús,“ zopakoval.
„Dobre,“ váhavo som súhlasila. „Možno to vyznie čudne, ale keď počúvam niektoré fakt dobré piesne, mám ¬pocit, že aj ony počúvajú mňa. Akoby ma počúval ten, čo ich napísal. Vďaka hudbe si človek nepripadá taký osamelý. Hudba dokazuje, že niekto iný sa cítil presne tak ako ty a podarilo sa mu zachytiť ten pocit dokonalou kombináciou slov a zvuku.“
Julian zo mňa nespúšťal zrak.
„Čo je?“
Na okamih sa odvrátil a pokrčil plecami, akoby sa pokúšal zbaviť nejakej emócie. Uniknúť. Zabudnúť. Vedela som, čo robí, lebo som občas robila to isté. Pri pohľade naňho som si spomenula, ako mi Debra vravela, že všetko prežíva veľmi intenzívne.
„Julian?“ ozvala som sa.
Obrátil sa ku mne s hravým úsmevom na tvári. Všetka vážnosť niekam zmizla. Štuchol ma do pleca. „Si moja dcéra,“ vyhlásil, ale pre mňa to znamenalo oveľa viac.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x