bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ničnever - Pozoruhodné skúšky Morrigan Crowovej

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Ničnever (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ničnever - Pozoruhodné skúšky Morrigan Crowovej

Nad Morrigan Crowovou visí kliatba. Narodila sa v deň Zvečerenia, a preto ju obviňujú zo všetkého zlého, čo sa stalo, od krupobitia po infarkty. Čo je však najhoršie, podľa kliatby je odsúdená na záhubu a zomrie o polnoci po dovŕšení jedenásteho roku života. Kým Morrigan odovzdane čaká na svoj osud, objaví sa pozoruhodný neznámy muž Jupiter North. Unesie ju do tajného magického mesta zvaného Ničnever, čím ju zachráni pred prenasledovateľmi – tieňovými jazdcami a poľovníckymi psami z čierneho dymu. Morrigan sa ešte dozvie, že Jupiter si ju vybral ako uchádzačku o miesto v najprestížnejšej organizácii v meste – v Spolku výnimočných. Aby doň vstúpila, musí podstúpiť štyri ťažké a nebezpečné skúšky. Súperiť pritom bude so stovkami iných detí, pričom každé sa pýši extrémnym nadaním. Morrigan však žiaden talent nemá. Ak chce zostať v bezpečí Ničneveru, musí nájsť spôsob, ako uspieť. A to rýchlo. Inak jej nezostane nič iné, len opustiť mesto a čeliť neblahému osudu.

Z anglického originálu Nevermoor – The Trials of Morrigan Crow (Littl, Brown and Company, New York 2017) preložil Martin Štulrajter.

Dostupné verzie titulu

Ničnever - Pozoruhodné skúšky Morrigan Crowovej Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ničnever - Pozoruhodné skúšky Morrigan Crowovej

Originálny názov: Nevermoor – The Trials of Morrigan Crow

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Ničnever (Beáta, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som objednala pre 10 ročnú dcéru. Je to dobré čítanie nie len pre deti, ale zaujala aj mňa. Napínavé, vtipné a dôkladne opísané postavy a miesta sa mi veľmi zapáčili. A po dočítaní sme objednali aj 2. Časť. Vrelo odporúčam.

Čarovné čítanie (Neliss, 28.10.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už od prvej strany sa mi zapáčil autorkin dynamický a pútavý štýl písania, v ktorom nechýbala dávka humoru či irónie. Rovnako rýchlo si cestu do môjho srdca našla osamelá Morrigan so svojím zamračeným výrazom, ostrým jazykom a zároveň dobrým srdcom. Nezaostávali za ňou ani ostatné postavy. Najlepší je však samotný Ničnever. Objavovanie tohto nového čarovného sveta je nesmierne zábavné, najmä vďaka jeho jedinečnej atmosfére. Autorka zjavne srší nápadmi, humorom a navyše dokáže uznať tú správnu mieru – zatiaľ čo niektoré časti Ničneveru pripomínajú náš svet, iné sú priam brilantne šibnuté. Knihe môžem vytknúť len pomalšie tempo a pomerne málo akcie. Poriadna zápletka sa začne odhaľovať až časom a ide skôr o prísľub do ďalších dielov. Na druhej strane dej oživujú chvíle, kedy autorka zdanlivo siahne po obyčajnom klišé a obráti ho hore nohami. Ja som teda maximálne spokojná a knihu odporúčam všetkým, ktorí si raz za čas radi prečítajú dobré middle-grade alebo ako darček pre mladších členov rodiny.

Fantastický svet (Kristína Drážovská, 24.10.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som nadšená. Už dlho som nečítala príbeh, ktorý by ma takto okúzlil a zanechal vo mne takýto dojem. Tá atmosféra bola úžasná! Akoby som sa stala opäť na chvíľu dieťaťom, ktoré spoznáva fantasy a neobmedzený svet dobrodružstiev plný neznámych prvkov a nových priateľov, v podobe knižných hrdinov. Autorka vytvorila originálny príbeh, ktorý spracovala kvalitne. Páčil sa mi jej štýl písania a príbeh mi naozaj plynul príjemne, pútavo… Ani na chvíľku som sa nenudila. Po celý čas ma zaujímalo, čo bude s hlavnou hrdinkou ďalej a bavilo ma objavovať zákutia nového sveta. Čoraz viac sa mi stáva, že ma po všetkých možných, prečítaných fantasy knihách už máloktorý svet vie nadchnúť, no Nevermoor si získal moje srdce.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x