bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kováčov učeň - Dedičstvo Ballantynovcov

Vydavateľ: i527.net (Zajíček Rudolf, Ing. - ZAEX)
Séria:Dedičstvo Ballantynovcov (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 17.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,79 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kováčov učeň - Dedičstvo Ballantynovcov

V jeden mrazivý decembrový deň roku 1784 prichádza Silas Ballantyne do domu kováča Liegea Leea v okrese York, štáte Pensylvánia. Silas je rozhodnutý čo najskôr dokončiť učňovský zácvik a vydať sa na západ. Ukáže sa ale, že je šikovný pracovník a znamenitý remeselník, preto sa Liege usiluje zdržať ho v Yorku, odvolávajúc sa na starú tradíciu: učeň sa musí oženiť s jednou z majstrových krásnych dcér.
Eden je nežná a čistá duša, zatiaľ čo Elspeth živelná a prešibaná. Alebo? Je to skutočne tak, nie je to iba zdanie? V dome plnom tajomstiev sa každá zo sestier snaží zabezpečiť si budúcnosť. Ktorá si získa Silasovo srdce? A podriadi sa Silas Liegovým zámerom?
V tejto rozsiahlej rodinnej ságe voľby jedného muža rozhodujú o budúcnosti ďalších generácií. Voľby medzi láskou a prácou, medzi priateľmi a nepriateľmi. Toto je Dedičstvo Ballantynovcov.

Detaily o knihe

Názov: Kováčov učeň - Dedičstvo Ballantynovcov

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hlboký príbeh o láske, nenávisti a rodinných tajomstvách (Miroslava Novysedláková, 12.3.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Laura Frantz už od siedmich rokov vedela, že chce písať príbehy. Myslím si, že jej štýl písania je jedinečný. Nejde o typickú historickú romancu. Z príbehu cítiť rozprávačskú vyzretosť. Jazyk je bohatý a miestami pôsobí až lyricky – hlavne pri opisoch prírody alebo pocitoch a náladách postáv – nie však sentimentálne. Vďaka tomu zachytáva autorka i pri opisoch každodenných prác v kováčskej vyhni a v domácnosti pocity, nálady – existenciu- „živých“ ľudí, ktoré sú tak plasticky podané, že postavy Vám vďaka nim ožijú priamo pred očami. Všetko sa dozvedáme krôčik po krôčiku. Dlhý časový priestor autorka venovala vykresleniu hlavných postáv Silasa a Eden prostredníctvom ich konania, vzťahov k ostatným postavám i k sebe navzájom. Spája ich nielen podobnosť pováh, obaja sú pracovití, ale aj viera v Boha a láska k životu a živým bytostiam. Napriek ušľachtilosti charakterov hlavných postáv sa s nimi osud zahrá a zamieša karty tak, akoby ste na začiatku nečakali. O to príťažlivejší je však tento príbeh, keďže ponúka pohľad na tú pravú lásku i s odstupom času a poukazuje na staré známe „čo Boh spojil, človek nech nerozlučuje...“. Viac sa dozviete, keď si tento hlboký príbeh o láske, nenávisti, vášni, zrade a rodinných tajomstvách prečítate.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x