bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Olívia - časť prvá

Vydavateľ: miroslav haranta (Haranta, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:243
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:58

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Olívia - časť prvá

Nie je to obyčajná kniha, v ktorej si prečítate príbeh. Taktiež to nie je ďalšia kniha o osobnom rozvoji, ktorá sa dá veľmi ťažko aplikovať do každodenného života. Je to kniha, ktorá berie do úvahy vaše myslenie a spôsoby, ktoré vám vyhovujú najviac. Všeobecne je jednoduchšie zaoberať sa problémami ostatných viac, ako tými svojimi. No čo ak by ste si mohli uvedomovať svoje vzorce správania a to, ako vám ubližujú cez príbeh niekoho iného? Čo ak by ste sa vedeli vďaka tomu príbehu rozpamätať na momenty vo vašom živote, ktoré ste už radšej dávno potlačili a dokázali by ste ich v sebe vyriešiť a zbaviť sa ich? Tak presne o tom je táto kniha, aj keď na to vôbec nevyzerá. Mnohé z tohto, čo píšem, sa deje na pozadí, a kým to čitateľ nezačne analyzovať, ani si nemusí uvedomiť, že sa to v ňom deje.
Táto kniha vás môže rozplakať, rozosmiať a v mnohých prípadoch podráždiť a nahnevať. Niekomu sa bude zdať, že je určená pre mladých, iným, že je v nej priveľa sexu. V každom prípade si skúste poznačiť, čo sa vás dotklo, čo vás odradilo, nahnevalo alebo prečo si myslíte, že to nie je kniha pre vás. Mnohokrát si v tomto uponáhľanom živote ani neuvedomujete, že práve veci, ktoré sa vás dotknú (práve tie, ktoré ste si poznačili), vám vytvárajú akoby zrkadlo niečoho, čo vo vás nie je spracované a s čím máte problém. No keď si to zapíšete a pokúsite sa dávať si otázky typu Prečo sa ma to dotklo? Kedy v živote som sa tak cítil/a? Čo presne ma na tom vlastne hnevá/poburuje? S čím je to spojené? Prečo sa tomu snažím vyhýbať? Čo ma v skutočnosti odrádza?..., a keď si ich zodpoviete, nájdete to, o čom ste možno ani nevedeli, a zistíte, ako veľmi vás tieto odpovede ovplyvňujú.
Ak si otázky budete klásť v pokojnom, uvoľnenom stave, prípadne v meditácii, výsledky budú ešte lepšie. Ak sa vám nepodarí dostať odpoveď alebo sa vám odhalí spomienka a budete vedieť, že ju potrebujete vyriešiť, no neviete ako, odporúčam vám vyhľadať terapeuta. Pomôže vám spracovať negatívne potlačené spomienky, strachy a presvedčenia, ktoré si držíte v sebe a ubližujú vám aj napriek tomu, že si to mnohokrát neuvedomujete.
Zo skúseností čitateľov odporúčam knihu prečítať minimálne dvakrát. Je to z dôvodu, že prvýkrát sa viac sústredíte na príbeh a pri druhom si už viac uvedomujete jednotlivé reakcie postáv a to, čo sa odohráva na pozadí. Dá vám to priestor lepšie spoznávať samých seba a vaše vlastné reakcie. Uvedomovať si a vnímať, ako často reagujete, konáte a ubližujete si bez toho, aby ste si to vôbec uvedomili.
Aj napriek tomu, že v knihe je mnoho sexuálnych scén, moje odporúčanie na vekovú hranicu, od ktorej môže mladý čitateľ začať s čítaním knihy, je 13 až 15 rokov, podľa zrelosti. Kniha môže pozitívne doplniť nedostatok vzdelania a informácií ohľadom sexuality. Toto bude mať za následok vyhnutie sa chybám, s ktorými sa často stretávam počas terapií s klientmi a ktoré závažným spôsobom ovplyvňujú ich sebavedomie a sexualitu.
Prajem príjemné čítanie a veľa aha momentov.

Detaily o knihe

Názov: Olívia - časť prvá

Objednávací kód NA385794

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Uzasna kniha (Katarina, 24.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako by to bolo o mne – rovnake strachy, vnutorne zabrany a nastavenia. Kniha mi pomohla uvedomit si, ze sa to da zmenit a nemusim si to tahat so sebou dalej. Zaroven sa lahko a rychlo cita, vtiahne vas do deja a na konci je vam luto, ze nemate po ruke dalsie pokracovanie. Velmi odporucam vsetkym. Je lepsia, ako akekolvek motivacne knihy, ktore precitate a nic to s vami nespravi.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x