bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zárezy smrti (Zárezy smrti 1)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Zárezy smrti (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:59

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zárezy smrti (Zárezy smrti 1)

Prvý diel novej sci-fi fantasy dilógie od Veroniky Roth, autorky najpopulárnejšej dystopickej série Divergencia – Rezistencia – Experiment.Vo svete, kde panuje násilie a neprávo, v galaxii, v ktorej niektorí nažívajú v priazni osudu, má každý človek špeciálny dar. Kým väčšina dokáže vyťažiť zo svojho daru čo najviac, Akosa a Cyru pre ich dary zneužívajú. Cyra je sestrou tyrana, čo vládne bojovnému národu. Má dar bolesti a sily, čo jej brat zneužíva, aby tyranizoval svojich nepriateľov. Cyra má však na viac, ako byť nástrojom v bratových rukách. Vzdoruje, je rýchlejšia a bystrejšia, než hockto predpokladá. Akos pochádza z mierumilovného národa a je nadovšetko oddaný rodine. Hoci ho ochraňuje jeho neobyčajný dar, keď ho s bratom chytia vojaci vyslaní Cyrinou rodinou, Akos sa snaží len o jediné – zachrániť brata na úkor vlastného prežitia. Akos sa tak v sekunde ocitá uprostred Cyrinho sveta, kde panuje neopísateľné nepriateľstvo medzi ich rodinami a národmi. Akos a Cyra stoja pred rozhodnutím – pomôcť si navzájom a prežiť, alebo priniesť jeden druhému skazu.

Detaily o knihe

Názov: Zárezy smrti (Zárezy smrti 1)

Objednávací kód NA385673

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

nesklamala (Martina, 13.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som siahla pretože milujem sériu divergencia :) Musím sa priznať, že prvých 50 strán sa to trošku vlieklo, ale hovorím si, ešte skúsim. Zrazu som si uvedomila, že som v polovici knihy :)Je to skvelá kniha, určite vrelo odporúčam milovníkom sci-fi :)

Fantasy (Štefánia Setéthová, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tejto knihe autorka dokázala vytvoriť iný svet. Inú galaxiu. Ktorá je úžasná. Žijú tu ľudia s rozličnými nadprirodzenými schopnosťami, ktorí ovládajú rozličné jazyky ( tu mi trošku chýbalo, že ich autorka nepriblížila a vlastne všetko bolo "po našom"). Sú tu ale deti, ktoré majú predurčený osud o ktorom sa dozvie celá galaxia. Ako sa s osudom vyrovná Akos, Eijeh, Cyra a Ryzek? Stane sa z niektorých z nich zradca rodiny? Zvíťazí dobro nad zlom, alebo nie je to pravidlo každej knihy?? Túto knihu som už raz čítala a musím povedať, že re-reading ma tak povediac bavil. Na väčšinu deja som sa nepamätala, na niektoré len matne. Jediné, čo mi utklo v pamäti boli mená. A obalka vás tiež chytí za srdce hneď.Kniha sa čítala mierne ťažko. Príliš malé písmenká, veľa textu na jednej strane a dej písaný v treťom čísle. Och... ale aj napriek tomu som si postavy neskutočne obľúbila. Hlavne Cyru a Akosa. Počas príbehu sme mohli vidieť ako Akos dospieva, ako jeho sila rastie a ako sa Cyra vysporiada so svojím darom a naučí sa ho používať. Počas čítania som mala neutrálne pocity. Dá sa povedať, že skoro žiadne vo mne kniha nevyvolala. Možno to bolo tým, že som ju čítala už druhykrát a koniec som ako tak predvýdala  aj keď som si naň nespomínala. Čo mi ale na konci vadilo bol slovník.. prečo ho nedali na začiatok? Takto na konci som už mala jedno, ktoré slovo čo znamená, pretože som na to sama prišla... možno by bolo komfortnejšie ho dať na začiatok...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x