bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dieťa ohňa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dieťa ohňa

Keď sa Rachel vydá za príťažlivého tmavovlasého Davida, všetko zapadne na svoje miesto. Skončí s osamelým životom v Londýne, presťahuje sa do krásneho panského sídla Carnhallow House v Cornwalle a získa bohatstvo, lásku a milujúceho nevlastného syna Jamieho.
Ale potom sa Jamieho správanie zmení a Rachelin dokonalý život sa postupne rozpadáva. Jamie predvída znepokojujúce udalosti, tvrdí, že vidí ducha nebohej matky – Davidovej prvej manželky. Chce len vytrestať Rachel alebo je traumatizovaný väčšmi, než si myslela?
Rachel snorí v minulosti a podozrieva manžela. Prečo nechce, aby o Jamieho výbuchoch hovorila s odborníkom? A čo sa vlastne stalo pred necelými dvoma rokmi, keď predčasne zomrela jeho manželka? Leto ubieha, blíži sa december a ona sa bojí, že Jamie hovorí pravdu. Naozaj Rachel na Vianoce zomrie?

Preložila Tamara Chovanová

Dostupné verzie titulu

Dieťa ohňa Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dieťa ohňa

Originálny názov: The Fire Child

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Perfektné, temné, mystické (Jana Kufelová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektné, temné, mystické. Psychológia postáv super, "detský mysticizmus" v hlavnej úlohe. Úžasné opisy prostredia, v ktorom sa dej odohráva.(Chcela som tam byť s literárnymi postavami a cítiť to, čo oni.) Tu presne platí, že nie je tak dôležitý cieľ, ako cesta k nemu.

Román plný paradoxov (Kristína Drážovská, 30.3.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Už dlho som sa v knižnom svete nestretla s niečím podobným, ako pri Dieťati ohňa. Poznáte ten pocit, keď máte chuť knihu zavrieť, odložiť a dlho, dlho sa k nej nevrátiť a keď nastane odrazu úplne opačná situácia a z ničoho nič sa vám zapáči? Nuž takto som to mala pri tejto knihe. Spočiatku som mala obrovské výhrady voči autorovmu štýlu, ktorý mi nesadol. V príbehu mi niečo dôležité nefungovalo a tak to na mňa celé pôsobilo veľmi hlúpo, nereálne a umelo. Dialógy medzi postavami, ich monológy a rozprávanie príbehu mi robili obrovský problém. ALE potom sa to zlepšilo, ako mávnutím kúzelného prútika. Autor vie písať. Presvedčil ma o tom, že vie, no podarilo sa mu to až časom. Všimla som si, že veľmi záleží na tom o čom práve píše, pretože podstatnejšie časti príbehu, kedy, napr. graduje dej, vzniká napätie, zápletka sa rozvíja alebo zamotáva... V tom všetkom je výborný. Nedajú sa mu odoprieť ani skvelé nápady a prostredie do ktorého dej zasadil. Cornwall mi učaroval (ako inak) :)). Napriek všetkým mínusom, ktoré boli pre mňa prvotne veľkou prekážkou som tomu predsa len prišla na chuť a aj po pár dňoch sa k románu v myšlienkach vraciam. Odporúčam. Myslím si, že sa oplatí dať tomu šancu, pretože minimálne vás čaká nevšedný zážitok.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Maminka! Počujem ju.“
Očividne bol utrápený – znova sa vynoril ten hrozný žiaľ. Odpovedala som čo najjemnejšie, usilovala som sa nájsť správne slová: „Jamie, nehovor tak. Maminka sa nevráti. Vieš predsa, kde je. Zomrela. Všetci sme videli jej hrob, nie? V Zennore.“
Dlho na mňa hľadel, veľké oči mu zvlhli. Vyzeral vystrašene. Túžila som ho objať, upokojiť.
Jamie pokrútil hlavou a hlasnejšie povedal: „Nie je tam. Nie je v truhle. To nevieš?“
Otvorila sa temnota.
„Ale, Jamie...“
„Nikdy nenašli jej telo.“ Hlas sa mu triasol. „Nie je v tom hrobe. Nikdy ju nenašli. Nikto nenašiel moju maminku. Spýtaj sa ocka. Spýtaj sa ho. Nie je pochovaná v Zennore.“
Vybehol z izby, nestihla som nič povedať. Počula som z chodby jeho kroky, potom ich bolo počuť z veľkého schodišťa. Zrejme šiel do svojej izby. A ja som zostala v krásnom žltom salóne sama. Sama s neznesiteľnou myšlienkou, ktorú mi Jamie nasadil do hlavy.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x