bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dvojčatá z ľadu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dvojčatá z ľadu

Angus a Sarah Moorcroftovci ešte donedávna viedli vysnívaný život v krásnom londýnskom dome a tešili sa zo svojich dvojčiat Kirstie a Lydie a z malého psíka. Lenže všetko sa zmenilo, keď malá Lydia nešťastnou náhodou vypadla z balkóna a zabila sa. Rok po tejto tragickej udalosti sa rodina rozhodla presťahovať na malý škótsky ostrov, kde Angus po babke zdedil domček, v ktorom pôvodne býval strážca majáka. Chceli tam na všetko zabudnúť a opäť zlepiť úlomky svojho niekdajšieho života dohromady. No ukáže sa, že tento krok nebol práve najšťastnejší. Druhé dvojča Kirstie sa začne z ničoho nič správať veľmi čudne, až napokon začne vyhlasovať, že ona je v skutočnosti Lydia a tá, ktorá zomrela, bola Kirstie. Svet Moorcroftovcov sa opäť začne rúcať. Žeby nevedeli rozoznať vlastné deti? Pocity úzkosti a nepokoja umocňuje aj chladný a nehostinný ostrov. Sarah sa zrazu cíti veľmi osamelá a Kirstie (alebo je to Lydia?) je čoraz viac rozrušená. A keď ich prudká búrka odreže od sveta, duchovia minulosti sú zasa späť...

Preložil Andrej Chovan

Dostupné verzie titulu

Dvojčatá z ľadu Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dvojčatá z ľadu

Originálny názov: The Ice Twins

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

V tomto pribehu slnko nesvieti (Danka, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zima, dazd, studene more, bahno. Ostrov s domom pre strazcu majaka. S domom ktory 4 roky nikto neupratal, nevyvetral, nezakuril v nom. S domom ktory pachne zimou, spinou, potkanmi, s domom ktory vyzera vselijako len nie vludne. Na taketo miesto odchadzaju zit manzelia so 7 rocnou dcerou. S tou, ktora im ostala. S jednou polovicou ich identickych dvojciat. Z tej druhej ostal iba popol... Vyborna. Vyborna kniha. Ani nie tak dejom i ked ani ten nehodnotim zle ale na mna spravilo dojem predovsetkym prostredie a vyborne opisy. Pamatam si ze kedysi ked sa k nam severske krimi estelen prebijalo sa dalo toto nehostinne prostredie, chlad, ladove more ci sneh dali najst v knihach celkom casto. Granhus, Horst, Tvedt, Lackbergova...toto som si ja zafixovala pod pojmom severske krimi a toto sa mi na tych knihach pacilo. To prostredie. Ine ako vo vacsine krimi. Bohuzial postupne je tazsie a tazsie najst nieco v tomto style a tak som tymto pribehom uchvatena. Konecne to, co mi vacsinou chyba. Vyborna praca. Dej je pochmurny kazdou vetou. Smrt dietata s ktorou nieco nieje v poriadku, zvlastne spravanie dvojcata co prezilo, nastrbene vztahy rodicov - skratka v tomto pribehu slnko nesvieti. Nikde. Je tak trocha psycho, tak trocha mysteriozny, no zaroven uplne pochopitelny. Netvrdim ze neexistuju lepsie knihy, urcite ano. Dejovo rozhodne. No ja som tak ci tak maximalne spokojna a vdacim zato kombinacii vsetkeho co pre mna pojem severske krimi znamena. I ked tento pribeh az tak krimi nieje a autor medzi severskych taktiez nepatri. Aky paradox ..

skvelá kniha (Jana Kufelová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani s touto knihou Tremayne nesklamal. Tajomné, mystické, psychológia postáv perfektná, prostredie opäť úžasné, dodávajúce deju ten správny drive. Autor to proste vie.

Dych vyrážajúca (Gabriela, 13.5.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha s príbehom, ktorý chytí za srdce. Veľmi rýchlo som ju prečítala a určite neľutujem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Jedna škatuľa bola otvorená.
Zmätene a šokovane som na ňu civela. Niekto prerezal a očividne surovo roztrhol najväčšiu škatuľu s Lydiinými hračkami. Kto to mohol urobiť? Jedine Angus. Ale prečo? A prečo tak besne ako nejaké zviera? Prečo by mi to nepovedal? Všetko, čo sa týkalo Lydiiných vecí, sme preberali spolu. A teraz začal vyberať staré Lydiine hračky, a ani mi o tom nepovedal?
Dážď znova búšil do strechy, až to syčalo ako parná kanvica. No tentoraz to bolo len kúsok nad hlavou.
Roztvorila som doširoka otvorenú škatuľu a nazrela do nej. No vtom som začula iný zvuk – niečo buchotalo o kov. Akoby niekto stúpal po rebríku?
Áno.
Zvuk sa nedal pomýliť. Niekto je v dome. Ako sa sem dostal, keď som ho nepočula? Kto to sem ide? Prečo Beany neštekal?
Vydesená do nepríčetnosti som ustúpila o krok vzad.
„Haló? Haló? Kto je tam? Haló?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x