bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stále vládne mráz

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Séria:Tom Stilton a Olivia Rönningová (4.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stále vládne mráz

Jednej noci bezdomovkyňa Muriel natrafí v centre Štokholmu na plačúce dievčatko. Volá sa Folami, a podobne ako veľa iných detí, aj ona sem prišla na vlastnú päsť, úplne sama. Muriel ju odvedie na miesto, kde sama prechodne býva. Po nebezpečnom incidente sa tam však už neodvážia zostať, preto Muriel požiada o pomoc bývalého policajta a bezdomovca Toma Stiltona.
V Smalande našli zahrabané telo zavraždeného chlapca. Komisárka Mette Olsäterová a jej tím posilnený mladou vyšetrovateľkou Oliviou Rönningovou sa rýchlo presunú na miesto hrozného nálezu, aby čím skôr vyriešili obludnú vraždu. Neďaleko nachádzajú dýku s nápisom, ktorý naznačuje, že chlapec sa stal obeťou rumunskej zločineckej organizácie.
Stilton ponúka pomoc pri vyšetrovaní. Spolu s Oliviou ho vyšlú do Bukurešti, aby zistili čo najviac o chlapcovi aj možnom vrahovi. Keď sa začnú vypytovať a zbierať informácie, prídu na šokujúcu stopu – a sami sa ocitnú v ohrození života.

Preložila Mária Bratová

BORIS FARKAŠ číta z knihy STÁLE VLÁDNE MRÁZ:

Dostupné verzie titulu

Stále vládne mráz Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Stále vládne mráz

Originálny názov: Sov du lilla videung

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Pútavé čítanie (Neliss, 31.12.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sleduje viacero dejových línií, ktoré sa postupne spletajú do desivo aktuálnej mozaiky o utečeneckej kríze. Začiatok je mierne chaotický a obšírny – presúvame sa medzi rôznymi miestami i dejovými líniami, nechýbajú typické scény s nepomenovanými postavami... Napriek tomu ma kniha príliš nefrustrovala, k čomu prispel najmä vyladený štýl písania. Za pozitívum považujem tiež rôznorodé a realistické postavy. Postupne som sa navyše dostala do bodu, kedy jednotlivé pohľady a informácie prestali len pribúdať a začali sa prepájať... K tomu sa pridala akcia a po počiatočnom skepticizme som zrazu žasla nad obrazom fungovania rumunskej polície, nad vykreslením utečeneckej situácie a napäto som sledovala, ako dopadne nebezpečné vyšetrovanie v Bukurešti. Nesklamalo ani samotné veľké finále, v ktorom do seba bravúrne zapadli všetky kúsky skladačky. Stále vládne mráz je skrátka dobre premyslená a pútavo napísaná detektívka.

Krimi s utečeneckou tematikou (Dominik, 28.12.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Viacerí čitatelia a fanúšikovia detektívok prirovnávajú spisovateľskú dvojicu Börjlindovcov ku knihám Michaela Hjortha a Hansa Rosenfeldta. Spôsob, akým bol román Stále vládne mráz vyrozprávaný, je však iný než ten z príbehov o Sebastianovi Bergmanovi. Je tajomnejší a menej jasný. Taktiež sa do takej miery nesústreďuje na vyšetrovateľský tím a ich osobné problémy. Čo by som však knihe vytkol, bol pomerne dlhý rozbeh úvodných kapitol. Obsahovali viaceré hluché miesta. Druhá polovica príbehu bola ale oveľa dynamickejšia a akčnejšia. Vyšetrovanie nabralo spád a jednotlivé úlomky začali do seba zapadať. Príbeh spĺňal požiadavky kvalitného krimi románu, a aj keď mal zopár nedostatkov, či už z hľadiska jeho prvej polovice alebo celkovej pútavosti knihy, príjemne ma prekvapil.

refugees welcome (Monika, 19.12.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Spomínate si na tie veľké záplavy utečencov, ktorých mnohí vítali s nápismi „Refugees welcome“? Presne počas týchto udalostí sa odohráva celý dej. Obeťami vrážd sú práve utečenci, ale v tínedžerskom veku a takí doriadení, že aj ostrieľaní vyšetrovatelia majú problém jesť, spať a najmä rozmýšľať. Nemôžem sa ubrániť pocitu, že hoci išlo opäť o príjemné (aký oxymoron!) čítanie, kvalita jednotlivých dielov skôr klesá. V prvej časti som sa namotala na Oliviu a Toma, tvoriacich originálny pátrací tím, no postupne sa do radov polície integrujú tak nápadne, že čaro ich výnimočnosti je zrazu fuč. Našťastie téma utečencov, výlet do rumunskej Bukurešti, pátranie v podzemných kanáloch či výrazné pouličné figúrky dávajú príbehu stále šťavu. Na 5 hviezdičiek ako v prípade Skočného prílivu to teda nie je, ale aj po 4. časti patrí borjlindovská séria jednoznačne k škandinávskemu detektívnemu nadpriemeru.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vtom Folami urobila čosi, o čom Muriel vedela, že si ponesie celým životom. Z operadla stoličky stiahla starú sivú deku a poriadne sa ňou pozakrývala. A potom si položila hlavu na Murieline kolená. Muriel sa takmer neopovážila ani dýchať. Hľadela na dievčenskú hlávku so strapatými vrkočmi. Po chvíli sa odvrátila a zadívala sa do ohňa, ktorý už opäť skôr tlel, než horel.
No tentoraz sa nechystala vstať a priložiť drevo.
Potichučky a jemne začala pohmkávať. Nesmelé zvuky po chvíli vystriedal jemný krehký hlas, ktorý opatrne zanôtil Spinkaj ešte, bahniatko, veď stále vládne mráz.
Netušila, odkiaľ pochádza ten text, iba že sa vynoril z toho, čo v sebe potlačila a zahnala. Keď sa slová minuli, opäť iba pohmkávala melódiu, kým Folami nezaspala.
Dievčinin pokojný dych sa preniesol aj na Muriel. Zakrátko už spala aj ona, s Folaminou hlavou na svojich kolenách.
Nemohla teda vidieť postavu, skrývajúcu sa vonku v tme, len kúsok od členeného okna, ako ich uprene pozoruje.
Dlho, až kým oheň úplne nevyhasol.
Až vtedy postava podišla ešte bližšie.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x