bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chuť lásky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chuť lásky

Andrew Knight patrí síce medzi najnovšie vychádzajúce hviezdy na bostonskom kuchárskom nebi, cíti sa však úplne vyhorený. Preto usúdi, že by mu prospela krátka dovolenka a vyberie sa do Nového Anglicka. A práve tu sa za pomerne zvláštnych okolností zoznámi s Brooke Dayovou, ktorá v Maine vedie rodinnú reštauráciu. Ona ani len vo sne netuší, koho to stretla a kto je nový návštevník v jej podniku. Nebolo celkom náhodou, že sa potom spoločne rozhodli pretvoriť hostinec U kraba na vychýrené a vyhľadávané miesto všetkých gurmánov. Andrew po rokoch opäť našiel stratenú chuť do varenia. Dokáže mu však Brooke odpustiť, že jej o sebe neprezradil celú pravdu?

Preložila Jana Balážková

Dostupné verzie titulu

Chuť lásky Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Chuť lásky

Originálny názov: Geheimzutat Liebe

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

láska v kombinácii s jedlom :) (Radka, 22.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeho práca je stresujúca, jeho teta a manažérka s ním chcú zorganizovať televíznu reláciu a akosi sa mu pracovný život vymyká spod kontroly; Andrew Knight zúfalo potrebuje dovolenku. Vzápätí ide do Maine, kde má takmer autonehodu s Brooke. Jeho auto potrebuje opravu a kým čaká na doručenie súčiastok, spí v Brookinom hostinci. Jej matka je chorá, a tak vedie rodinný hostinec, ktorý je na pokraji bankrotu, sama. Andrew sa spontánne rozhodne zakročiť a popri znovuobjavenej vášni pre varenie nájde lásku. Aspoň si to myslí... Andrew bol pre mňa ako hlavný hrdina spočiatku trochu nepríjemný, pretože bol vyčerpaný a bez ducha a bol akýsi chladný. Ale po krátkom čase sa mi zapáčil. Je to zdvorilý a vtipný muž, ktorý pomáha Brooke, ktorá je na rozdiel od neho celkom bezprostredná a pomerne akčná. Andrewa k sebe nepustí a sústredí sa na reštauráciu a zdravie svojej mamy. Až ku koncu románu sa jej city trochu zmierňujú. Kniha ma naozaj bavila od začiatku do konca. Čítalo sa to hladko a príbeh bol pomerne sladký a romantický. Opäť platí pravidlo: protiklady sa priťahujú! Veľmi zaujímavý bol aj faktor varenia v knihe. Pretože tam boli aj výjavy zo života hviezdnej kuchyne. Práca šéfkuchára bola pre mňa tiež neznáma a to jednoducho dodalo príbehu úplne iný faktor.

Uchvátená (Božena Cipíková, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha úžasne zapadá do sveta romantických románov "uzavretých" zväzkov. To znamená: v každej knihe je do popredia postavená iná dvojica a každý čitateľ sa teoreticky môže do série zapojiť, kedy chce. Sympatické na tomto type romantických kníh je absencia cliffhangerov a väčšinou sa postavy z času na čas objavia aj v iných častiach a sú teda lahôdkou pre dlhoročných čitateľov, ktorí sa tešia, že ich opäť uvidia. Najlepšie na knihe sú samozrejme recepty a popis procesov varenia. Kombinácia mora, dobrého jedla, morských plodov a štipľavej romantiky ma jednoducho inšpirovala. Poppyin štýl písania si ma získal od prvého riadku. Píše odvážne a sviežo, vždy s humorom a nikdy nie gýčovito. Do romanticko-vtipnej zápletky sú umne zakomponované aj erotickejšie scény a nikdy mi neprišli vynútené. Myslím si, že je správne a dôležité, aby sa ukázalo, že tam sú, ale nikdy nepôsobia lacne. Postavy sú pre mňa takmer vždy dôležitejšie ako príbeh. A tu sa Poppy podaril poriadny „úlovok“. Hovorí, že jej nevadia pekné postavy, pokiaľ sú skutočné a súhlasím. Na prvý pohľad vyzerá Andrew celkom dokonale, no nie je. Vyhorel a stratil lásku k vareniu. Spolu s Brooke ju znovu objavuje koketným a šarmantným spôsobom. To nás privádza priamo k pani knihy. Brooke má bystrý jazyk, veľa toho nenahovorí a keby ste nevideli jej finančné problémy a starosť o rodičov, mysleli by ste si, že je arogantná. A samozrejme, Andrew a Brooke sa dostanú do veľkého boja a snažia sa jeden druhého prekonať. Z čitateľského hľadiska je ich mocenské hry, hašterenie a hašterenie, celkom zábavné sledovať. Najmä vtedy, keď sa znova dráždia a vy len viete, že sú úplne zamilovaní. Neexistuje nič ako vzťah lásky a nenávisti. Záver sa mi zdal veľmi pekný ako malá ukážka jej budúcnosti. Tento prídavok by naozaj nebol potrebný, ale zanechalo to vo mne pocit spokojnosti.

Chuť lásky (Katarína Marčoková, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha Chuť lásky je presne taká ako som očakávala.Autorka tu nielenže priblížila gastronómiu čitateľovi,krásu prímorskej prírody ale aj tradície rodinných penziónov.Vyhrala sa s láskou dvoch ľudí, ktorá ako sa povie prechádza cez žalúdok.Človek ktorý má v podstate všetko prichádza na to že život je krásny aj keď sa všetkého vzdá.Krásna kniha a ako bonus je pridaný výborný receptík - super.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x