bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pravda o Velestúre

Vydavateľ: Eko - Konzult (RNDr. Ján Bienik CSc. - Eko - Konzult)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:59

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pravda o Velestúre

To je najpodrobnejšia kniha o problematike Velestúru, ktorá dosiaľ vyšla. Aká je pravda o najzáhadnejšom nápise na Slovensku? Prečo ho niektorí naši historici spochybňujú? Ako a prečo to všetko bolo? Kto nám chce odoprieť našu históriu? Úplne nové a objavné vysvetlenie.
Autor čitateľov detailne oboznamuje čitateľov s históriou nálezu i stavom výskumu v súčasnosti. Objektívne uvádza všetky dosiaľ známe poznatky. Kde sa skrýva tajomný a slávny Velestúr? Kto, kedy a ako objavil neznáme epigrafy nad Kremnicou? Čo hovoria staré ľudové povesti? Zoznámite sa s objaviteľom nápisu, s jeho životom, ktorý bol naplnený obetavou a usilovnou prácou v v prospech nášho národa a mesta Kremnica. Zamyslite sa nad tým – prečo je tento čestný muž dodnes očierňovaný? Kto to robí? Čo sa tým sleduje? Aké boli a sú problémy s lúštením nápisu? Kde sa stratil záhadný Hrobový kameň? Ako sa na tie udalosti spomína súčasník Gustáv K. Zechenter –Laskomerský?
Uvedomujete si, že nález bol urobený v časoch najväčšieho útlaku Slovákov zo strany Maďarov? Akú úlohu zohral v príbehu maďarón Matunák? Čo ho kto mu viedlo? Prečo a ako sa stratilo dielo starého historika Bolského? Čo všetko ešte nevieme o našej histórii? Ako s tým súvisí Laurín a mnísi a pustovníci žijúci v pralesoch? Sami sa presvedčíte, že príbeh nálezu nápisov na Velestúre je skutočne veľmi zvláštny. Ako by si oficiálni akademickí historici želali, aby tento nápis vôbec neexistoval. Prečo? Runové nápisy existujú v iných krajinách a nik sa tomu nečuduje. Ale na Slovensku? – To predsa nie je možné! Prečo tu vládne takýto postoj? Zdá sa, že na túto záhadu sú historici jednoducho krátki. Ako súvisí Velestúrsky nápis a Kensingtonský runový kameň v USA? K slovu sa dostáva kryptografia. Ako to teda bolo?

Detaily o knihe

Názov: Pravda o Velestúre

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x