bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetko príšerné aj krásne

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetko príšerné aj krásne

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy VŠETKO PRÍŠERNÉ AJ KRÁSNE:

Krásne romantický, silný, ale aj mierne provokatívny príbeh lásky medzi dvomi celkom rozdielnymi ľuďmi. Wavy je dcéra drogového dílera a psychicky nevyrovnanej, citovo labilnej ženy. Život ju naučil nedôverovať nikomu a ničomu, dokonca ani vlastným rodičom. Je uzavretá, radšej drží jazyk za zubami a už ako osemročná musí doma variť a starať sa o malého brata. Jediné potešenie nachádza v pozorovaní hviezd na poli pri dome, až raz pri tom nechtiac spôsobí nehodu – motorkár Kellen v snahe vyhnúť sa dievčatku takmer príde o život. Medzi tínedžerkou Wavy a obrovským potetovaným chlapom a, ako sa ukáže, bývalým kriminálnikom sa nečakane rýchlo vytvorí mocné puto. Pre Wavy je vzťah s Kellenom jediná krásna vec v brutálnom svete narkomanov a zhýralosti. Lenže čo je krásne pre ňu, je neprijateľné pre okolitý svet.

Preložila Andrea Vargovčíková

Dostupné verzie titulu

Všetko príšerné aj krásne Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Všetko príšerné aj krásne

Originálny názov: All the Ugly and Wonderful Things

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Zaujimava tem (Melinda Štrbová, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha spracovava velmi nevsedny vztah - male dievcatko sa zahladi do dospeleho motorkara. A ten jej lasku napriek vsetkemu opatuje. Pribeh je pisany z viacerych pohladov a je to zaujimave sledovat, ako sa to postupne prepleta. Ako sa dievca z rodiny zavislakov prebija zivotom a vytvara si svoj vlastny. Ako sa snazi byt dobrou a milujucou priatelkou. Zaroven je to aj celkom tazka tematika, no za mna bola spracovana velmi dobre a zaujimavo. Nie je to cierno-biele, maju dobre a zle chvile, no i napriek tomu sa to vsetko snazia spolu prekonat. Odporucam, ak vas zaujima takato tema, za mne vyborna kniha.

veľmi príjemná kniha (Viera Kamenárová, 3.4.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobre sa čítala, vtiahla do deja. Napriek možno kontroverznému námetu je hlavne prívetivá a nesie so sebou odkaz - neodsudzovať ľudí, ak o nich nič nevieme.

... vrelo ,,odporucam,, (Markéta Stančová, 22.3.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
Autorke už pri desiatej strane dochádzali nápady, zamotala sa a skončila tam kde nechcela...vyvolávalo to vo mne zhnusenie,nudu, trápne náznaky pokusov o dobrú knihu. Ale dnešnej stupídnej mládeži sa to bude zdať vhodné. Takže vrelo odporúčam.

Všetko príšerné aj krásne (Deni, 23.9.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Myslím si, že už po prečítaní anotácie je každému jasné, že pri čítaní tejto knihy bude musieť odhodiť všetky predsudky. Téma je dosť kontroverzná, to mi však nebránilo v tom, aby som si tento príbeh obľúbila. Je smutný a dosť realistický. Pri týchto knihách si práve uvedomujem ten rozdiel medzi knižným a reálnym svetom. Človek by sa k tomu možno postavil odlišne, keby sa niečo také dialo v jeho bezprostrednom okolí. Nič to nemení na tom, že kniha je naozaj dobrá a odporúčam prečítať si ju.

Výborne! (Jarka, 17.9.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je prvá kniha ktorej píšem hodnotenie! Je výborná vrelo odporúčam..

Budete im držať palce (Monika, 4.9.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Nikdy by som si nemyslela, že ma zaujme príbeh priateľstva dievčatka, ktoré je dcérou narkomanky a drogového dílera, s trochu prihlúplym motorkárom s dlhými mastnými vlasmi. Všetko príšerné aj krásne je kniha, ktorá sa dá čítať ako príbeh o priateľstve, dá sa čítať ako (nevhodný) erotický príbeh, dá sa čítať ako príbeh o živote nižšej sociálnej vrstvy. Je na vás, ako sa naň budete pozerať vy. Stojí za prečítanie už len kvôli tomu, aké pocity a otázky v nás vyvolá.

nie pre každého (Sue, 2.8.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha vás donúti vážiť si všetky dobré veci, ktoré v živote máte. Je to drsné. Je to surové. Je to kruto reálne. Toto je príbeh o tom, ako z malého dievčatka sa už v útlom veku musela stať žena, pretože sa o ňu nikto nedokázal postarať a potom jej do života vstúpil Kellen. Je to dosť kontroverzný príbeh, je to buď alebo. Buď vám prirastie k srdcu ako mne pretože, bohužiaľ aj takéto zverstvá sa vo svete dejú a potom sa človek upne na jediné svetielko v tme alebo tento príbeh odsúdite pre jeho nevhodnosť.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Je všetko... je Wavy v poriadku?“ zašepkala.
„Nie. Nepovedala by som, že Wavy je v poriadku.“
„Čo sa stalo?“
„Práve zistila, že Kellena podmienečne prepustili a nesmie sa s ňou kontaktovať,“ vysvetlila som.
„Viem. Nesmie sa k nej priblížiť na menej ako tridsať metrov. Ani jej telefonovať a písať listy. To vie.“
„Nevedela to! Myslíš, že by išla za ním, keby vedela, že by ho tým mohla poslať späť do väzenia?“ Wavy mala predo mnou veľa tajomstiev, ale s týmto vedomím by za Kellenom rozhodne nešla. Vysvetľovalo to, prečo ich šťastné stretnutie po rokoch krachlo.
„Išla za ním? Prečo?“ začudovala sa Amy.
„Prečo? Pretože ho ľúbi!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x