bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kat

Vydavateľ: Elist (Elist, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kat

Detektívny román Kat je 5. dielom obľúbeného slovenského autora Romana Horňáka. Roman vás z pozície detektíva opäť prevedie kompletným vyšetrovaním zaujímavého skutočného prípadu. Aj na Slovensku sú ľudia schopní neuveriteľných vecí a to, čo sa dočítate v diele Kat vám vyrazí dych! Pred brutálnym katom a jeho nechutnými spôsobmi popráv sa človeku zastavuje rozum.

Nie je kríž ako kríž.
Jeden z nich sa od stoviek ďalších, niečím líšil.
Korpusom!
K drevu tohto kríža bol priklincovaný človek. Muž!
To, že sa vrah inšpiroval umučením Krista, niet pochýb.
V priebehu nasledujúcich troch dní sa nájdu ďalšie dve mŕtvoly.
Tri vraždy v troch obciach, na prvý pohľad, navzájom nesúvisiacich…
… ale iba na prvý pohľad.
Aj napriek tomu, že každý z nich, žil diametrálne iný život, niečo mali spoločné…
MINULOSŤ!
A tá ich práve dobehla…

Detaily o knihe

Názov: Kat

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super kniha (Lívia Hukelová, 31.10.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Netajím sa tým, že tvorbu Romana Horňáka zbožňujem. Zamilovala som si ho hneď po prvej prečítanej knihe Anjelik a odvtedy ho radím medzi mojich TOP slovenských spisovateľov. Horňákove knihy sú detektívky inšpirované skutočnými prípadmi a o to viac mi vyrážajú dych. KAT nieje výnimkou. Hneď od začiatku ste "divákom " troch nechutných, odporných a brutálnych vrážd,ktoré ako sa zdá, spolu vôbec nesúvisia. Vyšetrovanie napreduje a odhaľuje páchateľa, ktorý priam nenávidí Boha a náboženstvo. Celý čas som si kládla otázku...Aké zviera v ľudskej koži,aký psychopat je schopný takejto brutality ? Horňák ide vždy priamo na vec a s ničím sa nebabre. Vhodí Vás do víru šialenstva, nebezpečenstva a krutosti,ktorý Vás doslova vypľuje až po zatvorení knihy. Čo veľmi oceňujem v každej knihe je humor,ktorý odľahčuje prípady, ktoré sú naozaj desivé a nepochopiteľné,a tak aj pri čítaní tohto som sa cítila ako šialenec ja. Na jednej strane sa mi opätovne dvíhal žalúdok a popritom som sa na plné hrdlo smiala. Nie každému sa podarí vo mne vyvolať takéto emócie .

Kat (Val, 19.8.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavného hrdinu, vyšetrovateľa Romana, už poznám z predošlej knihy, takisto jeho kolegyňu Viki aj zvyšok vyšetrovacieho tímu. Na autorovej tvorbe sa mi páči, že ide priamo na vec.Otvorím ebook a tam si dva páryky hľadajú huby. O chvíľu nájdu mŕtvolou a nie hocijakú. Chlapa takmer bez kože pribitého o kríž v poli. Následne sa rozpúta veľké vyšetrovanie. Teraz musím vyzdvihnúť štýl písania Horňáka. S ničím sa nekafre, žiadne zbytočné opisy, ide hneď na vec. Zameriava sa na dialógy, ktoré aj pri nechutných pasážach dokáže odľahčiť humorom. Taktiež postupy vyšetrovania sú perfektne napísané a pospájanie si troch, akoby nesúvisiacich vrážd. Dynamika v knihe je úžasná, dá sa povedať, že knihu som prečítala za pár večerov, pretože ebooky čítam len večer v posteli. Dej je svižný, absolútne v príbehu nie sú hluché miesta, stále sa niečo deje, aj keď samozrejme, ten úvod do knihy vás riadne nakopne a vzbudí vo vás maximálnu dávku zvedavosti, či a najmä ako sa tento prípad podarí vyriešiť. Zvyšok ale vôbec nezaostáva, pretože ako som už spomínala, objavia sa ďalšie dve vraždy. Obete sú veľmi podrobne popísané, takisto aj ich nález a neskôr je dokonca aj opísané to, akým spôsobom boli obete zavraždené, celý popis/rekonštrukcia skutku. A nebol by to vyšetrovateľ Roman, keby nepríde na to, kto je páchateľom. Musím povedať, že hlavný hrdina mi je veľmi sympatický a brúsim si zúbky aj na ostatné autorove knihy.

výborné! (Klaudia Čechová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
3 vraždy. Pardon 3 nechutné vraždy! Mária brehy tak toto bol masaker. Zvrátené, nechutné, a nepochopiteľné ako sa toto mohlo stať. Poďme ale pekne od začiatku. Prológ naznačil že nás čaká silný príbeh a veru neklamal. Predstavte si že idete s priateľmi na huby a narazíte na muža s minimum kože, s vnútornosťami von, visiaceho na kríži. Vyšetrovatelia sa púšťajú do pátrania no aby to nemali ľahké nájde sa ďalšia obeť ktorá je podobne zmasakrovaná.A ako sa hovorí že do tretice všetko dobré(v tomto prípade zlé) sa našla ďalšia obeť. 3 obete v priebehu pár dní, čo však majú spoločné? Dôkazy postupne odhalia že nemajú spoločné nič a zároveň všetko.. A kto za týmito zverstvami stojí? To je otázka na partiu vyšetrovateľov ktorí sú pre mňa dokonalá partička. Nechýbali ironické poznámky či vulgarizmy - absolútne mi to nevadilo, do tohto žánru sa to priam žiada! Štýl autora mi sadol, dokonale dokázal opísať prostredie, myšlienkové pochody vyšetrovateľov, spôsoby vyšetrovania, vypočúvania - no výborné to bolo, tak Vám poviem, nemám čo vytknúť! Takže, komu nevadia silnejšie scény, vulgárnejší slovník, a zároveň chce niečo zo SVK prostredia voalá - poďte do tejto knihy!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x