bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Handrová bábika

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Inšpektorka Emily Baxterová (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Handrová bábika

MARIÁN ŠIDLÍK číta z knihy HANDROVÁ BÁBIKA:

Williama Fawkesa, známeho pod prezývkou Wolf, pred štyrmi rokmi postavili mimo služby pre zúrivý útok na podozrivého, ktorého súd zbavil viny, a práve ho rehabilitovali. Prchký detektív, ktorý ešte vždy musí navštevovať psychiatra, sa vracia do práce a nevie sa dočkať, kedy ho poveria vyšetrovaním veľkého prípadu. Keď ho bývalá partnerka, detektívka Emily Baxterová, zavolá na miesto činu, Wolf je presvedčený, že ho má pred sebou: mŕtvola sa skladá z častí tiel šiestich obetí, ktoré vrah zošil dohromady ako bábku. Prípad, o ktorý sa okamžite zaujímajú médiá, dostane označenie Handrová bábika.
Fawkesa poveria identifikáciou obetí. Situácia sa vyhrotí, keď jeho bývalá manželka a reportérka dostane od anonyma fotografie z miesta činu spolu so zoznamom ďalších šiestich mien a dní, kedy páchateľ plánuje vraždiť.
Posledné meno na zozname je Fawkesovo.
Baxterová a jej mladý partner Alex Edmunds sa snažia vypátrať, čo spája všetky obete, skôr ako vrah udrie znovu. Keď však Fawkes uvidí na zozname svoje meno, ozve sa v ňom temná spomienka a obáva sa, že prípad nejako súvisí s jeho minulosťou. Neľútostné preteky medzi políciou a vraždiacim monštrom sa začínajú!

Preložila Jana Seichertová

Dostupné verzie titulu

Handrová bábika Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Handrová bábika

Originálny názov: Ragdoll

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Handrova babika (JanaK, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som po nej pokukovala, nakoniec som neodolala a nelutujem. Skor banujem, ze som tak neurobila uz skorej. Dostala ma, zhltla som ju tak za 3 dni, a malilo sa mi :D To prave, napinave citanie, plne prekvapeni .

Handrová bábika (Martina, 10.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Určite to nepatrí medzi top tohto žánru, avšak napriek tomu to hodnotím ako pútavé čítanie. Záver knihy som neodhadla pomerne dlho, čo je veľkým plusom a rozhodne v tejto sérii budem pokračovať.

Handrová bábika (Jarka Paučová, 17.1.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastická kniha zaujímavý dej a hlavne napínavo- dramatické časti. Túto knihu si doslova zamilujete

neoslovila (Sue, 27.10.2017) Odpovedať

neoslovila ma
Úvod príbehu je dokonale mätúci. V skratke nám približuje povahu detektíva Wolfa a jeho svojský prístup k vyšetrovaniu. Neskôr sa čitateľ dozvedá, ako to s prípadom súvisí, no ja som hľadela ako teľa na nové vráta, pretože som čakala niečo iné. Po zmätočnom úvode ma udržiavala v napätí nevedomosť, ale stále tomu čosi chýbalo. Kniha sa neskutočne tiahla, vyšetrovanie išlo asi tak, ako keď slimák zaradí spiatočku. Príbeh zo mňa vysával silu. Každou prečítanou stránkou som mala chuť oslavovať, že som sa vôbec posunula. Asi v polovici knihy som zvažovala, či ju dočítam alebo nie. Potom prišiel zvrat, ktorý som ani v najmenšom neočakávala. Možno tam autor šikovne vložil náznaky, ktoré k tomu viedli, avšak ja som si ich nevšimla. Možno práve kvôli spomínanému pomalému plynutiu deja. Práve kvôli tomuto záveru si u mňa príbeh trochu napravil svoju reputáciu Príbeh je o tom, aká tenká hranica je medzi šialenstvom a zdravým úsudkom. Je aj o zvrátenosti a ľudskej nevyspytateľnosti. Hovorí aj o tom, aké ťažké je skutočne poznať svoje okolie. Handrová bábika je autorovou prvotinou a je to aj poznať. Chýbali mi tam detailnejšie opisy osobných príbehov samotných postáv. Keď si spätne vybavím knihu, neviem o ich minulostiach takmer nič. Pre mňa je toto kniha na jedno prečítanie. Nevyhľadávam možno detektívky, ale keď sa nejaká ku mne dostane nepohrdnem ňou. Pri tejto by som však bola radšej, ak by ma obišla.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Posledné meno na zozname mŕtvych je tvoje!
Keď sa dav prevalil okolo nich, jej záchranca ju zdvihol. Odviedol Samanthu až k nepoužívanému hlavnému vchodu a potom sa rozbehol späť k súdnej sieni. Obrovské drevené dvere aj čierna brána boli otvorené dokorán a zamračená obloha za nimi ju lákala, aby vyšla von. Samantha sa vytackala na ulicu, tentoraz bez cudzej pomoci.
Fotografia by nemohla byť dokonalejšia, ani keby pre ňu pózovala: krásna sudkyňa v bielych šatách postriekaných krvou, otrasene stojaca pod kamennými sochami Statočnosti, Pravdy a zlovestného anjela s perom v ruke, zahaleného od hlavy po päty v ťažkom rúchu, napodobňujúceho Smrť, pripraveného prečítať Bohu nekonečný zoznam hriechov.
Samantha sa obrátila chrbtom k hlúčiku novinárskych hyen a k ich oslepujúcim svetlám. Vo svetle bleskov vychádzajúcich z tisícov fotoaparátov si všimla slová vyryté do kameňa vysoko nad sebou, podopretom štyrmi kamennými stĺpmi, ktoré vyzerali, akoby niesli ich metaforickú váhu:
Bráňte deti chudobných a trestajte páchateľov.
Pri čítaní tých slov ju premohol pocit, že v istom zmysle zlyhala. Mohla úprimne vyhlásiť, že o Khalidovej nevine je presvedčená rovnako neochvejne ako detektív o jeho vine? Keď jej pohľad znovu padol na zahaleného anjela, Samantha zrazu pochopila, že ten zoznam zostavil on.
Práve ju odsúdili.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x