bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Temná veža: Pištoľník

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Temná veža (1.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Temná veža: Pištoľník

VLADO KOBIELSKY číta z knihy PIŠTOĽNÍK:

Muž v čiernom unikal cez púšť a pištoľník kráčal v jeho stopách.
Roland Deschain z Gileadu, posledný pištoľník v Stredsvete, samotár putujúci po ceste dobra a zla, stopuje tajuplného mága so schopnosťou oživovať mŕtvych, známeho iba ako muž v čiernom. Na svojej výprave po Mohainskej púšti zamorenej démonmi sa Roland vzoprie pomätenej kazateľke a jej vražedným ovečkám, zoznámi sa s príťažlivou ženou Alice, vedie rozhovor s démonom a napokon sa spriatelí s chlapcom z nášho sveta. Jake Chambers sa pridá k Rolandovi, ale zatiaľ čo pištoľník putuje so svojím mladým spoločníkom, muž v čiernom si odnáša jeho dušu vo vrecku.

Kto je muž v čiernom a čo vie o Temnej veži? Kde je hranica medzi dobrom a zlom? V úvodnom diele dnes už legendárnej série Temná veža Stephen King predstavuje výnimočný svet pustatiny plný vizuálne ohromujúcich scenérií a nezabudnuteľných postáv. Pištoľník kombinuje prvky vedecko-fantastického románu, futuristickej antiutópie, spaghetti westernu, hororu a vysokej fantasy. Prvý diel vyšiel v roku 1982, novšie vydania sú doplnené o autorov úvod.

Preložil Michal Jedinák

Dostupné verzie titulu

Temná veža: Pištoľník Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Temná veža: Pištoľník

Originálny názov: The Dark Tower: The Gunslinger

Objednávací kód NA203187

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Pištoľník (Dávid Roth, 25.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri odhaľovaní slabín umeleckých počinov by človek obyčajne nemal prihliadať na akési poľahčujúce okolnosti. Nájdu sa však i prípady, v ktorých sa vás pri takomto posudzovaní zmocní pocit, že vaše výhrady nie sú úplne spravodlivé. Do podobnej situácie som sa dostal pri písaní hodnotenia úvodnej časti westernovej fantasy série Temná veža. Kniha s podtitulom Pištoľník, ktorá vyšla pôvodne na začiatku 80. rokov minulého storočia a o dve dekády na to sa dočkala revidovanej verzie, totiž trpí najmä neduhmi typickými pre úvody rozsiahlych príbehov. Neduhmi, ktoré sa spravidla rozplývajú v okamihu, keď nahliadneme na všetky knihy série ako jedno veľké súhrnné dielo. Prvé krôčiky po boku posledného pištoľníka Rolanda, neúnavne stopujúceho tajomného Muža v čiernom, nám tu iba poodhaľujú hĺbku charakteru hlavného hrdinu, s ktorým sa budeme stretávať na ďalších tisíckach strán. Rovnako tak i očakávaná košatosť celého rozprávania je zatiaľ iba naznačená vo viac-menej lineárnom putovaní, ktorého opisy občas kolíšu na hrane monotónnosti (románu v tomto smere ale výrazne pomáhajú pútavé útržky z Rolandovej minulosti, predovšetkým dospievania). Postupujúcim dianím sa v mysli čitateľa vynárajú stále nové a nové otázky, odpovedí sa mu však dostáva iba poskromne. „Nedostatky“ počiatkov viacdielnych príbehov sú citeľné i v predstavení samotného sveta. Aj bez hlbšieho povedomia o bezhraničnej fantázii Stephena Kinga musí byť každému jasné, že sa ocitol na mieste schopnom ponúknuť strhujúce dianie v prostredí tých najrozmanitejších lokalít. Zároveň je však zrejmé, že kniha nám predstavuje iba zlomok z potenciálu, ktorým v tomto smere disponuje. Vplyvom uvedených atribútov Pištoľník sám osebe pochopiteľne nedokáže fungovať ako plnohodnotné knižné dielo. Čo je ale podstatné, viac než dôstojne si plní svoju primárnu úlohu – uviesť čitateľa do mohutného a mimoriadne ambiciózneho fantasy projektu a navnadiť ho tak na to, aby čo najrýchlejšie siahol po pokračovaní.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kráčal popri zadebnených, vyčkávajúcich budovách a cítil na sebe oči nazerajúce pomedzi škáry a pukliny v dreve. Muž v čiernom sa v Tulle hral na Boha. Rozprával o kráľovom dieťati – o červenom princovi. Bol to iba jeho zmysel pre kozmický humor, alebo prejav zúfalstva? Táto otázka mala nemalú váhu.
Za chrbtom sa mu ozval utrápený, piskľavý výkrik a rozrazili sa dvere. Vyhrnuli sa z nich postavy. Pasca sklapla. Muži v spodkoch a špinavých montérkach. Ženy vo voľných nohaviciach a vyblednutých šatách. Dokonca aj deti sa pridali k rodičom. A každá ruka zvierala kus dreva alebo nôž.
Reagoval bezmyšlienkovito, okamžite, inštinktívne. Zvrtol sa na päte a z puzdier zároveň vytrhol pištole. Ťažké rukoväti mu pohodlne ležali v dlaniach. Rútila sa naňho Allie – pravdaže to musela byť ona. Tvár mala skrivenú, na čele jej v slabnúcom svetle žiarila pekelne purpurovočervená jazva. Videl, že je iba rukojemníčka, lebo ponad plece jej ako bosorkin krkavec vykúkala Shebova zvraštená tvár. Bola jeho štítom a obeťou.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x