bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Naslepo - Neotváraj oči, lebo zomrieš!

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:57

Vaša cena: 6,- € (vrátane DPH)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Naslepo - Neotváraj oči, lebo zomrieš!

VONKU NIEČO JE...
Je to desivé a vražedné. Nikto nevie, čo to je, ale ak sa na to človek len raz pozrie, neznáma sila ho prinúti k brutálnemu násiliu. Odkiaľ to prišlo? Ako to zahnať? Päť rokov po tom, ako sa to začalo, zostáva nažive len kde-tu hŕstka ľudí. Malorie a jejdve malé deti bývajú v opustenom dome pri rieke a ona sníva, že s nimi utečie na miesto, kde nájdu bezpečie. Ale toho úteku sa bojí: bude to tridsaťkilometrová plavba po rieke v člne so zaviazanými očami. Jediné zlé rozhodnutie môže zahubiť ju aj deti. A navyše ich niekto sleduje. Je to človek, zviera alebo monštrum? Malorie, obklopená tmou a známymi aj neznámymi zvukmi, sa vydáva na mučivú odyseu – do neznáma, do minulosti, do spomienok na ľudí, ktorí boli jej záchrancami. Ohromujúci debutový román Josha Malermana zobrazuje svet, v akom by ste nechceli žiť, ale prečítate si o ňom so zatajeným dychom.

„Kniha, ktorú nebudete
chcieť odložiť. Takýto hororový príbeh tu ešte
nebol. Josh Malerman vás nesklame.“
Hugh Howey

„Magicky pútavé, úchvatne
temné – najlepší literárny horor, v ktorom
sa vaším nepriateľom stáva vlastná
predstavivosť.“
JAMIE FORD

„Psychedelický horor ako
v najlepších filmoch Alfreda Hitchcocka.“
Sonic Seducer

„Jeden z najnapínavejších trilerov
za posledné roky.“
AMG Magazin

„Desivejší a napínavejší príbeh
si asi ani nemožno predstaviť.“
fantasybuch.de

Detaily o knihe

Názov: Naslepo - Neotváraj oči, lebo zomrieš!

Originálny názov: Bird Box

Objednávací kód PO379363

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Naslepo (MARUŠ, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy som nemala rada knihy s hororovym nádychom ale toto zmenilo môj názor. Napínavá kniha až do posledného konca. Vrelo odporúčam, nebudete sa vedieť od toho odtrhnúť.

Naslepo (maya_book, 11.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Tvor je blízko, cítim ho. Tak blízko, ako keby mi dýchal na krk. Tá jeho blízkosť, ma podvedome núti, aby som si stiahla šatku z očí a zadívala sa naň. Možno, len kúsok, len trochu nakuknem, len pootvorím oko a… . Presne tak som si seba predstavovala, pri čítaní na mieste Malorie. No nebola som hlavná hrdinka, ona bola naozaj silná osobnosť, aj keď miestami mi prišla trošku viac agresívna, a dokázala tomuto pokušeniu odolať. Príbeh je rozdelený do dvoch časových os. Prvá časť sa venuje minulosti, čo všetko Malorie zažila a druhá časť je súčastnosť. Mne osobne sa nepáčilo toto rozdelenie, keďže to trhalo napätie medzi jednotlivými časťami a nedokázala som si tento horor tym pádom poriadne užiť. Nápad bol skvelý a môžem napísať jedinečný, autorov štýl bol veľmi chytľavý a veľmi ľahko sa mi kniha čítala. Vizuálna stránka knihy bola pecková, fakt veľmi krásna kniha, ktorá mi ako horor vôbec nepripadá, ale ním je. I keď ja by som skôr knihu zaradila ako mysteriózny thriler. Z toho dôvodu som aj trochu sklamaná, keďže som očakávala, že sa budem báť. Ale i predsa na záver dodám: . „Neotváraj oči, inak zomrieš!“

Naslepo (Madamme.de.ludrigova, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcem sa poďakovať Miške za štafetku a že mi umožnila prečítať si aj iný žáner, na aký som zvyknutá.  Musím vychváliť obálku. Nesmierne sa mi páči a aj to, že pri každej kapitole sú krásne detaily.  Krimi horovovú knihu som ešte nečítala. Mala som zmiešané pocity. Na jednej strane som sa trocha bála a na druhej som chcela vedieť čo sa stalo a ako to dopadne.  Od knihy som nemala veľké očakávania. Dej bol napínavý, nepredvídateľný a kniha sa ľahko číta. Nebudete chcieť pustiť knihu z ruky, kým ju nedočítate. Neviem si predstaviť bývať v tme, nemať čerstvý vzduch v byte a keď chcete ísť von musíte mať zatvorené oči. Nevidieť krásu, čo nám naša príroda ponúka. Niečo je vonku. Ak to uvidíte neznáma sila vás prinúti k násiliu, zbláznite sa a prinúti k brutálnemu násiliu. Myšlinky a vaša fantázia vám pôjdu na plné obrátky. Neviete koho, alebo čoho sa máte báť.  Malória je hlavná hrdinka, ktorá si bude musieť prežit toho veľa. Zostupy a pády, ale pre svoje deti sa bude musieť veľa toho naučiť a oni tiež, aby sa naučili žiť ako nevidiace deti. Aby vedeli vnímať, rozoznať zvuky okolo nich. Aby sa dostali tam, kam na konci príbehu majú a konečne sa nevolali dievča a chlapec a mali konečne svoje mená. To som bola tak šťastná. Máte sa načo tešiť. Autorová myšlienka: Vždy som predpokladal, že ľudstvo sa zahubý samo, vlastnou hlúposťou.

Naslepo (Natália Jurigová, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý horor. Kto má rád horory najmä fantastické, má v rukách tú správnu knihu

Naslepo (Valéria, 15.10.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podnadpis NEOTVÁRAJ OČI,INAK ZOMRIEŠ! je naozaj výstižný! Na začiatok vyzdvihnem obálku… matná čierna a "sivá"tvár ženy,do toho lesklé žlté prvky! Paráda,na tých vtáčích očkách to je naozaj desivé. Krásne sú aj detaily na začiatku každej kapitoly-konáre;dokonale navádzajú ponurú atmosféru. ALE! Začítavalo sa mi veľmi ťažko :\ Josh píše neskutočne stroho. Už pri prvých vetách som sa bála,ako zvládnem zvyšok textu- "Malorie zamyslenie stojí v kuchyni. Má vlhké dlane. Chveje sa. Nervózne podupkáva po popraskanej dlážke. Je skoro ráno;"=koho by takýto úvod nevydesil?! Taktiež ma zarazilo, že 5-ročné deti Malorie oslovovlala chlapec a dievča :| V úplnom závere sa dozvieme prečo,no aj tak mi to počas čítania vadilo… Radšej sa rozpíšem aj o pozitívach, pretože kniha napriek ALE vôbec nebola zlá. Tento postapokalyptický trilerový horor bol ako napínavá jazda s masakrom. Ten masaker tu bol,doslova! A nie raz!... Príbeh sa odohráva v súčasnosti,kde sa Malorie rozhodne aj s dvoma deťmi opustiť bezpečie domu,v ktorom žili a nájsť preživších ľudí. Vydajú sa preto loďkou po rieke, podľa inštrukcií, ktoré im po telefóne, ktorý naposledy fungoval pred 5rokmi,nechal neznámy chlap. Ubezpečil ich, že majú miesto pre viacero osôb. A tak sa Malorie jedného dňa, keď si bola ako-tak istá, že deti sú pripravené na cestu,odhodlala nájsť ľudí. Kapitoly sa striedajú s minulosťou. Autor nám otvára dvere do začiatkov apokalypsy. Ako sa to všetko začalo (prečo a kým\čím,to sme sa nedozvedeli), prečo Malorie opustila svoj byt,kam sa tehotná podela, aký život žila a s kým do dňa,kedy sa rozhodla vyplávať po prúde rieky… Tento príbeh je fascinujúci. Máme tu malú spoločnosť,ako si nažíva v strachu pred neznámom čo ľudí núti po zhliadnutí zošalieť a ublížiť si,ako sa učia žiť a vykonávať denné činnosti v tme\šere, prípadne so zaviazanými očami. Prizerajú sa,ako ich blízky umierajú, nesú si svoje bolestivé spomienky, až sa všetko zvrtne…

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x