bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jeden z nás klame

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jeden z nás klame

V jedno popoludnie sa piati stredoškoláci, ktorých na prvý pohľad nič nespája, ocitnú po škole, hoci nič zlé nespravili – vraj. Vzorná študentka Bronwyn, ktorá nikdy neporušila žiadne pravidlo, bejzbalová hviezda Cooper, ktorá vie len to, čo sa deje na ihrisku, krásavica a „typická“ blondína Addy, ktorá sa snaží zatajiť trhliny vo svojom živote, darebák Nate, ktorého od kriminálu delí azda len krôčik, a outsider Simon, autor počítačovej aplikácie, na ktorej si študenti strednej školy Bayview High môžu prečítať bulvárne klebety o svojich spolužiakoch. Všetci sa dobre bavia, okrem samotných aktérov. Práve na druhý deň Simon plánoval zverejniť na nete ďalšie pikantné historky. Už to však nestihne, pretože v škole náhle zomrel. Podľa vyšetrovateľov jeho smrť nebola nehoda. A zrazu sú všetci štyria podozriví z jeho vraždy.

Preložila Adriana Sýkorčinová

Dostupné verzie titulu

Jeden z nás klame Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Jeden z nás klame

Originálny názov: One Of Us Is Lying

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Skvelá youngadultovka (Veronika, 7.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak si myslíte, že táto "youngadultovka" patrí do rúk len teenagerom, ste na omyle. Už dávno nespadám do cieľovej skupiny a aj napriek tomu som si príbeh užila od akčného začiatku (vlastne, akčný bol celý priebeh), po nepredvídateľný záver. Samotný vstup do diania bol strhujúci. Autorka veľmi dobre vie, ako má čitateľa zaujať. Naopak rušivým bolo množstvo postáv. To sa ale zlepšilo po asi troch kapitolách (čo je našťastie rýchlo). Osudy všetkých postáv sú veľmi zaujímavé. Ani jeden sa v ničom nezhoduje a mňa veľmi fascinoval pohľad do ich osobného sveta. O každom by som si rada prečítala aj samostatný príbeh. Celá kniha sa čítala ľahúčko a rýchlo. Dej je dokonale vystupňovaný, s poriadnou dávkou napätia. Dlho som nevedela odhadnúť, kto je vrahom (klobúk dole pred autorkou) a presne tak to má v kvalitnej knihe vyzerať. Nechýbajú ani romantické linky zúčastnených na zločine. Prežite to spolu s postavami. Spojenie trileru, romantiky, vydarenej obálky v malej nenápadnej knihe je dokonalé čítanie k prichádzajúcim jesenným večerom.

najlepšia kniha (rebeka, 4.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná kniha

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Pero!“ zvolal. Očami si premeriaval Simonovu červenú tvár. „Nemáš pero?“ Simon divoko prikyvoval a zvieral si krk. Schytil som pero, čo som mal na lavici, a podal ho Natovi. Myslel som si, že ho chce použiť na urgentnú tracheotómiu či niečo podobné. Nate na mňa pozrel, akoby som mal dve hlavy. „Adrenalínové pero,“ vykríkol a vrhol sa prehľadávať Simonov batoh. „Má alergickú reakciu.“
Addy vstala, objala si plecia a mlčky nás sledovala. Bronwyn ku mne otočila rozrušenú tvár. „Idem pohľadať nejakého učiteľa a zavolať 911. Zostaň tu s ním, dobre?“ Zo zásuvky pána Averyho schmatla svoj telefón a vybehla na chodbu.
Kľakol som si k Simonovi. Oči mu vyliezali z jamôk, zo zmodraných pier vychádzali príšerné zvuky. Nate vysypal obsah jeho batoha na zem a preberal sa v knihách, papieroch a oblečení. „Simon, kde máš to pero?“ Roztrhol malé predné vrecko, no vypadli z neho iba dve obyčajné perá a zväzok kľúčov.
Simon však už nedokázal hovoriť.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x