bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keď som ťa stratila

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keď som ťa stratila

DOMINIKA ŽIARANOVÁ číta z knihy KEĎ SOM ŤA STRATILA:

Molly je dcéra multimilionára, Leo zasa novinár, ktorý vyšiel z chudobných pomerov, no tvrdou prácou si vybudoval kariéru a presadil sa ako vojnový korešpondent. Keď stretne Molly, obaja sa do seba zaľúbia a vezmú sa aj napriek nesúhlasu jej rodiny. Majú pocit, že sú neporaziteľní a spolu dokážu dobyť svet. Všetko sa však zmení, keď Leo odíde na nebezpečnú misiu do Sýrie, kde takmer príde o život. Definitívne však stratí pamäť. Molly sa všemožne snaží pomôcť mu získať stratené spomienky, no problém je v tom, že pred Leom niečo tají. A to niečo vážne. Oddanú ženu pri jeho posteli iba predstiera a on netuší, že ich manželstvo bolo už dávno pred jeho zranením v troskách. Čo ak sa Leovi vráti pamäť úplne a z minulosti sa mu vybaví viac, ako by chcela? Príde potom o muža, do ktorého sa zaľúbila po druhý raz?

Preložila Adriana Sýkorčinová

Dostupné verzie titulu

Keď som ťa stratila Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Keď som ťa stratila

Originálny názov: When I Lost You

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (5)

Hodnotenie čitateľov

Jaji bloguje hodnotí (Jana Paveleková, 8.9.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi páčila. Najmä využitie retrospektívnych spomienok z pohľadu Lea. Autorka sa s dejom a dialógmi skutočne vyhrala. O tom by sa dalo hovoriť hodiny. Pokiaľ však hľadáte romantiku spojenú s humorom, táto kniha je ako stvorená pre vás. Upozorňujem, nejde tu o žiadne klišé. Obsahuje mnoho životných múdrostí, ktoré vás prinutia premýšľať.

Ideál pre rozvadené páry (Monika, 4.9.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred tromi mesiacmi som čítala knihu Spoznal som ťa bosú, ktorá padla do kategórie neohúri, neurazí. Preto som od tejto knihy som nečakala viac než mierne nadpriemerné letné čítanie. Našťastie môžem skonštatovať, že autorka jednoznačne naplnila (ak nie prekročila) svoj potenciál. Veľmi pozitívne ma prekvapilo, že pomerne klišéovitá téma o strate pamäti sa dá spracovať tak zaujímavo. Vôbec to nie je prvoplánové, naopak – často som sa pristavovala pri tom, že som si vravela, ako to tá autorka dobre vymyslela, a najmä – ako sa od predchádzajúcej knihy vypracovala. Dialógy, preklad aj záver knihy sú vymakané, takže knihu zlupnete za dva večery. Pokojne namiesto toho, aby ste sa vadili so svojím partnerom ;).

Terapeutická :) (Miroslava Novysedláková, 29.8.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu by som odporučila párom, ktorí nevedia medzi sebou komunikovať a často sa hádajú, ukáže vám to, ako niekedy stačí málo a naozaj sa "Vždy dá začať odznova" (podtitul románu). Presvedčivý román z dvoch uhlov pohľadov - mužského a ženského. Pre mňa bola kniha až terapeutická (v pozitívnom zmysle). Myslím, že i mužom má čo povedať.

Príjemné čítanie (Dominik, 27.8.2017) Odpovedať

Keď som ťa stratila bol prvý román, ktorý som od tejto autorky čítal. Zaujala ma anotácia príbehu, ktorá sa mierne podobala na knihy iných autoriek (trebárs Liane Moriarty či Jojo Moyes), ktoré som predtým čítal. Aj tie totiž riešili podobný problém – v manželstve, v rodine alebo vo vzťahu medzi mužom a ženou. Rimmerová ale poňala túto problematiku svojsky a už od samého začiatku striedala viaceré línie príbehu. Spájala minulosť so súčasnosťou a pohľad Lea, ktorý stratil pamäť, a Molly, ktorá vidí v tejto situácii príležitosť na obnovu skrachovaného manželstva. Hoci jej išlo o ozvláštnenie príbehu, čítanie tým vo veľkej miere skomplikovala. Keď som ťa stratila určite nie je bezchybným románom, ktorý by do literárneho sveta priniesol niečo nové. Aj napriek niekoľkým výhradám, akými bolo nadmerné striedanie časových línií a nedostatočné vykreslenie hlavných postáv, však môžem povedať, že som si jeho čítanie užil.

dotaz (Iveta, 29.7.2017) Odpovedať

Dobrý den, chystáte k této knize i e-book. Jestli ano, kdy? Děkuji za informaci. I.

dotaz (bux.sk, 31.7.2017) Odpovedať

Dobrý deň, e-book bude na ibux.sk dostupný v uvádzacej akcii za 7,50€ od 7. augusta 2017.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Leo obrátil ruku a preplietol si prsty s mojimi. Z jeho strany to bolo zaiste len ďalšie nevedomé gesto, ale na tvári som mu zachytila veľmi jemné zaváhanie, vnútorný boj medzi tým, za koho ma považuje – za cudziu ženu –, a tým, čo mu tvrdia, že som – jeho manželka. Zrejme predpokladal, že keď sa mu vráti pamäť, bude sa v mojej prítomnosti cítiť prirodzenejšie. Nemohla som si pomôcť, ale cítila som obrovskú vinu, že sa dozvie pravý opak. Po líci sa mi skotúľala druhá slza.
„Už nech ťa tu nevidím,“ trval na svojom. „Choď si oddýchnuť. Som v pohode, vážne.“
„Dobre teda,“ šepla som. Pustila som mu ruku a odstúpila od neho. Mlčky ma pozoroval, ako si beriem kabelku a kráčam k dverám. Pri dverách som ešte raz nerozhodne zastala. Od Leovho prebudenia uplynul iba deň. Čo ak sa mu stav zhorší, kým budem spať?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x