bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Da Vinciho kód

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Da Vinciho kód

Profesor Robert Langdon, odborník na symboliku na Harvardovej univerzite, má v Paríži prednášku. Po nej ho čaká stretnutie s uznávaným kurátorom svetoznámeho múzea Louvre. Ten však nepríde. Langdona v noci zobudí polícia a oznámi mu, že kurátora našli mŕtveho. Profesora odvezú do Louvru, na miesto činu, kde nájde zarážajúce stopy.
Začínajú sa preteky s časom. Langdon sa stane podozrivým a s pomocou pôvabnej francúzskej kryptologičky Sophie Neveuovej musí deširovať záhadné odkazy, ktoré, ako si obaja čoskoro uvedomia, boli určené výhradne im. Ak Robert a Sophie nerozlúštia záhadu včas, prastará pravda ostane navždy ukrytá a ich život bude v ohrození.
Táto adaptácia megabestsellera Dana Browna pre mladých vezme čitateľov z Paríža do Londýna na úžasnú cestu po slávnych pamiatkach a pripomenie im, prečo New York Times nazvali Da Vinciho kód „dokonalým trhákom“.

Preložil Otto Havrila

Detaily o knihe

Názov: Da Vinciho kód

Originálny názov: The Da Vinci Code: Young Adult Adaptation

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Zaujme Da Vinciho kód aj mladého čitateľa? (Dominik, 1.4.2017) Odpovedať

Hneď na úvod sa musím priznať, že bola táto kniha prvým románom, ktorý som od Dana Browna čítal. Myšlienka dostať úspešný román medzi mladých ľudí mi prišla ako vhodný nápad. Nedalo mi neporovnať si toto vydanie s pôvodným. Čo sa v knihe zmenilo? Nábytok z čias Ľudovíta XVI. bol nahradený nábytkom z osemnásteho storočia; Citroen ZX, letiaci okolo Opery a cez Place Vendôme, zas policajným autom šinúcim sa Parížom. Ide teda iba o minimálne zmeny, ktoré si bežný čitateľ ani nevšimne. Okrem zmenenej obálky máte teda pocit, akoby ste čítali pôvodnú verziu. Treba však dodať, že román je doplnený o fotoprílohu, ktorá autenticky dotvára zážitok z čítania. Veľkou výhodou Dana Browna je, že písať naozaj vie - a takisto ovláda spôsoby, ako udržať čitateľa v napätí. Hoci sa mi páčila viac druhá polovica románu, ktorá bola o poznanie dynamickejšia, autorovi sa vydarila aj tá prvá. Užijú si ju najmä čitatelia, ktorí majú radšej opisy než akciu. Aj napriek tomu, že je kniha určená pre mladých, si však vyžaduje určitú dávku pozornosti, ktorá vám pomôže pri orientácií sa v pomerne zložitom príbehu. Ten je postavený na záhadách, avšak dotýka sa aj tém z Biblie, náboženstva či filozofie. Má teda potenciál zaujať širokú vrstvu čitateľov, tentokrát najmä tých mladších. Nedokážem povedať, či dielo zaujme aj mladého čitateľa - pretože knihy pre túto vekovú kategóriu sa poväčšine sústreďujú na iné témy. Oceňujem ale myšlienku, s ktorou vydavateľstvo prišlo, a takisto aj vydarenú obálku, ktorá dokáže zaujať čitateľa. Mňa teda rozhodne zaujala.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď k nemu podišli, Langdona zamrazilo. Taký bizarný výjav ešte nevidel. Nahé telo Jacqua Sauniera ležalo na parketách presne ako na fotografii: rovnobežne so stenami, ruky a nohy doširoka roztiahnuté, šaty úhľadne zložené na dlážke. Krvavá škvrna tesne pod hrudnou kosťou naznačovala, kade prenikla do tela guľka. Z rany vytieklo prekvapujúco málo krvi; pri tele bola len malá kaluž sčernetej krvi.Zakrvavený bol aj Saunierov ľavý ukazovák. Očividne použil vlastnú krv ako atrament a nahé brucho ako plátno, na ktoré nakreslil jednoduchý symbol – päť prekrížených čiar v tvare päťcípej hviezdy.Pentagram.Langdon mal čoraz nepríjemnejší pocit.Urobil si to sám.„Pán Langdon?“ Facheove čierne oči sa doňho znovu zavŕtali.„Je to pentagram,“ povedal Langdon hlasom, ktorý znel v tom obrovskom priestore duto. „Jeden z najstarších symbolov na svete. Používal sa pred vyše štyritisíc rokmi pred Kristom.“„A čo znamená?“Keď Langdon dostal túto otázku, vždy váhal. Vysvetliť, čo „znamená“ symbol, bolo to isté ako vysvetliť, ako pôsobí na človeka pieseň. „Symboly majú za rôznych okolností rôzny význam,“ odvetil. „Pentagram je vo všeobecnosti pohanský náboženský symbol.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x