bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Predtucha

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Predtucha

Za poviedku Predtucha získala Gyllian Flynnová Cenu Edgara Allana Poea a navyše ju vyhlásili za najlepšiu poviedku roku 2015. Napísala ju na požiadanie Georgea R. R. Martina do jeho antológie Podvodníci. To potvrdilo, že Gyllian Flynnová bezpochyby patrí k osvedčeným a zároveň k najsvojráznejším predstaviteľom modernej americkej prózy.

Mladá Nerdy to už v detstve mala veľmi ťažké, so svojou matkou chodila po žobraní. Ale vie sa obracať v živote, živí sa sexuálnymi službami a jasnovidectvom. Pokladá sa za skúsenú pozorovateľku a znalkyňu ľudského správania. Až kým za ňou nepríde Susan Burkeová, vystrašená a presvedčená, že jej viktoriánsky dom a nevlastného syna posadol zlý duch.

Nerdy jej sľúbi, že bude navštevovať jej honosné sídlo, aby odtiaľ vypudila nedobré sily. Ženie ju najmä vidina balíka peňazí. Do mátožnej atmosféry v dome podozrivo zapadá Miles, Susanin nevlastný syn s agresívnymi sklonmi a zvrátenou obrazotvornosťou. Zakrátko sa medzi chlapcom, jeho nevlastnou matkou a rozprávačkou príbehu rozpúta neľútostný zápas.

Detaily o knihe

Názov: Predtucha

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prečítate za hodinku no dojmy zanechá oveľa dlhšie (Danka, 10.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Predtucha je dôkaz o tom,že keď je raz spisovateľka dobrá, tak vie napísať skvelý príbeh aj na pár stránkach. Nepotrebuje veľké formáty a stovky strán. Knižka je malá, tenká ale skrýva v sebe šikovne prepracovaný dej. Zaujala ma hneď na začiatku, veď žena, ktorá sa živí najstarším remeslom no v trocha inej forme sa len tak ľahko v knihách nenájde :-)Verím, že niekoho jej slang a opis práce môže zľahka pobúriť no odporúčam vydržať a knihu určite neodložiť. To pravé orechové začne totiž hneď potom. 64 stránok ma prekvapilo niekoľkokrát.Najprv som verila zúfalej žene,s pocitom že jej život je jeden veľký strach, potom sa karta otočila a dívala som sa na ňu so zachmúreným pohľadom a stisnutými perami.V závere všetko samozrejme vykvitlo úplne inak ako to vyzeralo na začiatku.Nikto z príbehu nieje neviniatko.. Autorka si cenu za Predtuchu zaslúžila oprávnene, nepoznám žiadnu inú knihu, ktorá by bola tak prešpekulovaná,zavádzala a miatla ma celý čas a pritom mala iba chabých 60 strán.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x